Bilgi

  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
ÖRAV, eğitim öğretim yılını eğitimcileriyle bir araya gelerek açtı

ÖRAV, eğitim öğretim yılını eğitimcileriyle bir araya gelerek açtı

Öğretmenlerin kişisel ve mesleki gelişimlerini desteklemek amacıyla 2008 yılından beri faaliyet gösteren ÖRAV, eğitim öğretim yılını kısmi zamanlı eğitimcileri ile çevrim içi bir araya gelerek açtı.

ÖRAV Genel Müdürü Füsun Çüruksu, eğitim sistemindeki değişimi ve dönüşümü yakından takip ettiklerini, stratejik yaklaşımlarını bu doğrultuda oluşturduklarını ve mevcut eğitimlerinde de güncellemeler olduğunu belirtti. Çürüksu; “Eğitim havuzumuza 6 yeni eğitim daha ekledik. Bu yıl farklı kurgularda 11 yeni eğitim, web seminerleri, atölyeler, eğitim şenliğimiz, uzman buluşmalarımızla dolu dolu bir programımız var. Eğitim konu başlıklarımızı artık Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları kapsamında geliştiriyor ve genişletiyoruz. Hedefimiz yerelde etkin olmaktan öte, öğretmenlerimizi ve biz ÖRAV’lıları da uluslararası standartlara taşımak.” dedi. 

ÖRAV olarak aynı zamanda araştırma temelli bir kurum olmaya özen gösterdiklerini sözlerine ekleyen Çürüksu; “Geçtiğimiz yıl pandeminin etkileri araştırmasını yaptık ve raporunu yayınladık. Bu yıl ise öğretmenlerin mesleki gelişim eğitimlerine erişim tercihlerini araştırdık ve raporunu da önümüzdeki günlerde paylaşacağız. Bunların yanı sıra eğitim kurgularımızda artık eğitim ve devam eden mentorluk süreci anlayışına ağırlık veriyoruz. Bunun sebebi, farkındalık yaratmaktan öte, değişimi, dönüşümü sağlayabilmek. İzleme ve değerlendirme çalışmalarımızı da bu kapsamda tasarlıyoruz.” dedi.

ÖRAV’ın uzman eğitimcilerinden Engin Güven’in moderatörlüğünde gerçekleşen toplantıda, ÖRAV Eğitim Direktörü Arzu Atasoy ile Projeler ve Saha Koordinatörü Özlem Paker, ÖRAV’ın program ve etkinlikleri ile ilgili bilgi verirken, gelecek hedeflerini de paylaştı. 

İşini tutkuyla yapan, üreten ve paylaşımlarıyla ilham veren isimleri öğretmenlerle bir araya getiren ÖRAV’ın yeni eğitim öğretim döneminin bu ilk toplantısındaki konuğu ise Dünya Şampiyonu Boğaziçi Caz Korosu’nun yanı sıra, Boğaziçi Gençlik Korosu ve MAGMA korolarının da genel sanat yönetmenliğini ve şefliğini sürdüren Masis Aram Gözbek oldu. Şimdiye kadar ülkemizi birçok uluslararası yarışmada başarıyla temsil eden ödüllü şef, pandemi sürecindeki deneyimlerini paylaşırken samimi sohbetiyle de öğretmenlere motivasyon sağladı. 

 

Öğretmen Akademisi Vakfı 

Öğretmen Akademisi Vakfı (ÖRAV) öğretmenlerin, geleceğe yön veren kuşakların çağdaş ve sağlıklı bir dünya yaratabilmeleri için yetiştirilmesinde liderlik etmelerine katkı sağlamak amacıyla Garanti BBVA tarafından 2008 yılında kuruldu. Vakıf, aynı zamanda eğitimin en önemli odak noktalarından olan öğretmenliğin; özel bilgi, beceri ve tutum gerektiren bir meslek olarak toplum algısında hak ettiği değere ulaşmasına destek oluyor. 21. yüzyılın gerektirdiği zihinsel, sosyal, duygusal ve dijital becerilere sahip bireylerin yetiştirilmesinde sorumluluk üstlenen öğretmenlerin sürekli gelişimleri için eğitimler tasarlayan ve yaygınlaştıran, atölyeler ve seminerler düzenleyen ÖRAV, bugüne kadar Türkiye'nin 81 ilinde 230.000 öğretmene ulaştı.  ÖRAV'ın devam eden projelerinin yanı sıra, tamamlayıcı bir sürekli eğitim ve bilgi paylaşım platformu olarak kurulan ve bugün tüm eğitimlerin gerçekleştirildiği "eKampüs Uzaktan Eğitim Platformu" da düzenli olarak yenilenerek, kullanım kapsamı zenginleştiriliyor. Platformun tüm Türkiye’den 20 binden fazla aktif kullanıcısı bulunuyor.     

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM