Bilgi

  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
Doğu Türkistan Cumhurbaşkanı Aji Abudvali Buğrahan Osman, “Doğu Türkistan’ı Özgürleştirmek İçin Önce Türkiye’de Güçleneceğiz”

Doğu Türkistan Cumhurbaşkanı Aji Abudvali Buğrahan Osman, “Doğu Türkistan’ı Özgürleştirmek İçin Önce Türkiye’de Güçleneceğiz”

Doğu Türkistan Cumhurbaşkanı Aji Abudvali Buğrahan Osman, “Doğu Türkistan’ı özgürleştirmek için atalarımızın, peygamberimizin yolundan giderek mücadelemize Türkiye’den devam edeceğiz. Burada güçlenip, oradaki kardeşlerimizi kurtaracağız” dedi.
ZALİM ÇİN HÜKÜMETİ, ELİMİZDE HİÇBİR SİLAH BIRAKMADI
MUTFAKTAKİ BIÇAĞIMIZ BİLE KİLİT ALTINDA
Doğu Türkistan Cumhurbaşkanı Aji Abudvali Buğrahan Osman, Türkiye’ye gelme sebeplerini açıkladı. Peygamberimiz Hz. Muhammet’in Mekke’den Medine’ye hicret ederek, Mekke’deki Müslüman kardeşlerini kurtardığını ve onu örnek aldıklarını belirten Cumhurbaşkanı Osman, “Peygamber efendimiz Mekke’den Medine’ye hicret etti. Neden Mekke’de özgürlük için mücadele etmedi? Medine’ye hicret etmek zorunda kaldı. Çünkü peygamberimiz Mekke’nin içinde Mekke’nin özgürlüğü için mücadele etseydi, o zaman güçsüz ve çevresi yoktu. Mekke’nin müşrikleri hemen onu öldürürdü. Oda özgürlük için hiç mücadele veremezdi. Bu yüzden Mekke’den Medine’ye hicret etmek zorunda kaldı. Biz Doğu Türkistan’a zalim Çin’e karşı mücadele vermek için orada bizim bir gücümüz yok. Çünkü elimizde hiçbir silah yok. Ordumuz yok. Çünkü zalim Çin, Doğu Türkistan’daki tüm Uygur Türklerini hem silahtan uzaklaştırdı hem de bizim elimizde bıçak dahi yok. Hatta mutfağımızda bile bıçak var anahtar Çin polisinde. Elimizde hiçbir şey yok. Onlara karşı mücadele vermemiz için elimizde hiçbir şeyimiz yok. Orda milletimizi ordumuzu toparlama imkânımız yok” dedi.

Peygamberimizin Mekke’den Medine’ye göç edip orada güçlenerek savaştığını hatırlatan Osman, “Aynı peygamberimiz Mekke’den Medine’ye hicret edip Medine’de güçlendi. Çevresini korudu. Tüm çevresini islam ve adalete davet etti. Medine’de güçlendikten sonra, ordu olduktan sonra, mücadele verdikten sonra özgürlüklerini kazandı. Aynı peygamberimizin yolunda, hem atamız Sabit Damolla önce Türkiye’ye hicret etmişti, Mustafa Kemal Atatürk büyük destek vermişti. Sonra burada güçlendi, kendi ekibini, vatan, millet ordusunu kurdu, sora dışardan zalim Çin’e karşı Çanakkale’de atalarımızın savaştığı gibi Çin’e karşı savaştı. Hem kazandı, 1933 yılında Doğu Türkistan’ı kurdu. Biz aynı şekilde atalarımızın peygamberimizin yolunda inşallah Doğu Türkistan’ı özgürleştirmek için bu yolda devam ediyoruz. Mücadelemize bu şekilde devam edeceğiz” dedi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM