Bilgi

  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
Akbank Birleşmiş Milletler Sorumlu Bankacılık Prensipleri’nin imzacısı oldu

Akbank Birleşmiş Milletler Sorumlu Bankacılık Prensipleri’nin imzacısı oldu

Akbank, dünya çapında birçok banka ve Birleşmiş Milletler Çevre Programı Finans Girişimi (UNEP FI) ortaklığıyla geliştirilen, sürdürülebilir bankacılık sektörü için çerçeve niteliğindeki Birleşmiş Milletler Sorumlu Bankacılık Prensipleri’nin resmi imzacısı oldu. Girişim, aktif büyüklükleri toplamda 60 trilyon doları bulan 69 ülkeden 240 bankayı bir araya getiriyor.

“Daha sürdürülebilir bir gelecek yaratmadaki aktif rolümüzü sürdüreceğiz”

Akbank Finansal Yönetimden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Türker Tunalı konuya ilişkin yaptığı açıklamada: “Sektörümüzün sürdürülebilir ve yeşil bir ekonomiye geçişte oynadığı kritik rolün bilincindeyiz. Bu bağlamda, Akbank olarak Birleşmiş Milletler Çevre Programı Finans Girişimi (UNEP FI) üyesi olmaktan ve Sorumlu Bankacılık Prensipleri’ne bağlı kalacağımızı taahhüt etmekten gurur duyuyoruz. Üyeliğimiz, ‘Türkiye'yi geleceğe taşıyan öncü banka olma’ vizyonumuza ulaşırken sürdürülebilirliği finansal hizmetlerimize daha fazla entegre etme konusundaki isteğimizi de yansıtıyor. Sürdürülebilirlik stratejimizi ve hedeflerimizi, çevre ve toplum için daha fazla olumlu etki yaratmak üzerine tasarladık. Sürdürülebilir finansman, insan ve toplum, ekosistem yönetimi ve iklim değişikliği alanlarında, kendimize uzun vadeli hedefler koyduk. Bu alanlardaki çalışmalarımızla, daha sürdürülebilir bir gelecek yaratmadaki aktif rolümüzü devam ettireceğiz” dedi. 

 

Sorumlu Bankacılık Prensipleri Hakkında

Sorumlu Bankacılık Prensipleri, bankaların strateji ve uygulamalarının, toplumun, Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri ve Paris İklim Anlaşması'nda belirlediği gelecek vizyonuyla uyumlu olmasını sağlama konusunda önde gelen bir çerçevedir. İmzacı bankalar sürdürülebilirlik stratejilerinde iddialı olmayı, sürdürülebilirliği yaygın hale getirmeyi ve iş yapış biçimlerinin merkezine almayı taahhüt ederlerken, sürdürülebilir finansman konusunda da en önde gelen kurumlar arasında olma imkanını bulmaktadırlar.

Bu prensipler kapsamında, imzacı bankalar faaliyetlerinden kaynaklanan çevresel ve sosyal etkiyi ölçmekte, en büyük etkiye sahip oldukları alanlarda hedefler belirleyip uygulamakta ve ilerlemeleri düzenli olarak kamuoyu ile paylaşmaktadır. Aynı zamanda prensipler bankalara riskleri sistematik olarak anlamaları ve sürdürülebilir ekonomiye geçişte ortaya çıkan fırsatları yakalamaları için bir çerçeve sunmaktadır.

İmzacılar, bankacılık ürünlerinin, hizmetlerinin ve ilişkilerinin nasıl şimdiki ve gelecek nesillerin ortak refaha ulaşmasını destekleyip hızlandırabileceğini göstererek, insanlık ve gezegen için iyi bir gelecek kurmada liderlik rolü üstlenirler. Bu bankalar aynı zamanda sürdürülebilir finansa odaklanan, en iyi uygulamaları paylaşan, pratik rehberlik ve tüm sektöre fayda sağlayacak öncü araçlar üzerinde birlikte çalışan dünyanın en büyük küresel bankacılık topluluğuna katılmış olurlar.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM