Bilgi

  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
Yaşar Aydın’a Ankara’dan Tam Destek

Yaşar Aydın’a Ankara’dan Tam Destek

Onur İttifakı Lideri Yaşar Aydın, Türkiye’nin en büyük sorunun sistem, ahlak ve liyakat meselesi olduğunu söyledi. 

Cumhurbaşkanlığına hazır olduğunu belirten Aydın, meydanları mevcut iktidara ve muhalefete dar edeceklerini de sözlerine ekledi.
Ankara’da bulunan ve on ayrı ilçede ziyaretlerde bulunan Aydın, son bir ayda neredeyse her gün üç-dört farklı yerde konuşmalar yaptı. Siyasetin dikkat çeken ismi Yaşar Aydın’ın katılım gösterdiği ve konuşma yaptığı salonlar ise hınca hınç doluydu.
 
Siyasetçilere ilginin ve güvenin yerlerde gezdiği şu günlerde Yaşar Aydın’a ilgi Ankara’da son günlerin tabiriyle “pik” yani zirve yaptı yaptı. Aydın’ın her konuşması ve yaptığı tüm tespitler ise büyük beğeni kazandı.
Yaşar Aydın Ankara programı kapsamında, USESAM’ın düzenlediği ‘Türkiye’de Sorunlar ve Çözümleri’ Konferansında ise oldukça dikkat çeken ve halkın beğenisini toplayan şu konuşmasını gerçekleştirdi:
 
“YALNIZCA SİSTEM DEĞİL, AHLAK VE LİYAKAT DE LAZIM”
“Türkiye’de sorunların kaynağını anlamak için en başa dönmemiz lazım. Bir dönemden örnek vermek istiyorum. Bir dönem vardı. Bu dönemin adı cahiliye dönemiydi. İnsanlar kız çocuklarını toprağa gömüyordu. Kızlarını o dönem toprağa gömenlerden biri de Hz. Ömer’di. Sonra Resulullah geldi ve sistemsel bir devrim gerçekleştirdi. Bir anda kızını diri diri toprağa gömen toplumdan, karınca dahi incitmeyen bir topluma dönüşüm gerçekleşti. Fakat karıncayı dahi incitmeyen bu sistem 48 yıl sonra Yezid diye birisini ortaya çıkardı. Yezid dediğimiz adam Hz. Hüseyin’in başını kesti. Aynı sistem değil miydi, ne değişti? Demek ki tek başına sistem yetmiyor. Aynı zamanda ahlaklı ve liyakatli insan da lazım. Sistemin doğruyu ve iyiyi ödüllendirmesi, ahlaklı ve liyakatli insanları bir yere getirmesi lazım. Kısaca Türkiye’deki dert, sistem meselesi, ahlak meselesi ve liyakat meselesidir. Meselenin özü budur. Bizim aç kalmamızın, yok kalmamızın, adam yerine konulmamamızın, dışlanmamızın tüm nedeni budur.”
“BU SİSTEM DEĞİŞECEK, YENİ ANAYASA YAZILACAK”
Bu sistemin değişeceğini ve yeni bir anayasanın yeniden yazılacağının altını çizen Onur İttifakı Lideri Yaşar Aydın, “Bu anayasa, bu ülkenin çocuklarının tüm değerlerine, birikimlerine, inancına ve kültürüne uygun olarak yeniden yazılacak. Engelleyeceklermiş, güçleri varsa engellesinler! Kimin gücü varsa durdursun bizi! Bizim damarımız Selahaddin Eyyübi ve Mete Han’dan geliyor. Bu damarı dünya durduramadı, bunlar mı durduracak? Onur Hareketinin bugün ülke genelinde 7 bin mahallede teşkilatı var. Nasıl durduracaklarmış bakalım bizi. Bu dakikadan sonra bürokraside emir kipiyle kimse konuşamayacak. Bürokrat, vatandaşa hizmet edecek. Ahlaklı ve liyakatli insanlar bir yere gelecek.” dedi.
“MEVCUT İKTİDAR VE MUHALEFETİN ELİNDEN OYUNCAKLARINI ALDIK”
İktidar ve muhalefetin bugüne kadar ortaya herhangi bir siyasi fikir ortaya sunamadığını da vurgulayan Yaşar Aydın, “Bir parti var, sermayesi Atatürk ama Atatürk’ü sermaye yapan siyasi partinin İstanbul İl Başkanı diyor ki ‘Bu devlet, bu Türkler katil. Bunlar Ermenileri kesti’ diyor. Atatürk oyuncağını bunların elinden sökerek ve parçalayarak aldık! Bir parti daha var. Biz gelene kadar şu an için, şimdilik iktidardalar. Kendini dindar olarak gösteriyor bu parti. Dindar ya bunlar. Bizim inancımıza göre, mensubu olmaktan gurur duyduğumuz ve can alıp can verdiğimiz inancımızın ayetiyle ilgili iktidarın bir bakanı ‘bakara makara’ diyerek dalga geçiyor. Bunların elinden de bu oyuncağı acımadan söktük aldık. Bir başka parti daha var. O da kendine milliyetçiyim diyor. Bu partiye sormak lazım. Güneydoğuda, Türkiye’nin en büyük kara sınırında 4 metro boyunda 600 kilometrelik bir duvar örüldü. Bu utanç verici bir şey. Bu ülkenin milliyetçi partisi, ‘bu nasıl kepazelik’ diye neden sormadı? Onların da elinden oyuncağı aldık. Eskiden bizden korkan düşman duvar örerdi. Çin Seddi bizim korkumuzdan örüldü. Şimdi ise biz, ilk kez düşmandan korktuğumuz için duvar ördük. Yazıklar olsun.” ifadelerini kullandı.
“ONURLU İNSANLARIN ÖNÜNDE DURMAK İSTEYENLERE MEYDANLARI DAR EDECEĞİZ”
Onur İttifakı Lideri Yaşar Aydın son olarak tüm vatandaşlara şu mesajı vererek sözlerini noktaladı:
“Artık herkes çok iyi bilsin. Karşınız yüzde yüz cumhurbaşkanı adayı var. Cumhurbaşkanlığına adayız. İmza sıkıntımız kalmadı. Hayırlı uğurlu olsun ve şunu da çok iyi bilin. Bu iktidarın da bu muhalefetin de Onurlu insanların önünde durmak isteyen kim varsa hepsine, tamamına meydanları dar edeceğiz.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM