Bilgi

  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
Chp’li Ataş’Tan Kaymakama “Devletin Kaymakamı Ol” Mesajı!

Chp’li Ataş’Tan Kaymakama “Devletin Kaymakamı Ol” Mesajı!

CHP Çivril İlçe Başkanı Bedri Ataş, Çivril Kaymakamının AKP'lilerle etkinliklere katılmasına tepki gösterdi.

Çivril Kaymakamı Turan Soğukluk, AKP Çivril İlçe Başkanı Halil Ertuğrul ile birlikte bir dizi programa katıldı. Kaymakam ile AKP'li heyetin köylerde ve şehitlikte birlikte basına poz vermesine CHP Çivril İlçe Başkanı Bedri Ataş'tan sert tepki geldi. Başkan Ataş şunları söyledi:

"PARTİZANLIĞIN TEZAHÜRÜ"

"AKP iktidarında hiçbir kurumun, hiçbir koltuğun, hiçbir mesleğin kıymeti harbiyesi kalmadı. Devletin her kademesine iş bilen değil, yandaşlar, partizanlar dolduruldu. Torpilli TÜGVA'cıların, tarikatların, cemaatların, partizanların cirit attığı koltuklar da bu gibi görüntülerle ne yazık ki karşılaşıyoruz. Kaymakamın AKP'li başkan ile ziyareti de tam olarak bu partizanlığın tezahürüdür."

CHP'li Ataş sözlerinin devamında Turgut Özal ve dönemin Malatya Valisi Naim Cömertoğlu arasında geçen diyaloğu da hatırlatarak şöyle dedi:

"PARTİ TEMSİLCİSİ GİBİ ORADAN ORAYA"

"Dönemin Başbakanı olan Sayın Özal miting için Malatya'ya geldiğinde otobüsün üzerinden halka seslenmek üzeredir. O esnada protokolü yanına çağırır. Malatya Valisine sen de gel der. Ancak Vali “Efendim ben devletin valisiyim, orada bulunmam uygun kaçmaz" yanıtını verir Özal'a. Daha sonra zor bela otobüse çıkan valiye, diğer protokol üyeleriyle birlikte yere çömelmeleri talimatı gelir. Çünkü halk Özal'ı görecektir. Asıl cevap o zaman gelir. Vali Naim Cömertoğlu mikrofonlardan da yankılanan “Sayın Başbakanım, ben devletin valisiyim. Vali çökmez, vali çömelmez. Vali çökerse devlet çökmüş olur. İzin verirseniz ben aşağıya ineyim" sözlerini sarf eder. İşte liyakatten, devlet adabını bilmekten bugün koşa koşa bir partinin mahalle temsilcisi gibi etkinliklere giden sözüm ona kaymakamların varlığına şahit oluyoruz. Ancak buradan söz veriyoruz. İktidara geldiğimizde bu düzen değişecek ve liyakatli insanlar, hak edenler o koltukta oturacak ve hiçbir partinin etkinliklerine oradan oraya koşturmayacak!"

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM