Bilgi

  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
Taşkent Halkı Kaderine Terkedilmedi, Toplanan İmzalar Postaya Verildi

Taşkent Halkı Kaderine Terkedilmedi, Toplanan İmzalar Postaya Verildi

Taşkent Avşar barajı nedeni ile yol güzergâhlarının değişmesi ve hala yol yapımına başlanmamasından dolayı mağdur olan Taşkent ilçesine bağlı Balcılar, Avşar, Ilıcapınar, Sazak ve Çetmi mahalle sakinleri tarafından toplanan imzalar Cumhurbaşkanlığı, Ulaştırma Bakanlığı, Karayolları ve Konya Valiliğine iletilmek üzere postaya verildi.

Konya’nın Taşkent ilçesinde KOP projesi kapsamında yapımı devam eden Avşar barajı nedeni ile ilçe ve Konya il bağlantı yollarının su altında kalacağı mahalle sakinleri, yeni yolun açılmaması ve daha önce açıklanan yol güzergâhının bilgileri dışında değiştirilerek dağ yollarına verilmesinden ve bu bölgelerin kış şartlarında aşırı kar yağışı almasından dolayı da ulaşım sıkıntısı çekileceğini belirterek topladıkları iki bin beş yüz civarındaki imza, Gelecek Partisi Konya İl Başkanı Hasan Ekici tarafından, Cumhurbaşkanlığı, Ulaştırma Bakanlığı, Karayolları ve Konya Valiliğine teslim edilmek üzere postaya verildi  

Toplanan imzaların postaya verilmesi sırasında bir açıklama yapan Gelecek Partisi Konya İl Başkanı Hasan Ekici; “ geçtiğimiz hafta bölgede yaptığımız incelemede, Balcılar – Taşkent yolunun baraj suları altında kalacağından yeni yol güzergâhının çalışmalarına 2012 yılında başlanmış ve daha sonra bu ihale iptal olmuş. 2021 yılındayız ve hala Avşar barajının gövdesi tamamlandı ve baraj su tutma aşamasına gelmesine rağmen Balcılar – Taşkent yolu hala yapılamamış. Barajın yapımına başlandığı zamanki Balcılar – Taşkent yolunun ilk güzergâhı da değiştirilmiş ve yeni güzergâh değiştirilirken Balcılar, Ilıcapınar, Sazak ve Çetmi mahalle sakinleri ve mahalle muhtarları ile hiçbir istişare yapılmadan 3-5 kişinin aldığı karar ile işlemin yapıldığını öğrendik. Yeni güzergâha ise mahalle sakinlerinin çok büyük tepkisi var, zira yeni güzergâh Yellibel denilen bir mevkiden geçiyor ve burası 1900 rakımda. Burası kışın Nisan ayına kadar karın kalkmadığı, don’un olduğu, inişlerin ve çıkışların olduğu sarp bir güzergâhtan geçiyor. Mahalle sakinleri ise kendileri ile istişare edilmeden bu güzergâhın değiştirilmesinden rahatsızlar. Mahalle sakinlerinin talebi ise yol ya ilk güzergâhtan geçsin, ya da kendilerinin alternatif bir güzergâhı daha var. Bu güzergâh hem maliyet açısından hem de Balcılar ve Avşar mahallelerinin sosyoekonomik açıdan geri kalmamalarını sağlayacak bir güzergâh olduğunu ifade ediyorlar ve kimsenin yetkililere ulaşamadıklarını, ne Belediyenin ne de Karayollarının kendilerini dinlemediklerini ifade ediyorlar ve seslerini duyurabilmek için de yaklaşık iki bin beş yüz civarında imza topladılar ve bu imzaları Cumhurbaşkanlığı, Ulaştırma Bakanlığı ve Konya Valiliği’ne ulaştırılmak üzere bize teslim ettiler. Biz de bu dilekçe ve imzaları muhataplarına teslim edilmek üzere PTT aracılığı ile gönderiyoruz. Gelecek Partisi olarak Genel Başkanımız Sayın Ahmet Davutoğlu liderliğinde tüm Konyalı Vatandaşlarımızın hakkını aramaya yapılan yanlışları ve hataları düzeltmeye ve Vatandaşlarımızın haklarını aramaya devam edeceğiz. Hiç kimse kapalı kapılar ardında 3 – 5 kişi ile “Ben yaptım oldu” mantığı ile hareket edemez, böyle Belediye ve Devlet yönetimi olmaz, yetkilileri mahalle sakinlerinin taleplerini dinlemeye ve istişare etmeye davet ediyoruz ve daha uygun bir güzergâhın belirlenmesini talep ediyoruz” Dedi.

Açıklamanın ardından toplanan imzalar üç klasör halinde Cumhurbaşkanlığı, Ulaştırma Bakanlığı, Karayolları ve Konya Valiliğine iletilmek üzere postaya verildi.

 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM