Bilgi

  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
OkCupid’in Dünya’da çevrildiği ilk dil Türkçe oldu

OkCupid’in Dünya’da çevrildiği ilk dil Türkçe oldu

Türkiye’de pek çok kullanıcısı bulunan ABD menşeli arkadaşlık uygulaması OkCupid artık Türkçe olarak da kullanılabilecek. Uygulamanın dünyada uyarlandığı ilk dil Türkçe oldu.

 

Kullanıcılarını değerleri, ilgi alanları ve tercihleri gibi gerçek hayatta önemsedikleri konularla ilgili detaylı sorulara verdikleri yanıtlar ve algoritması sayesinde onlar için en uygun kişilerle eşleştiren OkCupid, 2004 yılından beri tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de İngilizce olarak kullanılabiliyordu. Arkadaşlık uygulaması, 1 Mart’tan itibaren Türkçe olarak da kullanılabilecek. Dünyada 110'dan fazla ülkede kullanılan uygulama, tüm dünyada ilk kez bir başka dile uyarlandı.

 

Türkiye’nin OkCupid için önemli bir pazar olduğunu vurgulayan OkCupid CEO’su Ariel Charytan yeni güncelleme ile ilgili şöyle konuştu: “OkCupid, 2004 yılından beri dünyanın dört bir yanında kullanılıyor. Milyonlarca kişinin, hobilerinden hayat görüşlerine pek çok kriter doğrultusunda birbiri ile tanışmasına öncülük etmekten dolayı mutluyuz. Genç ve sosyal nüfusuyla Türkiye bizim için son derece önemli bir pazar. Yapılan araştırmalarda kullanıcılarımızın kendi gibi insanlarla tanışma eğilimlerinin her geçen gün arttığını gördük ve kendilerini en iyi ifade edecekleri dilde iletişim kurmaları için bu adımı atmaya karar verdik. Türkiye gibi önemli bir pazarda, üyelerimize kendi dillerinde hizmet verebilmek ise son derece heyecan verici. Umarım bu gelişme ile kullanıcılarımız, ‘Tam bana göre’ dedikleri kişiyi bulmaya bir adım daha yaklaşır.”

 

OkCupid Türkiye Pazarlama Müdürü Ezgi Ceren Işık ise şunları ekledi: “Pandemi nedeniyle evlere kapandığımız bu sıkıntılı dönemde OkCupid hayat vizyonlarınızın örtüştüğü yeni insanlarla rahatça tanışmanıza ve bağlantı kurmanıza olanak tanıyor. OkCupid olarak Türkiye gibi genç nüfuslu bir pazara yatırım yapmak bizim için son derece değerli. Uygulamanın dünya genelinde uyarlandığı ilk dilin Türkçe olması da Türkiye pazarının bizim için ne kadar önemli olduğunun göstergesi. Türkiye’deki kullanıcılarımıza kendi dilimizde rahatça iletişim kurabilecekleri, yeni insanlarla tanışıp, kendileri için en uygun eşleşmeleri yakalama fırsatı sunmaktan dolayı son derece mutluyuz.”

 

TÜRK KÜLTÜRÜNE ÖZGÜ SORULAR

Bununla birlikte OkCupid uygulaması, üyelere yönelik, zevk ve tercihlerinin belirlenmesine yarayan soruları da düzenli olarak güncelliyor. Kullanıcılar, diğer ülkelerde olmayan, “Kebap mı, mantı mı?” veya “Bodrum mu, Çeşme mi?” gibi Türkiye’ye özgü soruları yanıtlayarak, kendileri için en uygun eşleşmeyi bulabiliyor. Sadece Türkiye’de yayınlanan soruların başlıcaları ise şöyle:

 

  • Kahve falı kaderinizi söyler mi? 
  • Menemen soğanlı mı yenir soğansız mı?
  • Türk hamamına gitmekten hoşlanır mısın?
  • Çay mı kahve mi?
  • Nazara inanır mısın?

 

OkCupid Hakkında

OkCupid kullanıcılara inançları, ilgi alanları ve tercihleri gibi gerçek hayatta önemsedikleri konular hakkında detaylı sorular sorar ve algoritması sayesinde kullanıcıların karşısına onlar için en uygun eşleşmeyi çıkarır. 2004 yılında kurulan OkCupid, dünya çapında 110'dan fazla ülkede milyonlarca kişinin cinsiyet, cinsel yönelim, ırk ve din gibi farklı kriterler doğrultusunda birbiri ile tanışması konusunda her zaman öncü olmuştur. 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM