Bilgi

  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
Muhtarlar Günü Burhaniye’de Kutlandı

Muhtarlar Günü Burhaniye’de Kutlandı

Muhtarlar günü Burhaniye’de düzenlenen tören ve etkinliklerle kutlandı.

19 Ekim muhtarlar günü, muhtarların Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler’e yaptığı ziyaret ile başladı. Belediye başkanlık makamında bütün muhtarlar adına ziyaret gerçekleştiren muhtar heyetini karşılayan Başkan Deveciler, Muhtarlar Derneği Başkanı Hasan Dayı’ya ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek, tüm muhtarlar adına hediye takdim etti.

Ziyaret sonrası kutlama programı, meydan da Atatürk anıtına muhtar heyeti tarafından çelenk bırakılmasıyla devam etti. Muhtarlar adına Kocacami mahallesi muhtarı Yalçın Kocabey’in günün anlamına yönelik yaptığı konuşma sonrası muhtarlar Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler’in düzenlediği yemekte bir araya geldi.

Blue Port Hotelde düzenlenen yemeğe Burhaniye Kaymakamı İlyas Memiş, Cumhuriyet Başsavcısı Turgay Osman Ta? ?, Adli Yargı Adalet Komisyonu ve 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Erhan Emre, Belediye Başkan Yardımcıları Murat Yazgan, Oktay Erbalaban ve Tamer Midilli’nin yanı sıra, İlçe Kurum Müdürleri, Belediye birim müdürleri ve muhtarlar katıldı.

Yemekte konuşan Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler, muhtarların demokrasinin mihenk taşı olduğunu ve hizmet adına büyük önem taşıdıklarını söyleyerek “ Muhtarlar hiçbir siyasi parti ismi belirtmeksizin mahalle ve köy halkı tarafından ismen seçilir. Muhtarların partisi yoktur. Bu yüzden muhtarlar halkın güvenini kazanmış çalışkan, adil, hukukun üstünlüğüne inanmış kişilerdir. Halkın taleplerini ilk elden yetkili makamlara bildirerek çözüme kavuşmasını sağlayan kişilerdir. Muhtarlarımız hizmetin en hızlı şekilde halkımıza ulaştırılmasında en önemli mihenk taşı olmakla beraber bu zorlu  görevi büyük bir özveri ve meşakkat ile yerine getirmektedir. Muhtarlar ülkemizin ve demokrasimizin temel yapı taşlarıdır. Halkın temsilcisi ve önderidir” dedi

Başkan Deveciler konuşmasının devamında şunları söyledi. “Bugüne kadar tüm sorunları çözmek için elimizden gelen tüm gayreti gösterdik, göstermeye de devam edeceğiz. Bu güne kadar yanınızda olduk, bundan sonra da olacağız. Tüm muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Gününü kutluyor, görevi başında buluna tüm muhtarlarımıza başarılar dilerken, ebediyete intikal etmiş muhtarlarımıza da rahmet diliyorum” dedi.

Yemeğe katılan Burhaniye Kaymakamı İlyas Memiş’de muhtarların önemine değinerek muhtarların günlerini kutladı. Yemek sonrası Başkan Deveciler muhtarlara hediye paketleri vererek günün anlamı için toplu fotoğraf çektirdi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM