Bilgi

  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
İBB Kupası engel atlama yarışması tamamladı

İBB Kupası engel atlama yarışması tamamladı

İBB adına düzenlenen Engel Atlama Yarışmalarında kupanın sahibi belli oldu. İstanbul Atlı Spor Kulübünde (İASK) gerçekleştirilen yarışmada Burak Azak en iyi dereceyi yaparak birinciliğe ulaştı. Azak’a kupasını İBB Genel Sekreter Yardımcısı Murat Yazıcı verdi. 

Biniciliğin önemli branşlarından biri olan engel atlamada bu hafta sonu İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kupası heyecanı yaşandı. İBB Gençlik ve Spor Müdürlüğü ile İASK iş birliğinde düzenlenen organizasyona Türkiye’nin dört bir yanından 180 binici katıldı. Türkiye Binicilik Federasyonu’nun 2021 yılı faaliyet takviminde yer alan etkinlik, İASK Kupası Yarışması ile başladı.

İBB’NİN ATLI ZABITALARI ETKİNLİĞE RENK KATTI

Sarıyer Belediyesi adına da kupa yarışmasının yapıldığı müsabakalarda biniciler 80 cm, 100 cm, 125 cm ve 140 cm engelleri atladı. İBB Atlı Zabıta Birimlerinin de alanda hazır bulunduğu etkinlik alanında İASK Atlı Cimnastik Sporcuları mini bir gösteri yaptı. 

YAZICI: “BİNİCİLİKTE İLK ORGANİZASYON, AMA SON OLMAYACAK”

Gün boyunca 4 farklı yarışmaya ev sahipliği yapan organizasyonun İBB Kupası Engel Atlama Yarışı ise büyük heyecana sahne oldu. 140 cm yükseklikteki engellerle koşulan yarışta biniciler ilk olarak baraja kalabilmek için yarıştı. İlk parkurda 24 biniciyle yapılan yarışın ardından, parkuru belirlenen zaman içinde ve hatasız olarak geçen 10 binici kupa mücadelesi verdi. Genç, genç yetişkin, yetişkin ve yetişkin profesyonel binicilerin yarışına sahne olan İBB Kupası Engel Atlama Yarışması’nı izlemek için İBB Genel Sekreter Yardımcısı Murat Yazıcı, CHP İstanbul Milletvekili Gökhan Zeybek, CHP İl Başkanı Yardımcısı Ali Kargidanoğlu, İBB Gençlik ve Spor Müdürü İlker Öztürk ve Sarıyer Belediye Başkanı Yardımcısı Hüseyin Coşkun ile İASK Başkanı Fevzi Atabek ve İBB Meclis Üyesi Görkem Kurşun hazır bulundu.

Yarışmayla ilgili değerlendirmede bulunan İBB Genel Sekreter Yardımcısı Murat Yazıcı, İBB’nin binicilik konusunda ilk kez bir organizasyonda yer aldığını belirterek şunları söyledi: 

“Bu organizasyon bizim için ilk ama son değil, bundan sonra bu işbirliğini hem İstanbul Atlı Spor Kulübüyle hem de binicilik camiasıyla geliştirmek istiyoruz. İBB olarak olimpik branşlara daha fazla önem vermek istiyoruz. Gerek tesisleşmede, gerekse sporcu eğitiminde bu branşlara öncelik vermek istiyoruz. Binicilik de bunlardan birisi. Bu yarışmayla bir başlangıç yapıyoruz. Bu iş birliğini geliştirerek arttırmak istiyoruz, yeni organizasyonlarda sizlerle bir arada olmak istiyoruz.”

KUPANIN SAHİBİ BURAK AZAK

Binicilerin 4,5 ve 6 yaş haricindeki atlarla katıldığı yarışmanın sonunda İASK’dan Burak Azak yarışı birinci sırada tamamlayarak hem kupanın hem de 10 bin TL para ödülünün sahibi oldu. Azak, kupasını İBB Genel Sekreter Yardımcısı Murat Yazıcı’nın elinden aldı. kupa seremonisinin ardından performansı ile ilgili değerlendirmede bulunan Azak, “Barajdan önceki ilk parkurda atım çok iyi performans gösterdi. Atımdan çok memnundum. Atım gerçekten hızlı bir at ve baraj parkurunda da iyiydi. Parkura girdim, ben elimden geleni yaptım, o da elinden geleni yaptı ve kazandık, çok mutluyum” dedi.

 İBB Kupası Engel Atlama Yarışmasında Osman Şen kürsüye ikinci sırada çıkarken, Özgür Özkan ise üçüncü olarak yarışmayı tamamladı. Yarışma dereceye giren sporcu ve atların davetliler ve tribünler önünde yaptığı şeref turuyla sona erdi. 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM