Bilgi

  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
Workinton, Değişen İş Süreçlerinde Yol Gösterici Oluyor!

Workinton, Değişen İş Süreçlerinde Yol Gösterici Oluyor!

Son 1 buçuk yıldır olağanüstü pandemi koşullarıyla yaşıyoruz. Yaşam alışkanlıklarımızdan iş süreçlerimize kadar büyük bir dönüşüm yaşadığımız bu dönem, aynı zamanda bazı fırsatları da beraberinde getirdi. Uzaktan çalışma ve hibrit modelin popülerleşmeye başladığı bugünlerde, pandemi sonrası düzenin nasıl olacağı tartışılmaya başlandı. Yapılan araştırmalar uzaktan çalışma sisteminin hayatımızın önemli bir parçası olacağını söylüyor. Türkiye’de co-working sektörünün en hızlı büyüyen girişimcisi konumunda olan Workinton’da hibrit ofis çözümleriyle hem bugün hem de gelecekte kullanıcıların verimli ve konforlu çalışmasına olanak sağlıyor.

 

Evden çalışma sistemi aslında pandemiden çok daha önce pek çok şirketin kullandığı bir sistem. Ancak pandemiyle birlikte küçük büyük pek çok şirket zorunlu olarak bu iş biçimini benimsemek durumunda kaldı. Şirkete ve ofise gitmek zorunda olmamanın yeni düzen olduğu bu dönemde, bazı şirketler ofislere dönmenin planlarını yaparken, bazılarıysa uzaktan çalışma sisteminin verimliliğini artırarak kalıcı hale getirmenin peşinde. Yapılan araştırmalarda uzaktan çalışma sisteminin pandemi sonrası düzende de hayatımızın önemli bir parçası olacağını gösteriyor. Ancak kafe, restoran ya da herhangi başka bir lokasyondan çalışmanın hem verimliliği düşürdüğü hem de oldukça maliyetli olduğu düşünüldüğünde, uzaktan çalışma sistemini daha verimli hale getirmek için başka çözümler bulmak şart. Bu konuda “İyi Çalışanlar Ülkesi” sloganıyla 2012 yılından beri hizmet veren Workinton, geniş alana yayılan ofis ağıyla çalışanlara çözüm sunuyor. Ortak çalışma alanı hizmetiyle çalışanların kullanışlı bir ofiste ihtiyaç duyabilecekleri her şeyi sunan Workinton, güvenli ve sağlıklı çalışma alanlarıyla uzaktan çalışma sisteminden alınan verimi artırıyor. Workinton’da çalışanlar hijyenik ve ergnomik çalışma alanları, toplantı odaları, yeni networking fırsatları, baskı hizmetleri, kilitli dolap, yüksek hızlı internet, 7/24 kullanım, ikram ve kargo hizmetleri gibi pek çok avantajdan yararlanarak verimli bir çalışma ortamında çalışabiliyorlar. 

 

“Uzaktan çalışma sistemi pandemiden sonra da devam edecek”

Uzaktan çalışma sisteminin geleceğine dair yapılan araştırma ve analizler de pandemiden sonra da bu düzenin çalışma sisteminin önemli bir parçası olacağını gözler önüne seriyor. Pandemi dolayısıyla zorunlu olarak pek çok şirketin ve bireyin tecrübe etmek zorunda kaldığı bu çalışma düzeni pek çok avantajı da beraberinde getiriyor. Uzaktan çalışma sisteminin geleceği hakkında Workinton CEO’su Enis Cevahircioğlu da şu açıklamalarda bulunuyor: “Hepimizin çok yakından bildiği ve hep birlikte deneyimlediğimiz üzere farklı bir süreçten geçiyoruz. Pandemiyle birlikte pek çok şirket ve kurum hızlı bir dönüşüm yaşamak durumunda kaldı. Bu dönüşüm de çalışma ve iş modellerini değişime uğrattı. Artık yalnızca girişimciler değil kurumsal şirketler de ortak çalışma alanlarına ve inovatif fikirlere yatırım yapıyorlar. Workinton olarak biz de bu düzenin pandemiden sonra da devam edeceğine inanıyoruz. Hem şirketler hem de çalışanlar uzaktan çalışmanın artılarını gözlemlediler. Bundan sonraki süreçte konu aslında verimliliği artırabilmekte. Bu noktada Workinton olarak sunduğumuz hizmetlerle uzaktan ofis sisteminin ihtiyacı olan her şeyi çalışanlara sunmaya çalışıyoruz.”

 

Araştırmalar ne diyor?

Gartner’ın bu yılın Nisan ayında yaptığı araştırmaya göre hibrit veya uzaktan çalışma düzenindeki çalışanlarının 75'inin esnek çalışma beklentilerinin arttığı ve yüz yüze ofis ortamına dönme konusunda ısrar edilirse 10 çalışandan dördünün işten ayrılmayı düşünebileceği belirtiliyor. Slack tarafından 6 ülkede 9 bin çalışanla yapılan bir araştırmaysa, uzaktan ve hibrit çalışma düzeninin pandemiden sonra da kalıcı olacağını söylüyor. Araştırmaya göre, çalışanlar çalışma düzeniyle ilgili seçme özgürlüğü istiyor. Ankete katılan çalışanların çoğunluğu (72) uzaktan ve ofis çalışmasının bir karışımı olan hibrit bir yaklaşımı tercih ediyor. 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM