Bilgi

  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
Umut Kuzey’i isyan ettirdiler!

Umut Kuzey’i isyan ettirdiler!

Müzik dünyasındaki önemli isimler arasında yer alan Umut Kuzey en sonunda isyan etti.

Bugüne kadar yaptığı konser organizasyonları ve festivallerle ismi öne çıkan Umut Kuzey,  müzik dünyasıyla ilgili şu açıklamaları yaptı; “Yapım firmaları istediğim şartlarda albüm yapmadılar, yapım firması kurdum.
Organizatörler konser ya da turne yapmak yerine bolca nasihat verdiler, kendi turnemi organize ettim.
Çalacak festival kalmadı, Zeytinli Rock Festivali’ni yeniden hayata döndürdüm.
Keşke ben de hiç bir şey yapmayıp sosyal medyadan yapımcılara, mekanlara, organizatörlere sallayıp dursaydım. Maalesef rahmetli babamdan bana geçen bir huyum var, çalışmadan duramıyorum. Türk müzik piyasasında hiç kabul görmeyen bir huy…

Çok sıkıldım ve bıktım. Ben pandemi sürecini müzik sektörü en az hasarla nasıl atlatır diye gece gündüz kafa patlatıp, türlü projeler üretirken, bazı müzisyenlerin muhtelif tatil yörelerinde denizin ve güneşin tadını çıkarmak varken twittera girip bana çamur atmasından ve onlar yüzünden beni hiç tanımayan insanların mütemadiyen bana hakaret etmesinden çok sıkıldım.

Ben ve mesai arkadaşlarım çok büyük işlere kalkıştık. Allah’ın izniyle de üstesinden geldik. Üzerinde ölü toprağı olan bir kültürü yeniden canlandırdık. Bugün ülkenin dört bir tarafında festivaller yapılıyorsa (Ne biçim tekelsek geçen sene Türkiye’de 40’tan fazla festival yapılmış, biz 12 tanesini yapmışız), müzik yapamaz hale gelmiş bir sürü müzik grubumuz Anadolu’nun her köşesinde konser yapıyor ve bu konserlere binlerce bilet satılıyorsa bunda aslan payı bizim, kimse kusura bakmasın! Bugün yaptığımız her bir festivalde doğrudan ve dolaylı olarak binlerce insan evine ekmek götürüyor. Kendime bu insanları dert edinmişken, bazılarının tek derdinin bana çamur atmak olmasından çok sıkıldım ve bıktım.

Çamur at izi kalsın diye boşuna dememişler. Hak etmediğim türlü yakıştırmalara maruz kaldım. Çoğu üzerime yapıştı. Hiç birine cevap vermedim, hep işime baktım. Ortağım Özlem Özbakan, hukukçu olması sebebiyle ticari itibarımızı zedelemeye çalışan ya da hakaret içeren paylaşım yapan herkese tek tek dava açacağını söyledi. Önce karşı çıktım. Hakaretlerin ve iftiraların önü kesilmeyince de “Ne yaparsan yap Özlem” dedim. Şimdi nasıl sızdığını bilmediğim bir haber yüzünden, gene eksik ve yanlış bilgilerle bir kez daha yargılanıyorum. Neredeyse her hafta bir kısım tarafından hedef tahtasına konuluyor olmama rağmen, şimdi de birilerini hedef göstermişim gibi bir algı yaratıyor. Oysa hedefte gene ben varım. Çok sıkıldım ve bıktım.

Ülkenin en önde gelen müzisyenlerinin bizim festivallerimizden aldıkları üç kuruşun kölesi gibi gösterenlerden de çok sıkıldım ve bıktım. Bir hatamız olduğunda bizi sosyal medya hesaplarından değil de bizzat arayarak uyarıyorlarsa, bize karşı yapılan karalama kampanyalarında yanımızda duruyorlarsa bunun sebebinin yaşadıklarımızı bizzat görmeleri, yaptığımız işin önemini bilmelerinden başka bir şey değil. Ama kötü kalpli insanlar bunu anlayamaz ki!

Çok sıkıldım ve bıktım. Ben sadece işimi yapıyorum. Her seferinde daha iyi yapmaya çalışıyorum. Hatalarım, yanlışlarım elbette oluyor. Üslubumdan rahatsız olanlar da oluyordur. Ama ben böyleyim. 20 sene önce de böyleydim, Allah ömür verirse 20 sene sonra da böyle olacağım.
Çok sıkıldım ve bıktım. Organize bir şekilde beni karalamaya çalışan arkadaşlara sesleniyorum. Artık yeter! Numaram belli, yerim belli, yurdum belli. Sormak – söylemek istediğiniz şeyler varsa kapım da telefonum da her zaman açık. Eleştirileri de her zaman dikkate alırım. Ama artık lütfen aslı astarı olmayan iddialarla dedikodu kazanına odun atmayı bırakın. Müzik sektörümüzü yeniden canlandıracak insanlar, dedikoduyla beslenenler değil gece gündüz çalışanlar olacaktır.”

BEYAZ HABER AJANSI (BHA)

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM