Bilgi

  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
Ülke ekonomisine fuar bereketi – IF Wedding Fashion İzmir’den yılsonu ihracatına katkı

Ülke ekonomisine fuar bereketi – IF Wedding Fashion İzmir’den yılsonu ihracatına katkı

Türkiye ve dünya moda sektörünü İzmir’de buluşturan IF Wedding Fashion İzmir, hareketl3i bir haftayı geride bıraktı. Kentteki otellerin doluluk oranları yerli ve yabancı ziyaretçilerin katkısı ile yüzde yüze ulaşırken fuar, hazır giyim ihracatı yılsonu kapanış rakamlarına katkı sunacak.  

Avrupa’nın en büyük gelinlik ve abiye giyim fuarı olan IF Wedding Fashion İzmir, iki yıllık aranın ardından ziyaretçilerine özlenen fuar deneyimini yaşattı. Moda şovları, defileleri, özel etkinlikleri ve fuar süslemeleriyle göz dolduran fuar, ticari görüşmeleriyle de ülke ekonomisine katkı sundu. Fuar, 100’ün üzerinde ülkeden ziyaretçiyi ağırlarken; profesyonel satın almacılar da ticari anlaşmalara imza atı. Dünyanın dört bir yanından gelen profesyonel alıcılar, fuardaki ürün grubu çeşitliliği ve kalitesinden memnun kaldığını belirtti. 16-19 Kasım tarihlerinde kente dinamik bir hafta yaşatan 15. IF Wedding Fashion İzmir, moda ve ticaretin merkezi oldu. 16. IF Wedding Fashion İzmir – Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı, 22-25 Kasım 2022’de fuarizmir’de düzenlenecek.   

 

Kente ve sektöre katkı sağladı

İzmir’i fuar turizminde cazibe merkezi haline getirmek için emin adımlarla ilerleyen İZFAŞ, 16-19 Kasım tarihlerinde dünya moda sektörünü fuarizmir’de buluşturdu. Yıl boyunca nitelikli ziyaretçi hedefi ile çalışmalarını yürüten İZFAŞ, IF Wedding Fashion İzmir Fuarı’nda başarısını kanıtladı. 2021 yılı için özel teşvik ve desteklerin yanı sıra hedef bölge odaklı ziyaretçi çalışmaları, dünyanın dört bir yanından gelinlik, abiye ve damatlık alıcılarını İzmir’e getirdi. 100’ün üzerinde ülkeden ziyaretçi kaydı alınan fuarda ayrıca, T.C. Ticaret Bakanlığı ve İzmir Ticaret Odası desteği ile Alım Heyeti Programı düzenlendi. Alım Heyeti Programı kapsamında ziyaretçilerin yüzde 32’si Avrupa’dan,  yüzde 30’u Orta Doğu’dan yüzde 20’si Balkanlar ve Kafkasya’dan, yüzde 10’u ise Amerika ve diğer ülkelerden fuara katıldı. Fuar kapsamında stantları gezerek katılımcı firmalar ile üç gün boyuna ticari anlaşmalara imza atan ziyaretçiler ayrıca, İzmir Ticaret Odası’nda da ikili görüşmeler yaptı. 

 

Nurmukhanova: “Pandeminin etkileri, firmaların kalitesini bozmamış”

Fuara Kazakistan’dan gelen Saule Nurmukhanova, “Pandemiyi yaşadık ama gelinlik ve abiye İzmir’de hala daha eskisi kadar gösterişli… Herhangi bir düşüş olmamış bunu belirtmek isterim. Bol bol görüşme yapıp görüntü çektik. Bu güzelliği ve şıklığı ülkemizdeki insanlara da ulaştırmak istiyoruz. Pandemi hepimizin moralini bozdu, hepimiz çok zor dönemlerden geçtik. Ama ona rağmen burada gördüğüm bütün firmalar eskisi kadar verimli ve özverili çalışıyor. Çok güzel tasarımları bize sunuyor. Defileler de ayrı bir yerde bizim için. Bütün defilelere girdik gerçekten çok harikaydı. Çok renkliydi çok etkilendik. Avrupa moda şovlarına benzer görsellik ve güzellikteydi. Önümüzdeki 1-2 yılın trendlerinin tam olarak nasıl gelişeceğini göreceğiz. Çünkü normalde pandemi, savaş veya dünya krizlerinden sonra insanlar genel olarak güzel, gösterişli, bol detaylı şeyleri tercih ederler. Çünkü orada yaşadıkları krizden sonra daha çok dışa yönelik gösterişli şeyler giymeyi tercih ederler. Böyle bir eğilim var normalde. Şimdi de dünya modasında böyle bir şey olabilir gibi geliyor bize. Ona göre alımlarımızı yaptık. Fuar da bize bunu hissettirdi” dedi. 

Iagodnitsina: “Çok etkileyici bir deneyim oldu”

Fuara Rusya’dan katılan ve üçüncü kez geldiğini ifade eden Elena Iagodnitsina,  “Bu defa da çok etkilendim. Yeni sezon moda eğiliminden dolayı ağırlıklı olarak gösterişli modelleri gördük tabi ama minimal, sade tasarımlar da yeteri kadar vardı. Bizim insanlarımız iki gruba ayrılır. Yeni nesil minimal detaylar sever, fakat bir grup da tam tersi kendilerini göstermeyi özledikleri için bol detaylı ve gösterişli modeller tercih eder. Fuar her iki gruba da hitap ediyor. Benim mağazamda her çeşit var. Dolayısıyla her türlü ürün almaya çalışıyorum. Türkiye’deki firmaları pandemi bozmadı, ben öyle düşünüyorum. Hatta belki pandemi hepimize çok şey öğretti. Yeni ve genç tasarımcıları görüyorum. Bazen krizler bizi geliştirmek için fırsat olabiliyor. Fuarda genç tasarımcılar gördüm. Organizasyon her şey çok güzeldi. Gelinlikten abiyeye çok geniş bir skalanız var. Her kesime hitap ediyor. Daha çok zamana ve enerjiye ihtiyaç duyduğumuzu hissettik. Keşke fuar yılda iki kez düzenlenebilse… Çok etkileyici bir deneyim oldu” şeklinde konuştu. 

 

Yıllık toplu siparişlerinin tamamını fuarda verdiler

Bişkek başkentte ortağı Valentina Doronina ile birlikte büyük bir gelinlik mağazaları bulunan ve sektörde 30 yıllık deneyimi olan Tatiana Kachalko, “Uzun bir aradan sonra buraya gelmekten o kadar mutluyuz ki… Gelinliklerimizi Türkiye’den alıyoruz. Türk dostlarımız tüm zorluklara rağmen pandemi döneminde bize hiç zorluk yaşatmadı. Sürekli olarak çalıştığımız tasarımcı ve firmaları yüz yüze tekrar görmek çok güzel. Fuarı bu kadar çok sevmemizin en büyük nedeni ürün çeşitliliği ve kalitesi… Kısa ve açık modellerden kapalı modellere, sade tasarımlardan gösterişli ürünlere kadar istediğimiz her şeyi burada bulabiliyoruz. Fuarda üç gün bulunmamız çok verimli oldu. Rahat rahat gezdik ve ikinci gün siparişlere başladık. Yılda iki defa toplu sipariş geçiyoruz. Birini burada verdik. Fuarlar bizim için mutluluk. Bol bol yeni insanlar tanıyıp, görüşmeler yapıp işlerimizi geliştirerek yeni şeyler öğreniyoruz.  Pandemi sonrası benzersiz bir deneyim oldu” dedi.

 

“Şehrin fuar ile yaşadığını hissettik”

Rusya Alım Heyeti Sorumlusu Tatiana Kozina ise, kendilerine bu fırsatı verdikleri için İZFAŞ ve İzmir Ticaret Odası’nda teşekkür ederek şunları söyledi:

 

“Fuar varken şehrin bu fuarla yaşadığını hissediyorsunuz. Her tarafta reklamlar, gelinlikler, abiyeler ve daha fazlası… Şehri gezerken tüm bunlar her yerde görebilirsiniz. Ve şehrin havası da değişiyor. Normalde İtalya ve Fransa moda haftalarında nasıl ki şehir onu yaşar, İzmir de benzer şekilde olmuş. Heyet kapsamında getirdiğim herkes çok memnun kaldı. Pandemi durağanlığı ardından böyle bir dinamizmi fiziksel olarak deneyimlemek hepimize çok iyi geldi. Her şeyiyle harika bir organizasyondu”. 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM