Bilgi

  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
Türkçe Kursuna Katıl, Türkiye’ye Uç!

Türkçe Kursuna Katıl, Türkiye’ye Uç!

Kazakistan’ın başkentinde faaliyet gösteren Nur-Sultan Yunus Emre Enstitüsüne rekor düzeyde başvuru yapan katılımcılar Türkiye’yi yerinde keşfetmeye hazırlanıyor. 

Ülkede Yunus Emre Enstitüsünün faaliyete geçtiği 2010 yılından bu yana gerçekleştirilen Türkçe kursları ile 4.718 kişi Türkçe öğrenirken Mart ayında başlayacak ve dijital ortamda gerçekleşecek kursa 8 bin başvuru alındı. 

Türkiye, Kazakistan’ı ilk tanıyan ülke olarak diplomatik ilişkilerde 29 yılı geride bırakılırken iki ülke arasındaki dostluk bağları da güçlenerek artıyor. Ülkede 2010 yılından bu yana faaliyet gösteren Nursultan Yunus Emre Enstitüsü de Yunus Emre ve Türkçe Yılı’na ithafen bir kampanya başlattı.

Ülkede Türkçe öğrenme talebini karşılamak adına özel olarak açılan çevrim içi kurs ile yoğun talebin bir nebze de olsa karşılanması hedefleniyor. Hem Türkiye’de üniversite eğitimi ve iş imkânı hem de Kazakistan’da kurum ve kuruluşlarda çalışma imkânına sahip olmak ve Türk dizilerini takip ederek Türkçe öğrenmek isteyenler özellikle kursa kayıt yaptıranlar arasında yer alıyor.

2013 yılından beri yaşanan vize sıkıntısı nedeniyle ülkede Türkçe öğretmek için görev alacak okutmanlar ile yüz yüze dersler noktasında sıkıntılar yaşanıyor. Yunus Emre Enstitüsünün koronavirüs salgını ve aynı zamanda ülkedeki okutman sıkıntısını da çözmek adına hayata geçirdiği çevrim içi Türkçe kurslarına ise ilgi yoğun.

Mart ayında başlayarak, haftada 3 günden toplam 72 saat olacak kurslar için aylardır beklemede olanlar var. Kursu başarı ile tamamladıktan sonra kursiyerler katılım belgesi alacaklar. Çevrim içi kursu başarıyla tamamladıktan sonra kursiyerler seviyelerine göre Türkçe öğrenmeye devam edebilecekler.

Kurs sonunda yapılacak olan sınavlar sonucunda ilk 30’a giren katılımcılar için de Kazakistan’dan İstanbul veya Antalya’ya uçak bileti hediye edilecek. 

Ülkede vize sıkıntısı ile koronavirüs salgınının sona ermesi ve böylece yüz yüze eğitimin başlamasıyla Yunus Emre Enstitüsü Türkçe öğrenme talebini karşılayabilecek hem de kültürel ilişkilerin pekişmesine olanak sağlanacak.

 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM