Bilgi

  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
Türk Şoförler 25 gündür bekletiliyor: araç kuyruğu 200 KM’ye ulaştı.

Türk Şoförler 25 gündür bekletiliyor: araç kuyruğu 200 KM’ye ulaştı.

Rusya’dan Gürcistan’a geçmek için bekleyen Türk şoförler Vladikavkaz sınır kapısında 200 kilometre kuyruk oluşturdu. Durumu anlatan bir şoför, “Çeçenistanlı bazı hayır severlerin getirdiği bir koli suyla ya da bir ekmekle idare eden, bu sektördeki bu kadar insanı görmemezlikten gelen, maalesef ama içim acıyarak söylüyorum, görmemezlikten gelen bir ülkemiz var” dedi. CHP Milletvekili Özkan Yalım, Ulaştırma Bakanı’nı göreve davet etti.

Kazakistan’dan Türkiye’ye dönen şoförler zor günlerden geçiyor. Rusya üzerinden Gürcistan’a geçmek için Vladikavkaz kapısına gelen Türk şoförler, Rus yetkililer tarafından bekletiliyor. Bölgede taşımacılık yapan Türk şoförler ile Rus, Gürcü ve Ermeni şoförlerin kullandığı iki farklı yol var. Vladikavkaz sınır kapısına yaklaşırken bu iki yol birleşiyor. Yolun birleşmesinden sonra ise kontrol tamamen Rus polislerinin eline geçiyor. Bölgeden Gürcistan’a geçerken, Türklerin geldiği istikametten günde 30-50 aracın geçmesine izin veren Rus polisi; Rus, Ermeni ve Gürcü şoförlerin kullandığı yoldan gelen araçlardan ise günde 350-400 civarında geçiş izni veriyor.

“KUYRUK 200 KİLOMETREYE UZANDI”

Sınır kapısında uygulanan bu çifte standart yüzünden bölgedeki Türk şoförler uzun araç kuyrukları oluşturuyor. 7 gündür bölgede olduğunu ve kapıya 140 kilometre kala araç kuyruğuna girdiğini belirten bir şoför, 7 gün içerisinde ancak 8 kilometre yol gidebildiğini söyledi.  Kuyruğun 200 kilometre uzunluğunda olduğuna ve 25 gündür geçiş için bekleyen şoförlerin olduğuna dikkat çeken şoför, “Bu kuyruk bu 200 kilometreye uzandı. 25 gündür burada kalan arkadaşlarımız var. Ama keşke gösterebilseydim. Bir drone’m olsa da çekip gösterebilseydim bu insanların çektikleri cefayı. Ekmek yok, su yok, lavabo yok, tuvalet yok. Çeçenistanlı bazı hayır severlerin getirdiği bir koli suyla ya da bir ekmekle idare eden, bu sektördeki bu kadar insanı görmemezlikten gelen, maalesef ama içim acıyarak söylüyorum, görmemezlikten gelen bir ülkemiz var. Ülkemiz, milletimiz, devletimiz bizim kırmızı çizgimizdir. Bunun kılına zarar geldiği zaman biz canımızı veririz. Verdik de. Ancak aylardır bu böyle. Ülkemizin burada bizi sahipsiz bırakması bize sahip çıkmaması, sorunumuza parmak basmaması bizim içimizi acıtıyor” dedi.

“KONUYA ACİLEN MÜDAHALE EDİLMELİ”

 Gelişmelerle ilgili Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Uşak Milletvekili Özkan Yalım ise yazılı bir açıklama yaparak yetkilileri göreve davet etti. Türkiye’nin hem maddi hem de manevi zarara uğradığına vurgu yapan Milletvekili Yalım, “Burada bir insanlık dramı söz konusu, burada siyasi bir kriz söz konusu. Konuya acilen müdahale edilmeli. Sayın Ulaştırma ve Altyapı Bakanı’nı ve yetkilileri göreve davet ediyor, gerekli görüşmeleri hemen yapmalarını bekliyoruz. Lojistik sektörü Türkiye’de ekonomik çarkların dönmesinde çok önemli bir faktördür. Rusya’da yaşananlar hem maddi hem de manevi olarak Türkiye’ye zarar veriyor. Konuya acilen müdahale edilmeli” ifadelerini kullandı.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM