Bilgi

  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
Türk Eğitim Vakfı Üstün Başarı Bursiyerleri Basına Tanıtım Toplantısı Online Olarak Gerçekleşti

Türk Eğitim Vakfı Üstün Başarı Bursiyerleri Basına Tanıtım Toplantısı Online Olarak Gerçekleşti

2007 yılından bu yana, her yıl geleceğin liderlerine destek vermek için  ‘Üstün Başarı Bursu’ ile öğrencileri destekleyen Türk Eğitim Vakfı, bu yıl da aynı bursu almaya hak kazanan 48 öğrenciyi, online basın toplantısıyla kamuoyuna tanıttı. Türk Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Rona Yırcalı ve Türk Eğitim Vakfı Genel Müdürü Yıldız Günay’ın katılımıyla gerçekleşen dijital basın toplantısı, vakfın kurumsal YouTube hesabından canlı yayınlandı.

 

Türkiye’de eğitimde fırsat eşitliği için 54 yıldır faaliyet gösteren Türk Eğitim Vakfı, ‘Üstün Başarı Bursu’nun 14. yılı olan 2020/21 eğitim-öğretim döneminde burs almaya hak kazanan bursiyerlerini, pandemi nedeniyle online olarak gerçekleştirilen basın toplantısında tanıttı.

 

Türkiye’nin farklı okullarından, birbirinden kıymetli bursiyerlerin katılımıyla gerçekleşen, online buluşmada yeni bursiyerlerin yanı sıra, mevcut bursiyerler de deneyimlerini aktardı. Hâlihazırda 182 öğrencinin faydalandığı Üstün Başarı Bursu’ndan, bu yıl yararlanacak; 25 farklı ilden seçilen 48 genç, geleceğin lideri olma serüvenlerinde; hayallerine, Türk Eğitim Vakfı desteği ile yol alarak ilerleyecek.

 

TEV Mütevelli Heyet Başkanı Ömer Koç, tebrik mesajlarını iletti

Basın toplantısına tebrik mesajı ile katılan TEV Mütevelli Heyet Başkanı Ömer Koç, mesajında: “Vehbi Koç ve diğer kurucularımız olmak üzere;  kıymetli mütevellilerimiz, yönetim kurulumuz, bağışçılarımız ve tüm destekçilerimizin emekleri sayesinde Türk Eğitim Vakfı 54 yıldır büyümeye devam etmiş ve bugün ‘Türkiye’nin Eğitim Vakfı’ hâline gelmiştir. Bu vesile ile Türk Eğitim Vakfı ailesinin bir parçası olmaktan son derece gurur duyduğumu ifade etmek isterim. İnanıyorum ki Türk Eğitim Vakfı olarak; bundan sonra daha fazla genci destekleyerek, toplumun umudunu besleyerek, daha fazlasını yapmak için azmedeceğiz. Bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da fikri hür, irfanı hür, vicdanı hür nesiller yetişmesi için tüm gayretimizle çalışmaya devam edeceğiz. Biliyoruz ki bilgiyle donattığımız gençler, yarınların aydınlığı olacak. Ailemize katılan üstün başarı bursiyerlerimizi gönülden kutlar, Türk Eğitim Vakfı ailesi adına sizleri sevgi ve saygıyla selamlarım.” sözlerine yer verdi. 

 

 

 

TEV Yönetim Kurulu Başkanı Rona Yırcalı, toplantıda ‘Geleceğin Liderleri’ni tebrik etti

TEV Yönetim Kurulu Başkanı Rona Yırcalı, online olarak gerçekleşen toplantıda, ‘Üstün Başarı Bursu’ almaya hak kazanan öğrencileri tebrik ederken, katılımcılara ve bursiyerlere şöyle seslendi: “Bugüne kadar toplam 753 gencimiz vakfımızdan bu bursu almaya hak kazandı. Geçmiş yıllardan bursu devam eden, 182 üstün başarılı bursiyerimiz bulunuyor. Bugün, sizlerle geleceğin 48 lider adayını daha tanıştıracağız. Yeni bursiyerlerimiz, ülkemizin 25 farklı ilinden gelerek; ailemize katıldılar. İşte bu çeşitlilik, vakfımızın Türkiye’nin vakfı olduğunun en güzel göstergesidir. Değerli bursiyerlerimiz; sizleri yaptığınız her işte, Atatürk'ün çizdiği çağdaş uygarlık yolunda ilerleyen, Cumhuriyet'in değerlerine sahip çıkan, Türkiye’yi çağdaş medeniyetler seviyesine getirmek için var gücüyle çalışan insanlar olarak görmeyi bekliyoruz. Öğrenimlerinizi tamamladıktan sonra edindiğiniz kazanımları, memleketimize fayda sağlayacak şekilde aktaracağınıza inancım tam…”

 

TEV Genel Müdürü Yıldız Günay, yeni dönemde burs almaya hak kazanan bursiyerleri tebrik etti

TEV Genel Müdürü Yıldız Günay, ‘Üstün Başarı Bursu’nun 14. yılı olan 2020/21 eğitim-öğretim döneminde burs almaya hak kazanan bursiyerleri şu sözlerle tebrik etti:“Sevgili bursiyerlerimiz; başvurularınızda başarılarınız, seçimin her aşamasında ayrıcalıklarınız, mülakatlarda ise hayal gücünüzle tanışıyoruz. Ancak bu yıl, önceki 13 yıldan çok daha farklı bir şey vardı. Bu yıl sizlerin, fevkalade zor şartlarda eğitime devam ederken; direncinizin ne kadar güçlü olduğunu da gördük. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün söylediği gibi ‘En çok kuvvetli olmak… Sadece askeri açıdan değil; manen, ilmen, ahlaken ve fennen kuvvetli olmaktır.’ Siz tüm kuvvetinizi gösterdiniz, sizleri tüm kalbimle kutluyorum. Sizler inanarak başardınız, bundan sonra yeni hayatınız ve yeni hayalleriniz hep umut dolu olsun. Türk Eğitim Vakfı olarak; bundan sonraki eğitim hayatınızda da hep yanınızda olacağız. Burada bizlerle olan TEV ailesine kalpten teşekkürlerimi sunuyorum ve tüm misafirlerimizi saygıyla selamlıyorum.”

 

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün“Gençler! Vatanın bütün ümidi ve geleceği size, genç kuşakların anlayış ve enerjisine bağlanmıştır.” sözüyle kapanışı yapılan basın buluşmasında, her yıl yapılan geleneksel fotoğraf çekimi de bursiyerler tarafından “Bütün Ümidim Gençliktedir!” pankartlarıyla dijital ortamda yapıldı.

 

TEV Üstün Başarı Bursu Başvuru Koşulları 

 

TEV Üstün Başarı Bursu’na, Lisans Yerleştirme Sınavında ilk 5000'e giren; Genel Yetenek Testi, Genç Liderler Yetkinlik Testi, kompozisyon, video sınavı ve öğretim üyeleri mülakatlarında başarılı olan gençler başvuru yapabiliyor. Ayrıca, aynı koşulları sağlayan ve hazırlık sınıfından 1. sınıfa ve 2. sınıfa geçen öğrenciler de bursa başvurabiliyor. Bu öğrencilerin başvuruda bulunabilmesi için hazırlık sınıfını başarıyla geçmesi, 1. sınıfı da en az 3,50 not ortalaması ile tamamlamış olması gerekiyor.

 

Sanat alanında ise piyano, arp, gitar, yaylı çalgılar, üflemeli ve vurmalı çalgılar ile plastik sanatlar alanlarından; 2. sınıfa geçmiş, en az 3,20 ortalamaya sahip öğrenciler burs için başvuru yapabiliyor. Sanat bursiyerleri, Devlet Konservatuvarı ve Güzel Sanatlar öğretim üyeleri ile konunun uzmanı ressamlar huzurunda gerçekleşen değerlendirme sonucunda seçiliyor. 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM