Bilgi

  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
Togem-Der’in Bağışı Kızılay Eliyle Filistin’e Ulaştırılıyor

Togem-Der’in Bağışı Kızılay Eliyle Filistin’e Ulaştırılıyor

2005 yılında Emine Erdoğan’ın himayelerinde kurulan Togem-Der’in 31 Mayıs-13 Haziran arasında Filistinli çocuklar yararına düzenlediği  ‘Artsın Eksilmesin Dönüşüm Pazarı’ndan elde edilen gelir, Türk Kızılay tarafından bölgeye ulaştırılıyor. 

 

Togem-Der’in bağışıyla İsrail’in saldırıları sonucu ailelerini kaybeden çocuklar için yetimhanelere Türk Kızılay’ın bölgedeki ekibi tarafından gıda, hijyen paketi yardımının yanı sıra hastanelere de medikal malzeme ve elektrik olmadığı için jeneratörlere yakıt desteği sağlanacak. 

 

20 bin kişi ziyaret etti

 

Togem-Der Başkanı Saadet Gülbaran, Filistinli çocukları yararına düzenlenen etkinliğe ilginin büyük olduğunu ve yaklaşık 20 bin kişinin ‘Artsın Eksilmesin Dönüşüm Pazarı’nı ziyaret ettiğini belirtti. Etkinliğe destek veren herkese teşekkür eden Saadet Gülbaran, toplanan yardımların Türk Kızılay’ın bölgedeki ekipleri tarafından ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacağını söyledi. 

 

Kızılay’a teşekkür

 

Kızılay’ın zor koşullar altında bölgede olağanüstü çalışmalara imza attığını belirten Saadet Gülbaran, yardımların iletilmesi konusunda kendilerine destek veren Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık’a da teşekkür etti. Dünyanın yardım ve dayanışma ile daha güzel bir yer olduğunu söyleyen Saadet Gülbaran ‘’İsrail saldırılarından sonra onlarca masum çocuğun görüntüleri bizi derinden yaraladı. Her zaman acıda birleşmeyi başarmış bir ülkeyiz. 7’den 70’e bu etkinliğe destek veren herkese çok teşekkür ediyor, bu dayanışma ruhunun insanlığı kurtaracağına inanıyoruz’’ diye konuştu.

 

Kınık, “Yardımları Filistinli ihtiyaç sahiplerine ulaştıracağız”

 

“Çok hızlı bir şekilde yardımların Filistinli ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması için gayret edeceğiz.” vurgulamasını yapan Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, “Togem-Der ile birlikte Kızılay olarak Filistin’de en son yaşanan insani drama el uzatmak için, yaralarını sarmak için bir kampanya düzenlendi. Saadet hanımın liderliğinde Togem-Der Türkiye’nin her tarafından katılımcılarla fedakârca çalışarak bu kampanyamıza gerçekten güçlü bir destek verdiler. Bu güçlü destekleriyle birlikte kendi talepleri doğrultusunda öncelikle en çok ihtiyaç duyulan alanlar başta olmak üzere sağlık alanında, ilaç ile tıbbi sarf malzemesi ve hastanelerin ihtiyaç duymuş olduğu enerji ile yakıt ihtiyacının karşılanması, yetimlerimizin ihtiyaç duyduğu gıda, hijyen gibi sair malzemeler ile fiziksel barınma ihtiyaçlarında kullanılmak üzere bu yardımlar Kızılayımıza teslim edildi. Ben Kızılay olarak tüm Togem-Der ailesine şükranlarımı arz ediyorum.” dedi. 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM