Bilgi

  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
TKP telefonla gelen yasaklamayı tanımıyor: ‘Tarikatsız, mafyasız, patronsuz bir düzen için‘

TKP telefonla gelen yasaklamayı tanımıyor: ‘Tarikatsız, mafyasız, patronsuz bir düzen için‘

Türkiye Komünist Partisi’nin yarın İstanbul Beşiktaş’ta yapacağını duyurduğu basın açıklaması hakkında yasaklama kararı telefonla parti yetkililerine bildirildi.

TKP bu bildirimin hiçbir hukuki temeli olmadığını ve Beşiktaş’ta basın açıklamasının yapılacağını duyurdu.

TKP avukatı Özgür Murat Büyük Beşiktaş Kaymakamlığı’nın basın açıklaması için yasaklama kararı verdiğini ve Cuma akşamüstü telefonla bildirimi yapan emniyet yetkilisinin basın açıklamasının “uygun görülmediğini” söylemekle yetindiğini söyledi. Avukat Büyük’e göre bu yasağın Anayasa ve yasalarda hiçbir karşılığı bulunmuyor. Özgür Murat Büyük şöyle konuştu:

‘Karar yok hükmünde, kararı alanlar suç işliyor’

“Beşiktaş Kaymakamlığı’nın TKP’nin meşru, Anayasa ve yasalarla güvence altına alınmış basın açıklaması yapma hakkını engelleme kararı yok hükmünde olduğu gibi bu kararı alanlar açıkça suç işlemektedir.

Yasaklama kararı veren kişi/kişiler hakkında da gerekli yasal başvuruları yapacağız.

Hiçbir yasa kaymakamlığa böyle bir hak tanımamaktadır.

Basın açıklaması yapma hakkı bu ülkede mücadele ile kazanılmış, yargı kararlarıyla tescil edilmiş asla geriye döndürülemez bir haktır ve bunu Beşiktaş Kaymakamlığı da 5 Haziran Cumartesi günü yapılacak TKP’nin basın açıklaması ile bir kez daha anlayacaktır.

Hukuksuz ve gayrimeşru bu yasaklama kararını tanımıyoruz!”

‘Tarikatsız, mafyasız, patronsuz bir düzen için Beşiktaş’ta buluşmak üzere’

TKP İstanbul İl Başkanı Senem Doruk İnam kendilerine telefonla bildirilen yasaklamanın yok hükmünde olduğunu belirtti ve şöyle konuştu:

“AKP kongreleri, cami açılışları, televizyon programı çıkışında şaibeli bakana amigoluk serbest ama halka anayasal güvenceyle tanınan siyaset yapma hakkının kullanılması yasak, öyle mi? Bu ciddiye alınmayacak bir zorbalık girişimidir. Türkiye Komünist Partisi, Beşiktaş Kaymakamlığı'nın keyfi telefon tebligatlarını kendi mücadelesi için bir engel olarak görmüyor. Cumartesi günü saat 17.00’de Beşiktaş’ta ‘Tarikatsız, mafyasız, patronsuz bir düzen için’ buluşmak üzere…”

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM