Bilgi

  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
TikTok ‘Gerçekleri Bil’ özelliğiyle yanlış bilgilerin önüne geçiyor

TikTok ‘Gerçekleri Bil’ özelliğiyle yanlış bilgilerin önüne geçiyor

Dünyanın önde gelen kısa video platformu TikTok, platformda yanlış bilgilerin önüne geçmek için  ‘Gerçekleri Bil ’ adlı yeni bir doğrulama özelliği sunuyor. TikTok, Türkiye'de platformdaki yanlış bilgileri tespit etmek ve ortadan kaldırmak için içeriğin doğruluğunu değerlendirmeye yardımcı olması amacıyla doğrulama kuruluşu Teyit.org ile ortaklık kurdu.

Dünyanın önde gelen kısa video platformu TikTok, platformda yanlış bilgilerin önüne geçmek için yeni bir doğrulama özelliği sunuyor. ‘Gerçekleri Bil’ adı verilen özellik teyit edilmemiş bilgiler için kullanıcılara uyarıda bulunacak. TikTok bu özellikle yanlış bilgilerin platformda yayılmasını önlemeyi ve doğrulanmamış bir videoyu paylaşmadan önce kullanıcıları iki kez düşünmeye teşvik etmeyi amaçlıyor.

TikTok, Türkiye'de platformdaki yanlış bilgileri tespit etmek ve ortadan kaldırmak için içeriğin doğruluğunu değerlendirmeye yardımcı olması amacıyla doğrulama kuruluşu Teyit.org ile ortaklık kurdu. Doğruluk denetleyicileri içeriğin yanlış olduğunu belirlemesi halinde video platformdan kaldırılıyor. Doğrulanamayan içerik yanıltıcı bilgilerin yayılmasını sınırlamak amacıyla kullanıcılara ‘Sizin İçin’ akışında önerilmiyor. Bu özellikle birlikte şimdiye kadar kullanıcıların asılsız bilgiler içeren videoları paylaşma oranının yüzde 24  ve beğenilerin de yüzde 7 azaldığı belirtildi.

Doğrulanmamış içerik işaretlenecek

Doğruluk denetleyicileri tarafından incelenen ve doğrulanamayan videoya bir banner eklenmesinin yanı sıra videonun sahibi olan içerik üreticisine paylaşımının doğrulanmamış içerik olarak işaretlendiği bildiriliyor. Bir kullanıcı “doğrulanmamış içerik” olarak işaretlenen videoyu paylaşmak istediği zaman bir uyarı alıyor. Bu  adım “iptal” veya “paylaş” seçeneklerinden önce kullanıcılara düşünmeleri için fırsat sağlayacak.

TikTok Ürün Güvenlik Müdürü Gina Hernandez " Özgün olmak topluluğumuz tarafından en değer verilen kriterlerden biri. Bu nedenle platformumuzda gerçek dışı, yanıltıcı veya yanlış içeriğe karşı koyma sorumluluğunu üstleniyoruz. " dedi

 

TikTok Hakkında

TikTok önde gelen kısa video uygulamasıdır. İnsanların hayatlarına ilham vermeyi ve zenginleştirmeyi misyon edinen TikTok, dünya üzerindeki herkesin videolar aracılığıyla tutkularını paylaşabilmesi ve yaratıcılığını ortaya çıkarabilmesine uygun pozitif bir uygulama deneyimi sunar. TikTok’un Los Angeles, New York, Londra, Paris, Berlin, Dubai, Mumbai, Singapur, Jakarta, Seoul ve Tokyo'da global ofisleri mevcuttur

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM