Bilgi

  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
Sony, ‘360 Reality Audio’ Ekosistemini Genişlettiğini Açıkladı

Sony, ‘360 Reality Audio’ Ekosistemini Genişlettiğini Açıkladı

Sony, ‘360 Reality Audio’ ürün ve hizmetlerini yeni çevrimiçi video yayınlama özelliği ve içerik üretme araçları ekleyerek zenginleştirdiğini açıkladı. Sony, yeni teknolojileri ile 360 Reality Audio ekosistemini genişletmeye devam edecek.
Sony’nin 2019 yılında kullanıma sunduğu 360 Reality Audio, sanatçılara ve içerik üreticilerine, vokal, koro ve enstrümanlar gibi ses kaynaklarını konumsal bilgi ile haritalandırıp bunları küresel bir uzama yerleştirerek müzik üretme olanağı sağlıyor. Sony’nin mekânsal ses teknolojileri ile üretilen devrim niteliğindeki bu müzikal deneyim, evinizin konforunu terk etmeden sanki bir müzik stüdyosunda ya da canlı konser alanındaymış gibi hissedebilmenizi sağlıyor.
Dinleyiciler, 360 Reality Audio vasıtasıyla, Alicia Keys, Lil Nas X, Megan Thee Stallion, Noah Cyrus, Zara Larsson gibi sanatçıların yaklaşık 4.000 şarkısına erişebiliyor. Sony bugün, bu yenilikçi müzik formatına yeni yetenekler ekliyor; dinleyiciler ve içerik üreticiler açısından heyecan verici yenilikleri aşağıda ayrıntılarıyla bulabilirsiniz.

‘360 Reality Audio’ Ekosistemini Genişleten Yenilikler

360 Reality Audio’da İlk Çevrimiçi Video Yayın Hizmeti

Sony, insanı içine sürükleyen 360 Reality Audio sese sahip canlı performans video içeriğini erişime açtı. Bu yeni video formatının özelliklerinin sergilenmesi amacıyla Sony Music Entertainment sanatçısı Zara Larsson, 11 Ocak’ta 360 Reality Audio formatında özel bir canlı performans yayınladı. İzleyiciler, bu performansı akıllı telefonları üzerinden Artist Connection app[1] ile çevrimiçi izleme fırsatı buldu. Kullanıcılar aynı zamanda, kendi kulak yapılarını belirli Sony kulaklıklarla ve Sony | Headphones Connect app[2] ile analiz edip bu deneyimi, kendilerine en uygun hale getirilmiş kişiye özel kapsayıcı bir müzikal alanın keyfini çıkararak optimize etti.
360 Reality Audio, dinleyicilere canlı bir konser ortamında oldukları izlenimini vererek gerçek hayattakine yakın bir müzik deneyimi elde etmeyi mümkün kılıyor. Sony, bu mekansal 3 boyutlu ses teknolojisini COVID-19 nedeniyle canlı konser keyfi yaşayamayan müzikseverler için yenilikçi bir çözüm yaratıyor.
Sony, yeni video içeriğini yıl sonuna doğru çevrimiçi yayınlamaya başlamak için önde gelen müzik şirketleri ve servis sağlayıcılarla birlikte çalışıyor.
<br Yeni 360 Reality Audio Yaratım Seti Tanıtıldı

Sony ve Virtual Sonics, Inc., müzisyenlere ve içerik üreticilerine daha kolay 360 Reality Audio içerik yaratma olanağı sağlayan 360 Reality Audio Creative Suite (360 Reality Audio Yaratım Seti) adlı yeni bir içerik üretme yazılımı geliştirdi. 360 Reality Audio Yaratım Seti eklenti yazılımı, popüler dijital ses işleme istasyonu (DAW) ile uyumlu. Virtual Sonics, Inc., kendi iştiraki olan Audio Futures, Inc. üzerinden söz konusu yazılımı bu ayın sonunda piyasaya sunacak.
Bunun yanı sıra, Sony ve Music.com, The Orchard’ın distribütörlüğü ile, içerik üreticilerinin 360 Reality Audio Yaratım Seti kullanarak prodüksiyon gerçekleştirmelerini ve bu içeriği çevrimiçi yayınlamalarını mümkün kılan bir Creators’ Program’ı (Yaratıcı Programı) piyasaya sunuyor.
CES boyunca izleyiciler, GRAMMY ödüllü prodüktör Keith Harris’in 360 Reality Audio Yaratım Seti’ni kullanarak müziğini nasıl dönüştürdüğünü gösteren bir videoyu izleme fırsatı buldu.

Uyumlu Cihazlar ve Lisanslama kapsamı Genişletildi

Bu yılın bahar aylarından itibaren 360 Reality Audio uyumlu hoparlörler ve SRS-RA3000, satışa sunulacak. Bu WiFi özellikli hoparlörler, Sony’nin eşsiz Immersive Audio Enhancement (Sürükleyici Ses Geliştirme) algoritması ile odayı tamamen dolduran ve insanı içine çeken 360 Reality Audio ses deneyimini yaşayabilmenizi sağlıyor. Hoparlörler, Google Assistant[3] ya da Amazon Alexa[4] özellikli cihazlarla kontrol edilebiliyor, böylece kullanıcılar dinleyecekleri müziği kolayca yönetebiliyorlar.
360 Reality Audio aynı zamanda, anlaşmalı çevrimiçi yayın servisi aplikasyonlarından birinin[5] yüklü olduğu bir Android™/iOS akıllı telefon ile birlikte, çoğu markanın ürettiği kulaklıklarla da deneyimlenebiliyor. Sony ayrıca, 360 Reality Audio deneyimini yaygınlaştırmak amacıyla diğer tüketici elektroniği firmalarıyla da iş ortaklığı yapıyor.
Sony, uyumlu ses cihazlarından oluşan ürün yelpazesini genişletmeye devam etmek için aşağıdaki teknolojileri ileriye taşımak amacıyla lisanslandırma sağlayacak:
Dinleyicinin işitme özelliklerini analiz eden kulaklık kişiselleştirme teknolojisi Akıllı telefonların ve motorlu araçlarının 360 Reality Audio içeriklerini çalabilmesini mümkün kılan teknolojiler.

BEYAZ HABER AJANSI (BHA)

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM