Bilgi

  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
Şezlongdan önce dişçi koltuğuna oturuyorlar

Şezlongdan önce dişçi koltuğuna oturuyorlar

Okulları kapandı, Liseleri Giriş Sınavı yapıldı. 26-27 Haziran’daki Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) da tamamlanmasıyla özellikle çocuklu aileler için tatil sezonu tam anlamıyla başlamış olacak. Koronavirüs nedeniyle aylardır evlerinden dışarı çıkmayanlar önümüzdeki günlerde tatil bölgelerine gitmeye hazırlanıyor. Bu nedenle tatil öncesi diş sorunlarını halletmek isteyenler diş kliniklerinin randevularını doldurdu.
 
 
Yoğunluk var
 
Diş kliniklerindeki yoğunluk hakkında bilgi veren Dentaluna Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Diş Hekimi Arzu Yalnız “Tatil sezonuna girmemizle yoğunluk da başladı. Hastalarımız tatile gitmeden önce diş işlemlerini yaptırmak istiyor. Hem genel bakım yaptırmak isteyenler hem de erteledikleri diş çekimi, kanal tedavisi, dolgu gibi işlemleri yaptırmak istiyorlar” dedi.
 
 
‘Tatil zehir olmasın’
 
Diş sorunlarının bazen kendini hiç hissettirmeden ortaya çıkabileceğini aktaran Yalnız “Diş problemleri çok sinsice ilerleyebiliyor. Sağlam diye düşündüğünüz diş çürük çıkabiliyor. Ya da düzgün yapılmayan bir kanal tedavisi bir gece aniden ağrıyabiliyor. Diş ağrısı hayat kalitesini ciddi anlamda düşüren bir olay. O nedenle tatili zehir edebiliyor. Daha önce bu konuda tecrübesi olanlar ya da dişçiye gitmeyi erteleyenler de sorun yaşamamak için dişçilere gidiyorlar” dedi.
 
 
Dişçi bulmak zor
 
Tatil bölgelerinde diş hekimi bulmanın da zor olduğunu aktaran Yalnız şunları söyledi: “Tatil bölgelerinde diş hekimi sayısı az olabiliyor. Ayrıca bazı hastalarımızın yazlıkları ilçe merkezlerden uzakta olduğu için dişçi bulmaları daha da zor. Bunların da ötesinde bilmedikleri bir diş hekiminin koltuğuna oturmaktansa güvendikleri diş hekimiyle çalışmak istiyorlar. Bizim de tavsiyemiz düzenli şekilde aynı diş hekiminde tedavi olunması. Böylelikle hastanın öyküsü, diş ve ağız yapısı, geçmiş tedavileri hakkında detaylı bilgimiz oluyor.”
 
 
Bir günde porselen diş
 
Arzu Yalnız, diş operasyonlarının yanı sıra estetik uygulamaların da yapıldığını aktardı. Özellikle bir günde porselen dişlerin tercih edildiğini söyleyen Yalnız, “Normal şartlarda porselen dişin hazırlanışı için 2-3 farklı seans uygulanması gerekiyor. Hasta her geldiğinde en az 1-2 saatini ayırmak zorunda. Zamanı kısıtlı olanlar için, yurt dışından gelenler için sıkıntılı bir süreç olabiliyordu. Ancak Cad-Cam teknolojisiyle bunu bir günde yapabiliyoruz” dedi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM