Bilgi

  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
SEO İçerik Yazarı Olmak İçin İpuçları

SEO İçerik Yazarı Olmak İçin İpuçları

Uzman bir SEO içerik yazarı olmak için klişe kurallar vardır. Bu kurallar genellikle içeriğin özgün olması, anahtar kelimenin doğru kullanılması, paragraf ve alt başlık bütünlüğüne dikkat edilmesi gibi çeşitli konuları içerir. Bunlar zaten herkesçe bilinen ve yerine göre uygulanabilecek şeylerdir. Ancak uzman SEO içerik yazarı olmak için ipuçları sadece bunlardan ibaret değildir.

Bu yazımızda klişe kuralların yerine, gerçek manada profesyonel olduğunuzu hissettirebilecek bazı hususları ele aldık. Rutin kurallar çerçevesinde metin yazarlığı yapmak herkesin yapabileceği işlerden biridir. Ancak sihirli cümleler kurup bunu insanların zihnine kazımak, becerinin de ötesinde adeta bir sanattır. Bu yüzden bu yazımızda bahsedeceğimiz ipuçları, tüm rutinlerin dışında tutulmalıdır.

Herhangi bir blog veya web sitesi için içerik hatırlıyorsanız, klişe kuralların yanı sıra insanların zihninde kalabilecek içerikler hazırlamanız gerekir. Bu zaten profesyonel içerik yazarı olmanın gereğidir. Gerek kendi web siteniz için veya gerekse ücretli hizmet verdiğiniz siteler için ilgi çekici içerikler hazırlayarak, kazanma hedefinize daha net bir şekilde ulaşabilirsiniz.

Uzman Bir SEO İçerik Yazarı Olmak İçin İpuçları Nelerdir?

Profesyonel bir metin yazarı olmak için hatırlatma amaçlı öncelikte rutin kuralları kısaca sıralayalım;

  • Anahtar kelimenin başlıkta, ilk paragrafta, alt başlıkta ve yazının devamında birkaç kez geçmesine dikkat edin.
  • Hazırlayacağınız içeriklerin özgün yerine daha benzersiz olması, dikkate alınması gereken en önemli kuraldır.
  • Uzun paragraflar yerine daha kısa paragrafları tercih ederek okunabilirliği artırabilirsiniz.
  • İmla ve yazım kurallarına dikkat etmeniz, kullanıcı odaklı SEO açısından önem taşır.
  • Dikkat çekici başlık ve alt başlıkları kullanarak, ziyaretçinin yazının tamamını okuması hedeflenmelidir.
  • Yazı içerisinde alternatif arama terimlerine yer vermeniz, farklı aramalardan ziyaretçi almanızı sağlar.
  • İçeriğinizi, uzun içeriklerin kısa içeriklere göre daha iyi sıralama aldığını unutmadan optimize edin.

İçeriğinizin Birinin Hayatını Değiştirebileceğini Düşünün

Genel içerik konularında her ne kadar söz konusu olmasa da, özellikle sağlık veya finansal yatırım alanlarında verdiğiniz bilgilere dikkat edin. Bu bilgilerin insanların hayatını ciddi manada olumlu veya olumsuz etkileyebileceğini unutmayın.

Toplumun önemli bir kısmı internet üzerinde okuduğu şeylerin kesin doğruluğuna kanaat getirmektedir. Hazırladığınız içerikler vereceğiniz bilginin yanlış olması, okuyucunun yanlış yönlendirilerek dönüşü olmayan hatalar yapmasına neden olabilir.

Okuyucunun Zihninde İz Bırakmaya Çalışın

Hazırladığınız metnin okuyucunun zihnine kazınması için sihirli cümlelerinizi esirgemeyin. Bunun için elbette ki öncelikle anlaşılır bir dil kullanmanız gerekir.

Ziyaretçinin okuduğunu doğru bir şekilde anlaması ve içeriğin akıcı olması, sitede kalış süresini arttırmak için gereklidir. Böylelikle web sitesi arama motorları gözünde değer kazandığı gibi, sitede daha uzun kalan ziyaretçinin reklamlara tıklama veya satın alma eğilimleri de artacaktır.

Ana Konuya Odaklanın

Profesyonel bir metin yazarı olmak istiyorsanız, ana konu hakkında detaylı bilgiler vermeniz gerekir. Sürekli tekrarlayıcı kalıplardan kaçınmak, içeriğin okunabilirlik oranını artıracaktır. Ancak detaylı bilgi verirken ipin ucunu kaçırarak hedefin dışına çıkmak, metnin anlaşılmasının zor olmasına sebep olur.

Basit Olun

Hazırlayacağınız içerik için kurumsal bir iş gerekse bile, yazım dilinizi mümkün olduğu kadar basit bir şekilde kullanmaya çalışın. Nihayetinde akademik bir metin hazırlamadığınızı unutmayın.

Hedef Kitleyi İyi Tanıyın

Metin yazarlığı sadece bir web sitesinin güncel tutulması için gerekli değildir. Doğru metinler hazırlamak sizi amaca götürecek en iyi pazarlama araçlarından biridir. Bu yüzden hedef kitlenizi iyi tanıyarak içeriğinizi onlara doğru bir şekilde pazarlamanız uzman SEO içerik yazarı olmak için ipuçları arasındadır.

Giriş Kadar Gelişme ve Sonuçta Önemlidir

İçeriklerin giriş kısmı kullanıcıyı içeriğin devamını okumaya teşvik etmelidir. Ancak bunun önemli olduğu kadar hazırlayacağınız metnin gelişme ve sonuç bölümlerinde de aynı hassasiyeti göstermek gerekir.

Ziyaretçi okuduğu içerikte bütünsel olarak ne anlatılmak istediğini görmelidir. Bu bütünlük içeriğin yanı sıra web sitesinin genel kalitesine de büyük katkı sunar.

Parlak Fikirler Bulun

İçerik hazırlarken bütün kurallara dikkat ettiğiniz kadar, parlak fikirler bularak içerik hamurunuzu iyi bir şekilde yoğurmanız gerekir. Bu fikirler aynı zamanda hazırlanan içeriğin özgürlükten ziyade benzersiz olmasına da yardımcı olur.

Akıcı Olun

İçeriğin akıcı bir şekilde devam etmesi, ziyaretçinin daha fazla okumasına ve okuduklarını anlamasına yardımcı olur. Ziyaretçinin sayfada uzun süre kalması, doğrudan arama sonuçları ile alakalı önemli bir faktördür.

Google yapay zekâsı bir içeriğin ortalama okunma süresini hesaplayacak yeteneğe sahiptir. Ziyaretçi içeriye girdiğinde, yapay zekâ okunma süresine oranla ne kadar uzun kalındığını dikkate alır. Kişi şayet ortalama okunma süresinin çok altında kalması durumunda, yapay zekâ içeriğinizi kalitesiz olarak işaretleyecektir.

Anahtar Kelimelere Boğmayın

Hazırlayacağınız içeriklerde aşırı anahtar kelime kullanımı okuyucuyu rahatsız eder. Aynı zamanda Google açısından da eskisi kadar etkisinin kalmadığını söylemek gerekir. Bunu özellikle snippette çıkan yazılara baktığımızda rahatlıkla görebilirsiniz.

Snippette doğrudan tam eşleşen arama terimleri yerine, benzer ve anahtar kelime pek kullanılmayan içeriklerin çıktığı dikkatinizi çekmiştir. En azından giriş ve alt başlıkların birinde kullandıktan sonra, bir defada da yazının devamında kullanmak yeterli olacaktır.

Google’da Yükselmek Sadece SEO Kurallarına Uygun Yazı Yazmaya Bağlı Değildir

Ne kadar SEO kurallarını içeriklerinizi oluştururken harfiyen uygulasanız da bu tek başına Google’da içeriklerinizin üst sıralarda yer alacağı anlamına gelmez. Bu konuda içeriklerinizi yayınladığınız web sitesinin alan adı, backlink gücü gibi birçok kıstas makalelerinizin üst sıralarda yer almasını destekler. Bu noktada sitenize veya bloğunuza güç kazandırmak ya da güvendiğiniz makale veya makaleleriniz için mutlaka hali hazırda en ulaşılabilir ve etkili güç olan tanıtım yazısı paketleri kullanmak etkili olacaktır.

Özellikle alanında otoriter web sitelerinden alacağınız tanıtım yazısı hem tanınırlığınızı artıracak hem de web sitenizin veya backlink aldığınız makalelerinizin arama motorlarındaki sonuçlarda üst sıralarda yer alması için itici kuvvet uygulayacaktır.

Sonuç olarak; Evet, “İçerik kraldır” ama kral desteklerle ayaktadır.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM