Bilgi

  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
Sakıp Sabancı Anadolu Lisesi’nin gurur tablosu

Sakıp Sabancı Anadolu Lisesi’nin gurur tablosu

Sakıp Sabancı Anadolu Lisesi, 2021 Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda büyük başarı elde etti. Sabancı Vakfı tarafından yaptırılarak Milli Eğitim Bakanlığı’na devredilen ve 1992 yılından bu yana hizmet vermeye devam eden okulun bu yılki mezunları, YKS’de istedikleri fakültelere girebilmenin mutluluğunu yaşadı.

 

2021 YKS yerleştirme sınavı ile Sakıp Sabancı Anadolu Lisesi’nin mezunları Türkiye’nin önde gelen üniversitelerinin çeşitli bölümlerine girmeye hak kazandı. Aralarında Sabancı Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi gibi sundukları eğitim ile tercih edilen köklü üniversitelerin de olduğu bu geniş çaplı yerleştirme ile ilgili konuşan Sabancı Vakfı Genel Müdürü Nevgül Bilsel Safkan“Bu yıl ne mutlu ki bize mezunlarımız arzu ettikleri fakültelere yerleşti. Özellikle pandemi nedeniyle uzaktan eğitimle geçen ve hem öğrenciler hem de öğretmenler açısından zorlu bir yıl olmasına rağmen okulumuza böyle bir gurur tablosu yaşatan öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi, bu süreçte onlara büyük destek veren kıymetli ailelerini gönülden kutluyorum” dedi. 

 

Sakıp Sabancı Anadolu Lisesi Müdürü Sedat Işık da uzaktan eğitimle geçen sıra dışı bir eğitim yılı geçirdiklerini belirterek şunları söyledi: “Öğrencilerimiz pandemi nedeniyle son yıllarını online eğitim alarak tamamlamak durumunda kaldılar. Bu dönemde eğitimlerinin aksamaması adına kitaplarını öğrencilerimizin adreslerine ulaştırdık. Kitap desteğinin yanında öğrencilerimizin evlerine deneme setleri yolladık. Denemelerin takibini online sistem üzerinden velilerimiz ve öğretmenlerimizle paylaştık. Online olarak üniversite tanıtımlarına devam edip yurt dışından akademisyenleri öğrencilerimizle buluşturarak öğrencilerimizin kariyer hedeflerini belirlemelerine destek olduk. Tercih döneminde de sürekli temasta olarak öğrencilerimize ilgi ve yetenekleri doğrultusunda bölümlere yerleşmeleri konusunda destek olduk. Akademik ve kariyer gelişimine yönelik desteğe ek olarak öğrencilerin ve ebeveynlerin bu zorlu süreci yönetebilmeleri için psikolojik sağlamlığa yönelik psikolojik danışmanlık hizmetleri sunduk. Fiziksel olarak yan yana olamadığımız bu süreçte öğrencilerimiz ve ebeveynleriyle duygusal bağımızı koparmadık aksine bu zor süreçte bağımız daha da güçlendi. Elde ettikleri bu başarı bizim için büyük bir gurur kaynağı oldu.”

 

2021 YKS yerleştirme sınavında, Sakıp Sabancı Anadolu Lisesi öğrencilerinin; 40’ı Mühendislik ve Mimarlık, 15’i Tıp, 6’sı İşletme ve İktisat, 4’ü Hukuk, 4’ü Yönetim Bilimleri, 3’ü Pilotaj, 3’ü Diş Hekimliği, 2’si Psikoloji-Sosyoloji, 1’i Eczacılık ve 13’ü de diğer bölümlere yerleşme başarısı gösterdi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM