Bilgi

  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
Saç Ekimi İşlemi Nedir? Saç Ekimi Nasıl Yapılır?

Saç Ekimi İşlemi Nedir? Saç Ekimi Nasıl Yapılır?

Saç Ekimi İşlemi Nedir? Saç Ekimi Nasıl Yapılır? Saç Ekimi İstanbul Fiyatları Ne Kadar? İşte Tüm Detaylar…

Saç ekimi nedir?

Saç ekimi, saç dökülmesinden veya saç kaybından dolayı şikayetçi olan kimselerin bu sorununa kalıcı olarak çözüm üreten bir yöntemdir. Saç çıkışının artık görülmediği bölgelere mikro cerrahi yöntemler ile saç ekimi işlemi uygulanır. Saç ekimi işlemi uygulanırken ekleme yapılacak bölgeye yine hastanın kendi saçları eklenir. Saç ekimi işlemi her kişi için ayrı ve özel olarak planlanan bir işlemdir. Genellikle bu saç kökleri hastanın ense kısmından elde edilir. Bu toplanan saçlar saç kaybı görülen bölgelerde açılacak olan kanallara eklenir.

Saç ekimi işleminin temel amacı, ekleme yapılan bölgeye sanki o kısımda daha önce hiç saç kaybı yaşanmamış görüntüsü vermektir. Saç ekimi bu yönüyle oldukça doğal ve kalıcı sonuçların elde edildiği bir uygulamadır.

Saç ekimi işlemi için minik cerrahi bir operasyon demek de mümkündür. Saç ekimi işleminin muhakkak uygun klinik ortamda ve hijyenik koşullarda, uzman hekimler yardımıyla yapılması gerekir.

Saç Ekimi İşlemi Nedir? Saç Ekimi Nasıl Yapılır?
Saç Ekimi İşlemi Nedir? Saç Ekimi Nasıl Yapılır?

Saç kaybı yaşanmasının sebepleri nelerdir?

Saç kaybı yaşanmasının en önemli sebebi genetik özelliklerdir. Fakat genetiğe ek olarak yaşlanma, travmatik olaylar sonucu oluşan yaralar ve birtakım tıbbi hastalıklar da saç kaybı yaşanmasına neden olabilir. Saç ekimi yalnızca kafa derisine uygulanan bir yöntem değildir. Aynı zamanda kaş, sakal ve bıyık gibi vücudun kıl oluşan bölgelerine de yapılabilir.

Saç ekimi nasıl yapılır?

Saç ekimi uygulamasında hastanın ense bölgesinden elde edilen saç kökleri saç kaybının yaşandığı bölgeye ekilir. Enseden elde edilen saç köklerine verilen isim ise grefttir. Bazı durumlarda bazı hastaların ensesinde veya şakaklarında yeterli miktarda saç kökü olmaz. Bu gibi durumlar ile karşılaşıldığında hastanın kol veya göğüs gibi bölgelerinden de yeterli miktarda saç kökü alınarak ekim işlemi gerçekleştirilir.

Saç ekimi işleminin süresi kişiden kişiye değişir. Süreyi etkileyen en önemli etmen kişideki saç kaybının miktarıdır. Eğer saç kaybı çok yoğun ise tedavi süresi uzayabilir.

Saç ekimi işlemlerinde çoğunlukla lokal anestezi yöntemine başvurulur. Ekim işlemi yapıldıktan sonra uygulama bölgesine özel bir bandaj konulur. Hasta hemen hemen işlemden bir iki saat sonrasında taburcu olabilir. Nadir olsa da bazı hastalarda saç ekimi işlemi sonrası ağrı meydana gelebilir. Bu ağrı basit ağrı kesiciler yardımı ile kolayca hafifletilebilir.

Saç ekimi işlemi için en doğru aday kimlerdir?

Çoğunlukla 50 yaşı geçkin olan erkeklerde saç dökülmesi sorunu oldukça yaygın olarak görülmektedir. Bu sebeple saç ekimi işlemi daha çok erkekler üzerinde gerçekleştirilen bir uygulamadır. Ancak elbette saç dökülmesi problemi yalnızca erkeklere özgü bir durum değildir. Günümüzde çoğu kadın da saç dökülmesi veya çeşitli nedenlere bağlı saç kaybı sorunuyla boğuşabilmektedir.

Saç ekimi işleminde en önemli unsur nedir?

Saç ekimi oldukça önemli mikro cerrahi bir operasyondur. Bu işlemin yan etki ve risklerinin minimum düzeye getirilmesi için işlemin uzman ellerde ve uygun hastane koşullarında gerçekleştirilmesi şarttır. Mutlaka alanında uzman bir plastik cerrah tarafından bu uygulamanın yürütülmesi gerekir. Saç ekimi işleminin başarı ile sonuçlanması için saç köklerinin konumlandığı bölgede köklerin hızlıca kanlanması önemlidir. Saç ekimi işlemi doğru yöntem kullanılarak uygulanırsa oldukça başarılı sonuçlar elde edilmesini sağlar.

Saç ekimi işleminden sonra ekim yapılan bölgedeki saçlar dökülür mü?

Saç ekiminin gerçekleştiği bölgedeki saçlar işlemden sonraki birkaç hafta sonrasında yavaş yavaş dökülmeye başlar. Fakat bu durum oldukça normaldir. Dökülen bu saçların yerini yaklaşık 3 ila 4 ay sonra yenisi alacaktır. Geçici dökülme bittikten sonra yerine yenisi çıkan saçlar bir daha dökülmez. Fakat bu durum aynı bölgedeki orijinal saçların dökülmeyeceği anlamına gelmez. Onlar dökülebilir. Saç ekimi işlemi sonrasında hala saç kaybı problemi yaşanırsa mutlaka bir doktora başvurulmalıdır.

Bilinçsizce uygulanan bir saç ekimi uygulaması ne tür risklere sahiptir?

Saç ekimi cerrahi bir uygulamadır. Her cerrahi uygulamada olduğu gibi saç ekimi uygulamasının da birtakım riskler taşıdığını söylemek mümkündür. Uygun ortamda ve koşullarda, doğru kişiler tarafından uygulanmayan saç ekimi uygulamasının kişiye ciddi zararları olabilir. Enfeksiyon ve yara izleri gibi komplikasyonlar bu zararların arasında sayılabilir. Bu sebeple saç ekimi işlemi mutlaka alanında uzman bir plastik cerrah tarafından yürütülmelidir. Bu durum oluşabilecek olası komplikasyonların en aza indirilmesini sağlayacaktır.

Saç ekimi estetik mi yoksa tıbbi bir işlem mi?

Saç ekimi aslında tıbbi bir işlemdir fakat estetik olarak da bir hayli ilgi çekmektedir.

Saç ekimi İstanbul fiyatları ne kadar?

Saç ekimi İstanbul fiyatları uygulamanın yapılacağı klinik ortama göre değişim gösterir. Dünyada genellikle greft başına bir fiyatlandırma hizmeti sağlanmaktadır ancak Türkiye’de böyle bir uygulama çok fazla yaygınlaşmamıştır. Saç ekimi İstanbul fiyatları çoğunlukla operasyona özel olarak paket fiyatlar olarak hazırlanır. Bu fiyatlar hakkında bilgi de her kliniğe ve pakete göre farklılık gösterebilir.

Sağlık Bakanlığı onaylı merkezlerin internet sitelerinde fiyat belirtmeleri yasal değildir. Bu nedenle 0212 241 46 24 no’lu telefondan polikliniğimizi arayarak burun dolgusu fiyatları hakkında bilgi alabilirsiniz.

 

Özel Quartz Poliklinik

Web Site:https://www.quartzclinique.com/

TEL: +90 212 241 46 24

Facebook:@quartzclinique

Instagram :@quartzclinique

YouTube: QuartzClinique

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM