Bilgi

  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
‘Puduhepa ve Kız Kardeşleri’ ailesi Yves Rocher Vakfı desteği ile büyüyor!

‘Puduhepa ve Kız Kardeşleri’ ailesi Yves Rocher Vakfı desteği ile büyüyor!

Dünyayı değiştirmek için harekete geçen kadınların çevre ile mücadelelerine yıllardır ışık tutan Yves Rocher Vakfı’nın, Birleşmiş Milletler Binyıl Kalkınma hedeflerinden biri olan kadın özgürlüğü ve eşitliğini desteklemek amacı ile 2001 senesinden bu yana düzenlediği Toprağın Kadınları ödülünün, Türkiye ayağında 2021 kazananı; bu topraklarda yaşamış kadınların başarı hikayeleri ile çocuklara örnek olmayı hedefleyerek 2018’de, ‘Puduhepa ve Kız Kardeşleri’ isimli sosyal sorumluluk projesini hayata geçiren Renan Tan Tavukçuoğlu olmuştu.

 Başarılı kadın hikayeleri ile çocuklara ilham olan 'Puduhepa ve Kız Kardeşleri' ailesine Yves Rocher Vakfı desteği ile 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde dördüncü bebek olarak Türk kadın botanikçi Asuman Baytop katılıyor

 

Puduhepa ve Kız Kardeşleri ailesine yeni katılan bebek, Türk kadın botanikçi, bitki toplayıcısı ve eczacı olarak görev yapmış, Türk florasına katkıları ile tanınan, Türk bilim tarihinin önemli ismi Asuman Baytop oluyor. Tuvana Büyükçınar’ın tasarımı ile hayat bulan Asuman Baytop bebeğin, daha parlak bir gelecek hayali ile aydınlatmaya çalışılan tüm çocuklar için ilham olması amaçlanıyor.

 Kurulduğu günden bu yana doğaya ve insana saygı ile yaklaşan ve kadınların çevre için mücadelelerine ışık tutmaya devam eden Yves Rocher VakfıRenan Tan Tavukçuoğlu’nun değerli projesini desteklemekten mutluluk duyuyor. 

İçinde yaşadığımız toplumun daha iyi bir toplum olması gerektiğine inanarak, bu yolda yatırımların çocuklardan yana yapılması gerektiğini düşünen Renan Tan Tavukçuoğlu; projesi “Puduhepa ve Kız Kardeşleri” için ilhamını Anadolu’nun gerçek kadın süper kahramanlarının başarı hikayelerinden alıyor. Çocuklara bu ilhamı aktarmak için bez bebekleri ve hikâye kitaplarını ise aracı olarak kullanıyor. Proje kız çocuklarının güçlü bireyler olarak gelişimlerini tamamlamaları, kız çocuklarına eğitim desteği verilmesi, kültürel ve tarihsel değerlere sahip çıkarak yeni nesillere ilham olması ve proje bünyesinde çalışan kadın istihdamının artırılması gibi amaçlar ile yoluna devam ediyor. 

 Bez bebeklerin tümü el yapımı olarak Türkiye’nin dört bir yanından ev kadınları tarafından üretiliyor. Üretime katkı sağlayan ev kadınlarına istihdam sağlanırken, projenin masraflar ve vergiler sonrasında elde kalan tüm geliri ise kız çocuklarının eğitimine destek olması için Tüvana Okuma İstekli Çocuk Eğitim Vakfı’na (TOÇEV) aktarılıyor. Çocuklara bu ilhamı aktarmak için bez bebekler ile ilham dolu hikâye kitaplarını aracı olarak kullanıyor. Puduhepa ve Kız Kardeşleri Projesi kız çocuklarının güçlü bireyler olarak gelişimlerini tamamlamaları ve örnek olmaları için her geçen gün daha da çok geliştirilmeye devam ederken aileye katılan Asuman Baytop bebeği ile doğa ve çevrenin önemine dikkat çekiliyor. Türk doğa bilimine katkılarına olan saygı ve minnettarlık ile tercih edilmiş güçlü kadın karakter Asuman Baytop’un bebeği amacına yakışır bir şekilde 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde satışa sunulmaya hazırlanıyor! 

 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM