Bilgi

  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
Prof. Dr. Ziya Kapran, Türk Oftalmoloji Derneği Genel Başkanı seçildi

Prof. Dr. Ziya Kapran, Türk Oftalmoloji Derneği Genel Başkanı seçildi

Türkiye’deki göz doktorlarını temsil eden ülkemizin en köklü kuruluşlarından Türk Oftalmoloji Derneği’nin yeni genel başkanı Prof. Dr. Ziya Kapran oldu. Antalya’da yapılan genel kurulun ardından 2019 yılından bu yana TOD Genel Sekteri olarak görev yapan Kapran, genel başkanlık görevini Prof. Dr. İzzet Can’dan aldı. 

 

Türkiye’deki göz doktorlarının tek mesleki temsil kuruluşu olarak 1928 yılında kurulan Türk Oftalmoloji Derneği’nin yeni genel başkanı Prof. Dr. Ziya Kapran oldu. Antalya’da yapılan genel kurulda oyların çoğunluğunu alarak seçimi kazanan Prof. Dr. Ziya Kapran ve yönetim kurulu göreve başladı. 

 

Ziya Kapran seçim sonrasında yaptığı konuşmada, “Pandemi sürecinde derneğimize liderlik yapan ve fırtınalı dönemde gemiyi sağ salim limana getirmeyi başaran Prof. Dr. İzzet Can’a ve çalışma arkadaşlarına teşekkür ederim. Yeni yönetim kurulu olarak bizler de en iyi şekilde çalışarak 2 yıl boyunca mesleğimizin ve meslektaşlarımızın gelişimine katkı sağlamak için elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Özellikle Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilkeleri ve vizyonunu benimseyerek çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bizi bu göreve layık gören ve oy kullanan tüm genel kurul üyelerine teşekkür ediyorum” dedi. 

 

TOD Genel Başkanı görevini Prof. Dr. Ziya Kapran’a devreden Prof. Dr. İzzet Can ise “Değerli dostum kıymetli meslektaşımı tebrik ederim, kendisine ve yönetim kuruluna yeni görevlerinde başarılar dilerim” dedi.   

 

Göz hekimlerinin gelişimine katkı

TOD Genel Başkanı Prof. Dr. Ziya Kapran genel kurulda yaptığı konuşmasında öncelikle 55. Ulusal Kongre’nin orgnazisyonunda görev yapan tüm TOD üyelerine ve genel kurulda kendisine ve yönetim kurulu üyelerine oy veren meslektaşlarına teşekkür etti. 1928 yılında kurulan Türk Oftalmoloji Derneği’nin Türkiye’de 5 binden fazla göz doktorunu temsil ettiğini hatırlatarak, “Benim ve ekip arkadaşlarımın bundan sonraki amacı, göz doktoru üyelerimizin mesleki gelişimine katkı sağlamak, küresel ölçekte başarılar yakalayarak ülkemizi temsil edecek göz doktorlarının yetişmesini sağlamak için ne gerekiyorsa yapmak olacak. Tüm insanlık ve sağlık çalışanları pandemi sebebiyle zor zamanlardan geçiyor. Bu dönemde de hem pandemi ile mücadelemizi sürdürürken halkımızın ihtiyacı olan göz sağlığı hizmetini bilimsel gelişmeleri yakından takip ederek ve hızla uygulayarak, en iyi şekilde sunmaya devam edeceğiz” dedi.

 

Türk Oftalmoloji Derneği Yönetim Kurulu

Prof. Dr. Ziya Kapran – Genel Başkan

Prof. Dr. Huban Atilla – Genel Sekreter ve Gelecek Dönem Genel Başkanı

 

Merkez Yönetim Kurulu Üyeleri

Prof. Dr. Sait Eğrilmez

Prof. Dr. Kıvanç Güngör

Doç. Dr. S. Uğur Keklikçi

Prof. Dr. Fatih Mehmet Mutlu

Doç. Dr. Feyza Önder

Prof. Dr. E. Emrullah Taşındı

Prof. Dr. Banu Turgut Öztürk

Doç. Dr. O. Murat Uyar

Prof. Dr. Gürsel Yılmaz 

 

Denetleme Kurulu

Prof. Dr. Tekin Yaşar

Prof. Dr. Süleyman Sami İlker

Prof. Dr. Hikmet Başmak

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM