Bilgi

  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
Polifarma İhracatın Yıldızları Arasına Girdi

Polifarma İhracatın Yıldızları Arasına Girdi

Türkiye sağlık sektöründe 35 yıldır üretim yapan, yüzde 100 yerli sermayeli Polifarma, başarılı ihracat çalışmalarıyla İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği tarafından düzenlenen İhracatın Yıldızları Ödülleri’nde ilaç ihracatı kategorisinde ödül almaya hak kazandı.

 

İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İKMİB) tarafından her yıl kimya sektöründeki üye firmalarını ihracattaki başarılarından dolayı onurlandırmak ve teşvik etmek amacıyla gerçekleştirilen “İhracatın Yıldızları Ödülleri” sahiplerini buldu. Yüzde 100 yerli sermayeli Polifarma İlaç, 2020 ilaç ihracatı kategorisinde 17’nci sırada yer alarak ödüle layık görüldü.

 

İlk markalı ihracatları gerçekleştirdikleri 2012 yılından bu yana ihracatta çok büyük bir yol kat ettiklerini söyleyen Polifarma Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Vildan Kumrulu, Türkiye’nin en çok ihracat yapan ilaç üreticisi olmayı hedeflediklerinin altını çizdi. Son bir yılda markalı ihracat yaptıkları ülke sayısını 46’dan 57’ye ulaştırdıklarına dikkat çeken Kumrulu, “Pandemi sürecinde özellikle anestezi ürünlerinde global anlamda yoğun bir talep aldık. Ülkemizin ihtiyacını karşıladıktan sonra dünyaya ürünlerimizi ulaştırdık. Ürünlerimizi Güney Amerika, Avrupa, Afrika, Ortadoğu, Uzakdoğu ülkelerine ihraç ediyoruz. Bir buçuk yıllık bir çalışmanın ardından kısa bir süre önce Turquality Markalaşma Programı’na da dahil olduk. Turquality desteğiyle uluslararası arenada etkinliğimizi daha da artıracağız” dedi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM