Bilgi

  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
Pera Öğrenme’den Yaratıcı Heykel Atölyeleri

Pera Öğrenme’den Yaratıcı Heykel Atölyeleri

Pera Müzesi Öğrenme Programları, Yüzleşme sergisinden ilhamla hazırlanan “Yaratıcılıkla Karşılaşma” programı kapsamında, sanatçı atölyelerinde katılımcıların farklı teknikler aracılığıyla yaratıcılıklarını ortaya koymalarına aracı oluyor. Çevrimiçi rehberli sergi turunun ardından, sanatçılar Merve Dündar ve Saliha Yılmaz’ın katılımıyla gerçekleşecek yaratıcı heykel atölyeleri, 15 ve 22 Ekim tarihlerinde Zoom uygulaması üzerinden yapılacak.

Pera Öğrenme, Yüzleşme sergisi paralelinde düzenlediği “Yaratıcılıkla Karşılaşma” başlıklı programda sanatçı atölyelerine devam ediyor. Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi mezunu sanatçıların eşlik ettiği atölyeler, katılımcıların gündelik malzemelerle heykel, kilden tasarım ve yaratıcı düşünme alanlarını keşfetmelerine olanak sağlıyor.

Atölyeler ilhamını günlük hayattan alıyor
Sanatçı Saliha Yılmaz’ın katılımıyla 15 Ekim Cuma günü gerçekleşecek Melez Bitkilerden Heykeller” atölyesinde sanatseverler günlük hayatta sürekli temas halinde oldukları bitkilerin dünyasını keşfe çıkacak. Klasik büst formundan yola çıkarak etraftaki ya da zihinlerindeki bitki görüntüleriyle otoportrelerini oluşturacak katılımcılar, yarı insan yarı bitki formunda heykeller üretecek.

“Taş Formunda Heykel” atölyesi ise 22 Ekim Cuma günü sanatçı Merve Dündar’ın katılımıyla yapılacak. Günlük hayatımızın ayrılmaz parçası haline gelen sabun ile taşın fiziksel özelliklerini karşılaştıran katılımcılar, daha sonra ellerindeki sabunu diledikleri gibi biçimlendirip boyayarak, bu bilindik nesneye yeni bir görünüş ve gerçeklik kazandıracak.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM