Bilgi

  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
OPPO Milano Tasarım Haftası 2021 İçin Japon Mimar Kengo Kuma ile Ortaklık Kurdu

OPPO Milano Tasarım Haftası 2021 İçin Japon Mimar Kengo Kuma ile Ortaklık Kurdu

OPPO'nun, Japon mimar Kengo Kuma ile ortaklık kurarak, mimariyi, tasarım, teknolojik beceri ve kullanıcı deneyimi ile birleştirdiği Bamboo Ring adlı enstalasyon çalışması 19 Eylül'e kadar devam edecek Milano Tasarım Haftası'nda Cortile dei Bagni Avlusu'nda sergilenecek.

 

 

 

 Dünyanın önde gelen lider akıllı ürün markası OPPO, Japon mimar Kengo Kuma ile Bamboo Ring'i yaratmak için ortaklık kurdu. Mimariyi, tasarım, teknolojik beceri ve kullanıcı deneyimi ile birleştiren 'Yaratıcı Bağlantılar' temalı çoklu enstalasyon çalışması, 19 Eylül'e kadar devam edecek Milano Tasarım Haftası'nda Cortile dei Bagni Avlusu'nda sergilenecek. OPPO ve Kengo Kuma, Bamboo Ring'i ilk olarak 2019 yılında Londra Tasarım Festivali'nde sergilemişti. Bambu ve karbon fiberden yapılan, hafif ama güçlü yapıların tasavvur edilmesi yoluyla insan ve doğa arasındaki uyumlu ilişkiyi gözler önüne seren Bamboo Ring, Milano Tasarım Haftası'nda daha da geliştirilerek bir kez daha görücüye çıktı. OPPO'nun bu yılki deneysel kurulumu, Japon kemancı Midori Komachi'nin Musicity ile bestelediği bir dizi orkestra müziği aracılığıyla tüm duyuları harekete geçirmek için öncü teknolojiyi kullanıyor.

 

Mevsim döngüsüne dayanan kompozisyon, avluya gelen herkesi alanda dolaşmaya teşvik ediyor. Değişen akustik mekanlar, Midori'nin kemanının sesini (1920'de Milano'da inşa edilmiş ve karbon fiberin kendisi ile geliştirilmiş) OPPO'nun dijital sağlık uygulaması O Relax'tan entegre ediyor. Uygulama, Reykjavik, Pekin ve Tokyo dahil olmak üzere dünyanın dört bir yanından alınan rahatlatıcı doğa ve şehir seslerini sizlere getiriyor.

 

OPPO Londra Tasarım Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Jintong Zhu, şu açıklamalarda bulundu: "OPPO insan merkezli bir marka ve odak noktamız insanlar için iyilik yapmak. Doğayı ve kültürü sorunsuz bir şekilde bütünleştirmesiyle tanınan mimar Kengo Kuma ile tekrar bir araya gelmekten mutluluk duyuyoruz. Birlikte, 'bir sanat formu olarak teknoloji' felsefe ilkelerimizden ve 'İnsanlık için Teknoloji, Dünya için İyilik' vizyonumuzdan yola çıkarak teknolojiyi ve tasarımı günlük hayatımıza değer katmak için nasıl kullanabileceğimizi gösteriyoruz."

 

Bambu ve karbon fiber halkalardan yapılan enstalasyonun dokuma yapısı, yapısal ses teknolojileri aracılığıyla müzik içinden geçerken bir müzik aleti haline geliyor. Yeni dokunsal motorlar, MEMS hoparlör şeritleri ve uyarıcılar dahil olmak üzere yenilikçi teknoloji, bambuyu kemanın vibratosu ve bir perküsyon enstrümanının etkisiyle yankılanan sürükleyici bir taban ve daha yüksek frekanslar üretmek için birlikte çalışıyor.

 

Mimar Kengo Kuma ise şu açıklamaları yaptı: "Mimariyi tasarlarken, siluetten ziyade ritmi ve tonu tasarlamakla ilgileniyorum ve çağdaş müzik bize mimaride yeni ritimler ve tonların nasıl oluşturulacağı hakkında birçok ders veriyor. Bu süslü yapı, ziyaretçilerin görsel ve akustik deneyimlerini birleştiren mimarideki yeni ritimler ve tonlar üzerine yapılan keşiflerden biridir."

 

OPPO, Milano Tasarım Haftası sona erdikten sonra Bamboo Ring'i İtalya'nın Trentino kentinde açık hava sergilerine sahip çağdaş bir sanat müzesi olan Arte Sella Park'a bağışlayacak.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM