Bilgi

  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
Onur Hareketi Lideri Yaşar Aydın: “Adalete hasretiz, bu kaderi yırtıp atacağız!”

Onur Hareketi Lideri Yaşar Aydın: “Adalete hasretiz, bu kaderi yırtıp atacağız!”

Onur Hareketi Lideri Yaşar Aydın, adalet konusu ile ilgili konuştu. Türkiye’de adaletin olmadığını söyleyen Aydın, “Onur Hareketi iktidarında bu adaletsizliği, bize dayatılan bu kaderi yırtıp atacağız” dedi.

Türkiye’nin güncel ve en önemli meselelerini açık yüreklilikle tartışan, fikirlerini sunan Onur Hareketi Lideri Yaşar Aydın, bu kez masaya “adalet” konusunu yatırdı. Aydın şunları söyledi:

 

“ADALET DENİLEN MEKANİZMAYA HASRETİZ”

“Adalet, insanın atar damarı kadar, kalbi ve beyni kadar hayatın ana unsurudur. Adaletin olmadığı yerde hayatın devam edebilmesi mümkün değildir. Doğa dahi adalet üzerine kurgulanmıştır. Ancak dünya genelinde ve Türkiye özelinde, bu ülkenin vatandaşları olarak bizler adalet denilen mekanizmaya hasretiz. Adalet mekanizması bu ülkenin vatandaşlarına o kadar uzak ki adaletle ilgili bir çözüm aklımıza dahi gelmiyor. Çünkü hakkımızı alamayacağımızı, bir hamle yaptığımız zaman mağdur ve suçlu olma konusunda inanılmaz bir kabullenişimiz var.”

 

“ADALETLİ YÖNETİCİYE CENNET, ADALETSİZ YÖNETİCİYE CEHENNEM VAADEDİLMİŞTİR”

“Yüce Allah dahi, kutsal kitabında sürekli adalete vurgu yapar. Özellikle adaletli yöneticilere vurgu yapar. Yöneticilere adaletli olmasını emreder ve kitapta adaletle yöneten hükümdarın cennettin en güzel yerinde yer alacağını söyler. Aynı kitap, yöneticinin adaletten uzaklaşıp, halka zulmettiği taktirde ise yerinin cehennemin en dibi olacağını söyler.”

 

“ADALETTEN UZAKLAŞAN ÜLKELER YOK OLUYORLAR”

“Adaletten uzaklaşan ülkelerin başlarına ne geldiğini hepimiz çok iyi biliyoruz. Orduları yenilmeyen imparatorluklar, adaletten uzaklaştıkları an sırtları dümdüz oluyor, yok oluyorlar. Hangi ülke, ideoloji, felsefe olursa olsun özünü ve omurgasını adalet üzerine kurgulamıyorsa yok olması muktedir. 14 bin 500’e yakın kanun ve yasa olduğuna dikkat çeken Aydın, “Herhangi bir iş yapacağımız zaman bu 14 bin 500 yasanın bizi koruyup kollamayacağını, sıkıntıya düştüğümüz zaman güçlü olanın kazanacağını çok iyi biliyoruz ama yasası olmayan İngiltere için ‘orada adalet var’ diyebiliyoruz çünkü sıradan bir vatandaş, İngiliz kraliyet ailesindeki bir fertle, haklı davasında hukuken karşı karşıya geldiği zaman şunu diyebiliyoruz: ‘haklı olan kazanacak’ Yani yazılı bir metin olması önemli değil, mesele idarecilerin adaletli olma meselesi.” dedi.

 

“ADALET VARSA HUZUR VAR, ADALET YOKSA KAOS VE GÖZ YAŞI VAR”

Onur Hareketi Lideri Yaşar Aydın, bir ülkede makam ve rütbeler dağıtılırken kriter olarak liyakat ve ahlak arandığı taktirde o ülkenin gelişmiş ülke olduğunu söyleyerek, “Bu ülkede bilim, sanat, felsefe, huzur, hoşgörü ve üretim her anlamda diğer ülkelere göre çok öndedir. Bu ülkelere zaten gelişmiş ülkeler diyoruz. Dünyada bir ülkeyle gelişmiş ya da gelişmemiş dediğimiz zaman ilk olarak söylediğimiz şey adaletli olup olmamasıdır. Bir ülkede adalet varsa orada gelişim vardır, bir ülkede adalet yoksa orada kavga, kaos, göz yaşı ve yıkım vardır.” ifadelerini kullandı.

 

“1934’DEN 2021’E HİÇBİR ŞEY DEĞİŞMEDİ”

Cumhuriyetin kuruluşundan bugüne kadar adalet konusunda Türkiye’nin yetersiz olduğunu ifade eden Aydın, felsefeci Nurettin Topçu’dan örnek verdi. Aydın, Topçu’ya Fransa’da makam teklif edilmesini anlatarak, Topçu’nun Türkiye’de sadece öğretmenliğe getirilmesinin adaletten ne kadar uzak bir yaklaşım olduğunu anlattı. Yaşar Aydın şöyle devam etti:

“Türkiye’de sadece güreşten başka kabiliyeti olmayan bir kişi önemli bir bankanın yönetim kurulu üyesi oluyor, adı da Hamza Yerlikaya. Ne eğitimi yetiyor ne bilgisi yetiyor ne de birikimi yetiyor ne kendi alanı. Yıl 1934, yıl 2021. Maalesef bizim ülkemizde kim daha çok alkışlıyorsa, kim övmek için şiir yazıyorsa, itaat ediyorsa makam ve mevkilere yıllarca onlar geldi. Bilgi birikime bakılmadı. 1934’den 2021’e hiçbir şey değişmedi.”

 

“BOYNUNU BÜKÜP BEKLEMEMELİ BU MİLLET”

“Vatandaşlar olarak yıllarca adaletsizlik altında inim inim inleyip birbirimizle kavga ederken, siyaseti dizayn eden efendiler siyaset arenasına süreceği aktörleri kendileri seçip önümüze getirdiler. Biz de kavga etmekten bunları anlayamadık. Bir umutla sarıldık. Sarıldıklarımız bunlar işte. 1934’den 2021’e kadar anlayış bu. O yüzden bir türlü bize adalet gelmedi. Hasretle bekledik hakkımızı alabilmeyi. Sadece boynunu büküp beklememeli artık bu millet.”

 

“BİZE BİZDEN BAŞKA ÇARE YOK DİYENLERİN HAREKETİYİZ”

Onur Hareketi’nin adalet konusunda neler hissettiğini ve neler yapabileceğini anlatarak sözlerine son veren Aydın şu ifadeleri kullandı:

“Artık önümüze sunulan aktörlerin bizi ne hale getirdiğinin farkına varalım. Kafa aynı kafa. Eğer önümüze sunulan aktörlerden bu dakikadan sonra en ufak bir adalet, bize karşı bir vicdan titremesi bekliyorsak çok bekleriz. Bunların vicdanları bize karşı kör ve sağır. Bize bizden başka çare yok. İşte Onur Hareketi, ‘bize bizden başka çare yok’ diyenlerin hareketidir. Onur Hareketi, adalete hasret kalan, adalet özlemiyle yanıp tutuşanların hareketidir. Onur hareketinin iktidarı ile bu kaderi yırtıp atacağız”

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM