Bilgi

  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
Olimpik Anneler projesinin sporcularından Hatice Kübra İlgün, Bronz Madalya kazandı

Olimpik Anneler projesinin sporcularından Hatice Kübra İlgün, Bronz Madalya kazandı

P&G’nin Türkiye’de spor kültürünü yaygınlaştırmak amacıyla başlattığı Olimpik Anneler projesinin sporcularından Hatice Kübra İlgün, Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları’nda taekwondo kategorisinde Bronz Madalya kazandı. 

 

Dünyanın en büyük kişisel bakım ve temizlik ürünleri şirketlerinden olan ve Fairy, Prima, Ariel gibi markaların üreticisi Procter & Gamble’ın (P&G), Olimpik Anneler projesiyle desteklediği ve Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları’na katılmaya hak kazanan 29 sporcu arasında yer alan Hatice Kübra İlgün, Bronz Madalya kazandı. Tekvandoda 57 kiloda Türkiye’yi temsil eden Hatice Kübra İlgün rakiplerini eleyerek başarılarına bir yenisini ekledi. 

 

1993 yılında Kars’ta doğan İlgün, “Babama Olimpiyatlarda madalya alarak Türk Bayrağını dalgalandırmak için söz vermiştim. Hedefim Olimpiyatlarda madalya kazanmaktı. Mücadele ettiğim taekwondo kategorisinde benden sonra gelen kadın sporculara örnek olmak en büyük motivasyonum” açıklaması yapmıştı. En son İsveç’te düzenlenen 5. Avrupa Başkanlık Kupası’nda altın madalya kazanan İlgün, Olimpik Anneler projesiyle ilgili olarak da şunları söylemişti: “Başta ebeveynler olmak üzere genç sporculara kendine güven aşılanması, hep arkalarında kendilerine destek olan bir anne ve destekçilerinin olması çok önemli. Olimpik Anneler projesi de bu önemli desteklerden birisi. Size, annenize ve gelecekte ülkemizi temsil edecek genç sporculara verdiği destekle yarınlara umut oluyor. Bu proje özellikle anneleri spor konusunda bilinçlendirerek çocuklarının bu alanda hem başarılı olmasını hem hayatlarına böyle güzel bir alışkanlığın yerleşmesini hem de sağlıklı bireyler olmalarını sağlaması açısından çok büyük bir öneme sahip. P&G’nin sporculara verdiği maddi ve manevi destek ise başarılarla dolu bir gelecek için büyük bir değer.”

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM