Bilgi

  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
Olası Yangın Durumuna Karşı Önlem Almak Mümkün

Olası Yangın Durumuna Karşı Önlem Almak Mümkün

Farklı nedenlerden dolayı ortaya çıkan yangın, doğal olarak hiç kimsenin karşılaşmak istemediği durumlardan bir tanesi. Böylesi durumlar için gerekli önlemleri almak isteyenler ise başta köpüklü yangın söndürme sistemleri olmak üzere en iyi çözümleri elde etmek adına Deka Mühendislik uzmanları ile iletişime geçerek aradıkları sonuçları en iyi şekilde bulmayı başarıyor.

 Yangının ne zaman ve nasıl çıkabileceği hiçbir zaman belli değildir. Bundan dolayı da kapalı ya da açık fark etmeden tüm alanlarda yangın için gerekli önlemlerin tamamının doğru şekilde alınması gerekmektedir. Başlamasından sonra çok kısa bir süre içerisinde yayılmaya başlayan yangına erken şekilde yapılacak müdahale, meydana gelebilecek zararın en az düzeylerde olmasını sağlayacaktır. İnsanların bir kısmı yalnızca yangın öncesi ile alakalı çalışmalar yapmalarının yeterli olacağını düşünüyor. Gerçekte ise yangının nasıl ortaya çıkacağı belli olmadığı için yangının çıkması sonrasında en kısa sürede söndürmek de oldukça önemli bir konu. Deka Mühendislik bünyesindeki uzmanlar da bu aşamada devreye girerek en etkili sonuçların elde edilmesini sağlıyor.

Köpüklü Yangın Söndürme Sistemleri

Konu yangın söndürme olduğu zaman pek çok insan öncelikli olarak köpüklü yangın sistemleri hakkında araştırmalarına başlıyor. Bu sistemlerde su ve köpüklü madde ayrı şekilde depolanmaktadır. Yangın ortaya çıkması durumunda özel boru sisteminde bu iki madde karışıyor ve kullanıma hazır hale geliyor. Maddenin su ile işleme girmesi ile genişleme ortaya çıkar. Böylelikle alan çok daha kısa sürede doldurularak yangın söndürülmekte ve daha fazla alana yayılması da engellenmektedir.

Sulu Yangın Söndürme Sistemleri

Yağmurlama olarak da adlandırılan sprinkler sistemleri; genel olarak söndürme etkisi, soğutma etkisi, yangının kontrol altına alınması ve kontrollü şekilde yangının söndürülmesi konusunda son derece etkili sonuçların ortaya çıkmasını sağlamaktadır. Kullanılan bu sistem yangının ortaya çıktığı yeri itfaiyenin gelip söndürmesine kadar geçen süre içerisinde yangından ve ısı etkisinden dolayı deforme oluşumu engellemesinin yanı sıra can kaybının ortaya çıkmamasını ve güvenli kaçısın meydana gelmesini sağlar. Otomatik olarak devreye girmesinden dolayı 7 gün 24 saat sorunsuzca çalışabilmektedir. Kendi içinde kuru sistem, ıslak sistem ve ön tepkimeli baskın sistem çeşitleri bulunan sprinkler sistemleri, bulunulan alana göre doğru şekilde tercih edilerek yangın anında olası zararların önüne geçer.

Gazlı Yangın Söndürme Sistemleri

Ortaya çıkan yangının en az hasar ile söndürülebilmesi adına dikkat edilmesi gereken en önemli detayların başında, yangının başladığı yerdeki eşyaların türüdür. Doğru şekilde yangına müdahale edilebilmesi için doğru sistemin seçilmesi her zaman önemlidir. Ameliyathane, arşiv odaları,  servis sağlayıcı merkezler, kontrol odaları gibi farklı yerlerde olası bir yangın durumunda bilindik tarzdaki yangın söndürme çalışmaları ne yazık ki istenilen tarzdaki etkileri beraberinde getirmez. FM 200 yangın söndürme sistemleri gibi gazlı söndürme sistemlerinin kullanılması ise bu aşamada istenilen sonuçların tam olarak kendini göstermesini sağlamaktadır.

Kullanılan gazlı yangın söndürme sistemlerinde basınçlı gaz ile yangın söndürme için kullanılan özel gaz birleştirilerek kullanılmaktadır. FM 200 yangın söndürme sistemleri başta olmak üzere hazırlanılan özel sistemler sayesinde farklı alanlarda kendini gösteren sorunların çok kısa sürede ve etkili şekilde giderilmesi sağlanmaktadır.

Bulunulan alanda yangının çıkması sonrasında erken ve doğru müdahalenin önemi son derece büyüktür. Böylece olası kayıpların önüne başarılı şekilde geçilmiş olur. Köpüklü yangın söndürme sistemleri başta olmak üzere farklı yangın söndürme sistemleri arasından en uygun olanlar arasından seçim yapmak isteyenler, Deka Mühendislik üzerinden bu konuda en iyi çözümleri elde etmeyi başarabilirler.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM