Bilgi

  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
Nıckelodeon Avatar Stüdyolarını Kuruyor

Nıckelodeon Avatar Stüdyolarını Kuruyor

Nickelodeon, Avatar: Son Hava Bükücü ve Korra Efsanesi’nin sevilen dünyasına dayanan animasyon dizileri ve filmleri kapsayan orijinal içerik yaratmak için tasarlanmış yeni oluşturulmuş bir birim olan Avatar Stüdyoları’nı duyurdu. Orijinal yaratıcılar ve yönetici yapımcılar Michael DiMartino ve Bryan Konietzko, Nickelodeon Animation Başkanı Ramsey Naito'ya bağlı olarak stüdyoyu Eş – Kreatif Şef olarak yönetecekler. Stüdyo’nun ürünleri ViacomCBS’in talep üzerine video abonelik hizmeti Paramount+ gibi platformlarda, Nickelodeon’un kendi televizyon ve dijital kanallarında, üçüncü parti platformlarında ve sinemalarda yer alacak. 

 

Avatar Studios'un ilk projesi, bu yıl prodüksiyona başlaması planlanan bir animasyon sinema filmi olacak. Detaylar yakında sunulacak.

 

ViacomCBS Çocuk ve Aile Başkanı Brian Robbins şöyle konuştu: “Nickelodeon’daki orijinal çıkışlarından itibaren Avatar: Son Hava Bükücü ve Korra’nın popülerliği 10 kat arttı. Ramsey Naito ve ben dünyanın dört bir yanındaki izleyiciler için dünyalarını ve karakterlerini yeni içerikler ve formatlar üretmek için genişletmeye adanmış bir stüdyoyu yönetmek için Mike ve Bryan ile birlikte çalışacak olmaktan dolayı çok heyecanlıyız. Yaratıcı odaklı hikayeler ve karakterler uzun zamandır Nickelodeon'un ayırt edici özelliklerinden olmuştur. Avatar Studios, Paramount+ ve Nickelodeon'daki içerikleri arttırırken, Mike ve Bryan'a hayal güçlerini daha da genişletmek ve Avatar'ın mitolojisine daha derinlemesine incelemek için pek çok kaynak ve imkan sağladı." 

 

Bryan Konietzko ve Michael DiMartino; “Avatar: Son Hava Bükücü'yü yarattığımızdan bu yana 19 yıl geçtiğine inanmak zor. Ancak bunca zamandan sonra bile, Aang’ın dünyasında hayata geçirmeye can attığımız birçok hikaye var. Avatar evrenini keşfetmekten en az bizim kadar zevk alan, sürekli büyüyen tutkulu hayranlardan oluşan bir topluluğa sahip olduğumuz için şanslıyız. Bu yeni Avatar Stüdyoları girişimiyle, franchise'ımızı ve hikayeyi çok sayıda heyecan verici şekilde ve ölçekte geliştirmek için eşsiz bir fırsata sahibiz. Avatar’a ve onun yardımcıları olan bizlere duydukları coşku ve saygı için Brian Robbins ve Ramsey Naito'ya son derece minnettarız. Başından beri iddialı planlarımızı desteklediler ve bizim için olumlu, proaktif bir ortam yarattılar. Avatar'ın başladığı yer olan Nickelodeon'a geri döndüğümüz ve bunu mümkün olan en iyi şekilde yaptığımız için heyecanlıyız. Tüm bu hayali gerçeğe dönüştürmek için harika ekipler ve prodüksiyonlar kurmayı sabırsızlıkla bekliyoruz” dediler.

 

Avatar: Son Hava Bükücü üç sezon halinde ilk olarak Nickelodeon’da yayınlandı, Şubat 2005’te başlayıp Temmuz 2008’de sona erdi. Dizi Peabody Ödülü, Primetime Emmy, Annie ve Genesis Ödüllerini aldı. Dizi, Ateş Lordu Ozai'yi yenip ve Ateş Ulusu ile olan yıkıcı savaşı sona erdirerek dünyayı kurtarması gereken ana kahraman Aang ve arkadaşlarının maceralarını konu alıyor.

 

Avatar: Son Hava Bükücü, tarihin en sevilen animasyon dizilerinden biri olarak üç sezondan ve 61 bölümden oluşuyor. Dizinin başarısının yanı sıra, Avatar orijinal hikayeler sunmaya devam eden başarılı bir çizgi roman serisine de çevrildi. “Avatar: Son Hava Bükücü” çizgi romanı, New York Times'ın Grafik Roman En Çok Satanlar listesinde toplam 70 hafta geçirerek bir numaraya ulaştı. DVD ve Blu-ray'ler de inanılmaz derecede başarılı oldu: “Avatar: The Last Airbender: The Complete Series” 2018 sürümünden bu yana yaklaşık 5 milyon dolar kazandırdı.

 

The Legend of Korra ise Nisan 2012'de Nickelodeon'da dört sezon (52 bölüm) yayınlandı. İlk bölümü televizyonda en çok izlenen çocuk şovu programı oldu ve bölüm başına 3,8 milyon izleyici çekti. DiMartino ve Konietzko tarafından yaratılan ve yürütücü yapımcılığını üstlenen seri 25'ten fazla dilde yayınlandı.

 

The Legend of Korra, animasyonun ortak yaratıcısı DiMartino tarafından başarılı bir çizgi roman dizisine dönüştü. Grafik romanın ilk bölümü Legend of Korra: Turf Wars, 2017'deki ilk çıkışından bu yana çocuk kurgu, bilim kurgu ve çizgi roman listelerinde ilk 10 listelerine girdi. The Legend of Korra'nın epik hikayesi Avatar evreninde Son Hava Bükücü’den 70 yıl sonra geçer. Avatar Aang'ın mirasını yaşamaya çalışan 17 yaşındaki Avatar Korra'nın dört elementi kontrol etmeyi öğrenirken modernleşen bir dünyada siyasi ve manevi huzursuzluklarla yüzleşmesini konu alıyor. 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM