Bilgi

  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
Musıki Eğitim Vakfı'nın “Canan Okuyor" Konseri Sanatseverlere Unutulmaz Bir Musıki Gecesi Yaşattı

Musıki Eğitim Vakfı'nın “Canan Okuyor" Konseri Sanatseverlere Unutulmaz Bir Musıki Gecesi Yaşattı

Türk müziğinin seçkin temsilcilerinden, klasik Türk müziğini layıkıyla yaşatmak için kıymetli çalışmalar yürüten Musıki Eğitim Vakfı, yeni bir konser düzenledi. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde gerçekleşen “Canan Okuyor” konseri ile müzikseverler yeniden klasik ve neoklasik Türk müziğinin eşsiz eserleri ile buluştu.   Orkestra Şefi Hulusi Yücebıyık’ın yönetiminde gerçekleşen konser müzikseverlere unutulmaz bir sanat şöleni yaşattı.  

Konserin repertuarında bulunan, Ali Rıza Avni Beye ait bir acemaşiran şarkısından esinlenerek “Canan Okuyor” ismini alan konserde ayrıca daha birçok kıymetli eser müzikseverlerle Musiki Eğitim Vakfı Korosunun, sazendelerinin ve solistlerinin icralarıyla buluştu. 

Ünlü Bestekâr Amir Ateş ve Ayten Yavaşça “Canan Okuyor” konserinde sanatseverlerle buluştu…

Musıki Eğitim Vakfı tarafından düzenlenen konserin özel davetlileri arasında Amir Ateş ve Ayten Yavaşça da yer aldı. Türk Sanat Müziği ve Türk Tasavvuf Müziği alanındaki eserleriyle tanınan, Türk Musıkisinin değerli ismi, bestekâr Amir Ateş ile Türk Müziği sanatçısı, icracı ve bestekâr Prof. Dr. Alaeddin Yavaşca’nın eşi Ayten Yavaşca konser sonunda sahnede ağırlandılar. Musıki Eğitim Vakfı Başkanı sanatçı Fikret Erkaya, Ateş ve Yavaşça’ya katılımları için teşekkürlerini sundu.      

Genç Yetenek Ahmet Yağmur Kucur “Canan Okuyor” Konserinde Gazel ile mest etti…

Musıki Eğitim Vakfı’nın küçüklükten bugüne yetiştirdiği genç yetenekleri arasında öne çıkan Ahmet Yağmur Kucur solo performansı ile konserde yer aldı. Genç yaşına rağmen Klasik Türk Müziği alanında önemli başarılara imza atan, Musiki Eğitim Vakfı’nın yetiştirdiği değerli bir yetenek olan Kucur, 2019 yılında da Cumhurbaşkanlığı Klasik Türk Müziği Korosu’nun Gençlik temalı konserinde konuk solist olarak tanbur çaldı. Aynı sene Prof. Dr. Alâeddin Yavaşca danışmanlığında Pera Müzesi’nde düzenlenen Cumhuriyet Döneminde Yetişen Bestekârlar temalı konserde sesiyle ve tanburuyla konuk solist olarak büyük ilgi topladı. 

Farklı mecralarda konserlerine ve müzik alanındaki araştırmalarına devam eden Ahmet Yağmur Kucur Musıki Eğitim Vakfı’nın “Canan Okuyor” konserinde Nihavend makamında güftesi Yahya Kemal Beyatlı’ya ait “Aheste Çek Kürekleri Mehtap Uyanmasın’’ isimli gazeli seslendirdi. 

Sadece müzik değil, aynı zamanda bir kültür buluşması niteliği taşıyan Musıki Eğitim Vakfı tarafından düzenlenen konser eşsiz eserler ve muazzam atmosferiyle çok özel bir gece oldu. Musıki Eğitim Vakfı’nın 42 yıldır süregelen sanat serüvenine yeni bir sayfa ekleyen “Canan Okuyor” konseri, Türk müziğine gönül veren sanatseverlere unutulmaz anlar yaşatarak, geceyi bir müzik şölenine dönüştürdü. 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM