Bilgi

  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
Milletvekili Yalım, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı

Milletvekili Yalım, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Uşak Milletvekili Özkan Yalım, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kapsamında bir kutlama mesajı yayınladı.
Çalışan Gazeteciler Bayramı olarak kutlanan ancak 1971 askeri darbesinin ardından, kaybedilen hakların tekrar geri alınmasıyla beraber, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü olarak kabul edilen, Çalışan Gazeteciler Günü’nün yıl dönümünde CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, kutlama mesajı yayınladı.
Yalım mesajında:
“Demokratik ve çağdaş toplumlar yaşayışları gereği, insanların düşüncelerine önem verir ve ifade özgürlüğünü temel alır. İfade özgürlüğünün yerine getirilmesinde ise en büyük görev basın mensuplarına düşmektedir. Yanlışın ortaya çıkarılmasında, kamuoyunun bilgilendirilmesinde, ilerleyişin düzene sokulmasında basının yeri yadsınamaz. Bu noktada dikkat edilmesi gereken unsur ise basın mensuplarının çalışacakları ortamın onlara engel olmaması ve olayları herhangi bir etki altında kalmadan direkt aktarabilmeleri için zemin sağlanmasıdır. Ülkemizde ne yazık ki son dönemlerde uzun süreli ekran karartmaları, kapatmalar, cezalar gibi caydırıcı uygulamalar bulunmakta. Unutulmamalıdır ki bugün üzerine baskı kurulan, yayın hayatına müdahale edilen her basın yayın organı, yarın o baskıyı uygulayan kişi ve kurumlara da lazım olabilir. Kendi sesini duyurmak isteyen, bir yanlışı gün yüzüne çıkarmak isteyen herkesin ihtiyacıdır, özgür basın. Temennim düşüncelerin özgürce dile getirildiği, basının etki altında bırakılmadığı bir Türkiye’dir. Bu düşüncelerle tüm gazetecilerimizin ve basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlarım.”
BEYAZ HABER AJANSI (BHA)

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM