Bilgi

  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
Milletvekili Tutdere Besni esnafına kulak verdi, Besni esnafı zamlardan dert yandı

Milletvekili Tutdere Besni esnafına kulak verdi, Besni esnafı zamlardan dert yandı

TBMM Başkanlık Divanı Üyesi ve CHP Adıyaman Milletvekili Av. Abdurrahman Tutdere, Besni ilçesindeki ziyaretlerini sürdürüyor, esnafın sorunlarını dinlemeye devam ediyor.

 

Milletvekili Tutdere’nin Besni programına CHP Adıyaman İl Başkan Yardımcısı Kemal Demir, CHP Besni İlçe Başkanı Vakkas Açar ve birçok parti yöneticisi eşlik etti. Ziyaret edilen esnaflar vergilerden dert yanarken ürün fiyatlarında dalgalanmalar yaşandığını, nisan ayından bu yana liste fiyatlarında büyük değişimler yaşandığını ifade ettiler.

 

Zam Üstüne Zam Geldi, Besni Esnafı Feryat Etti

 

Ziyaretleri sırasında girdikleri bir boyacı dükkânında esnaf fiyat artışlarına tepki göstererek artışlar hakkında Milletvekili Tutdere’ye dert yandı. Bir kova boyayı nisan ayında 400 TL'ye sattığını ifade eden Esnaf, "Bir kova boya dün 500 lira oldu. Telefon açtım, 'yüzde 18 bir daha zam gelecek' dedi. 600 TL'ye çıkar. Dolar düşüyor, fiyat yine yükseliyor; dolar yükseliyor, fiyat yine çıkıyor. Biz şu anda müşteriye karşı ne diyeceğimizi bilmiyoruz. Seramiği dördüncü ayda metrekaresini 35 TL'ye satıyorduk, şu anda 45 TL. ‘45 TL'den alırsan yine kardasın’ diyorlar, çünkü ‘önümüzdeki ay yine zam gelecek’. Alsak bir dert, almasak bir dert. Şu anda biz ne yapacağımızı bilmiyoruz" ifadelerini kullandı. 

 

Başka Bir Ülkede Bu Vergilerle Şaha Kalkardı, Biz Vergi Verdikçe Çöküyoruz

 

İşçilerin de hakkını alamadığını ifade eden esnaf, "4 sene önce 800 TL'ye ev boyayan boyacımız, bu yıl 600, 700, 800 TL'yi geçmiyor. Bakarsan devletin bizden aldıkları yüzde 60, 70. Başka bir ülke olsa bu vergilerle belki de şaha kalkardı. Biz vergiyi verdikçe çöküyoruz, verdikçe çöküyoruz" sözleriyle vergi sistemine sitem etti.

 

Vatandaşın Dayanacak Gücü Kalmadı

 

Esnafların durumu hakkında değerlendirmelerde bulunan Milletvekili Tutdere,  "Her şeye zam geliyor. Enflasyonu az gösteren TÜİK'e Besni'den sesleniyoruz; eğer sizin açıkladığınız rakamların doğruluğunu kontrol etmek istiyorsanız, boya kutusuna bakarak değerlendirme yapabilirsiniz. Esnafımızın anlattıklarına göre TÜİK’in rakamları saptırıldığını da görüyoruz. A’dan Z’ye her şeye zam yapılıyor, bütün esnafımız mağdur. İktidara Besni'den bir çağrı yapıyoruz; Artık esnafımızın da vatandaşımızın da dayanacak gücü kalmadı. Yurttaşlarımız iktidardan artık bir çözüm bekliyor" şeklinde konuştu. 

 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM