Bilgi

  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
Milletvekili Kabukçuoğlu, TÜİK rakamlarına tepki gösterdi

Milletvekili Kabukçuoğlu, TÜİK rakamlarına tepki gösterdi

İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukçuoğlu, TÜİK’in Ekim 2020 dönemine ilişkin işsizlik oranlarına sert tepki gösterdi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Ekim 2020 dönemine ilişkin işsizlik rakamlarını açıkladı. Açıklanan rakamlara Türkiye genelinde 15 ve daha yukarı yaştakilerde işsiz sayısı 2020 yılı Ekim döneminde geçen yılın aynı dönemine göre 391 bin kişi azalarak 4 milyon 5 bin kişi oldu. İşsizlik yıllık bazda 0,7 puanlık düşüşle yüzde 12,7 olarak gerçekleşti. İstihdam verilerinde ise geçen yılın aynı dönemine bakıldığında yaklaşık 900 bin kişilik bir daralma görüldü.

“SARAYDAKİLER RAHATSIZ OLMASIN DİYE ORANLAR DÜŞÜK GÖSTERİLMEKTEDİR”

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukçuoğlu, işsizliğin her geçen gün arttığına ve TÜİK verilerinin hiçbir şekilde gerçeği yansıtmadığına dikkat çekti. Kabukçuoğlu; “19 yıllık iktidar döneminde işsizlik oranları hiçbir zaman düşmedi, TÜİK verileri maalesef ki gerçeği yansıtmamaktadır. Saraydakiler rahatsız olmasın diye işsizliği düşük göstermektedirler. Bugün Türkiye’de gerçek işsizlik oranları yüzde 12,7 değil yaklaşık olarak yüzde 29, genç işsizlik ise yüzde 66’dır. Halkın gözünün içine baka baka yalan yanlış rakamları söylemek hiçbir kuruma yakışmaz. Koronavirüs vaka sayılarında gördük neyin ne olduğunu, hiçbir kuruma güven bırakmadınız” dedi.

“SORUMLUSU 19 YILLIK İKTİDARDIR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “her üniversite mezunu iş bulacak diye bir kaide yok” sözlerini hatırlatan İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukçuoğlu, TÜİK’in genç işsizlik rakamları üzerine “İYİ Parti olarak her hafta grup toplantılarımızda milletin kürsüsüne milleti çıkarıp seslerini duyurmaya çalışıyoruz. Haziran ayında işsiz bir üniversitesi mezunu gencimizin kürsü konuşmasını iktidarın ve TÜİK’in izlemesini tavsiye ederim. Gerçek işsizlik, gerçek hayat sorunları, açlık, yoksulluk açıkladığınız yalan oranlarda değil milletin meclisinde milletin kürsüsündedir. Her 5 gençten 4’ünün işsiz olduğu artık bir hayal kuramadığı bir ülkenin tek sorumlusu 19 yıldır iktidarda olanladır” şeklinde konuştu.

ESKİŞEHİR – BEYAZ HABER AJANSI (BHA)

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM