Bilgi

  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
Metro İstanbul, “mükemmellik ödülü” aldı

Metro İstanbul, “mükemmellik ödülü” aldı

Kalite Kongresi, 22-23 Kasım 2022 tarihlerinde Kocaeli Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Kongrede,  KalDeR tarafından Türkiye Mükemmellik Ödülü’ne Metro İstanbul layık görüldü. KalDeR’in, Avrupa Kalite Yönetim Vakfı Mükemmellik Modeli doğrultusunda yaptığı yetkinlik değerlendirmesinde, Metro İstanbul’un toplumsal cinsiyet eşitliği, çeşitlilik ve kapsayıcılık uygulamaları tam not aldı. 6 yıldız alarak Türkiye Mükemmellik Ödülü’nün sahibi olan Metro İstanbul, dünyada 6 yıldız alan ilk ve tek raylı sistem işletmecisi oldu.

“Raylı sistemlerde altın çağ”

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Doç. Dr. Pelin Alpkökin, ödül törenindeki konuşmasında, İstanbul’un raylı sistemlerin gelişiminde altın çağını yaşadığını kaydederek, “Aynı anda devam eden 10 raylı sistem hattımızla bu alanda tarihi bir dönemdeyiz. Hatlarımızın işletmesini yürüten Metro İstanbul’un yaptığı atılımlarla da gurur duyuyoruz. İstanbul’da ulaşımın geleceğinin raylı sistemlerde olduğunu biliyoruz ve metronun hem bugününün hem de geleceğinin parlak olduğunu söyleyebiliriz.” ifadelerini kullandı.

“5 bin 500 çalışanımız ile birlikte ilerledik”

2020 yılında 300 puan alırken 2 yılda 600 puana yükseldiklerini söyleyen  Metro İstanbul Genel Müdürü Özgür Soy ise, “Alacağımız aksiyonlarda karar alma ve planlama sürecine tüm çalışanlarımızı dahil ediyor, tüm ekosistemimizi dinliyor planlamalarımızı buna göre yapıyoruz. Yolcu memnuniyeti, çalışan sağlığı ve çevresel etkiler konusunda da temel şartları garanti altına almak için gerekli adımları attık. İnsanların geçici, kurumların kalıcı olduğu bilinciyle sürdürülebilir bir yönetim modeli geliştirmeyi hedefledik. Bir grubun değil tüm şirketin katılımı ile gelişen, gelişimini sürdüren bir yapı kurduk.” diye konuştu.

Hibya Haber Ajansı

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM