Bilgi

  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
Medikal estetikte trend doğal görünmek

Medikal estetikte trend doğal görünmek

12 Eylül akşamına kadar devam edecek olan Güzellik ve Bakım İstanbul Fuarı medikal estetikteki son trendlere ev sahipliği yapıyor. Güzellik kişiye göre göreceli olduğu gibi zamana göre oluşan trendlere bağlı olarak da değişkenlik gösteriyor. Trendler değişse de genç ve ışıldayan bir ciltle yıllara meydan okuyan bir vücuda sahip olma isteği hiç değişmiyor. Güzelliği korumak için kalıcı işlemler yadsınamaz ama son yıllarda teknolojik gelişmelerle ‘medikal estetik’ de hayatımızda hızla yer ediniyor. 

 

Son sistem lazer cihazları, yepyeni makyaj, yüz, vücut, ve saç bakım ürünleri, ileri teknoloji cilt bakım sistemleri, yeni bakım serumları, karın, kol, göbek, kalça, basen ve bacak yağlarına yapılan son trend uygulamalar, lazer epilasyondaki yeni sistemler ve medikal estetik teknolojileri alanında güzelliğe hayat veren uygulamaların sergilendiği Güzellik ve Bakım Fuarı’nda; stantlardan yapılan marka ve ürün bilgilendirmelerin yanı sıra fuarla eş zamanlı olarak devam eden kategorize edilmiş etkinlik programında yer alan oturumlarda da birçok konu ele alınıyor. 

 

AMELİYATSIZ YÜZ GENÇLEŞTİRME YÖNTEMLERİ

 

Etkinlik programındaki oturumların “Anti-Aging Academy bölümünde medikal estetiğin doğal yaşlanmaya yardımcı olduğu vurgulandı. Ameliyatsız yüz gençleştirme konusunda açıklamalarda bulunan Dr. Ufuk Alatekin, “Artık kimse işlem yapıldığı belirgin olsun, abartılı estetik olsun istemiyor. İnsanlar 10 yıl öncesi hallerine geri dönmek istiyor. Amaç yaşlanmayı yavaşlatmak. Artık popüler olan kalıcı uygulamalar olmadan insanların daha genç ve daha doğal, olduğu gibi görünmelerini sağlayacak ve geçici süre kalacak işlemler. Çünkü 5 yıl önce var olan trendlerle şimdikiler aynı değil. Bu nedenle kişiye özel işlemleri yapacak olan uzmanlarla çalışmak büyük önem arz ediyor” dedi. 

 

Anti-Aging Academy” kapsamında ünlülerin güzellik sırları ve oyuncu estetiği alanında trendleri paylaşan Dr. Saliha Sönmezateş, “Eskiden hastalarımız belli bir yaşlanma düzeyini yakaladıktan sonra geliyorlardı. Yaşlılığa iyi adım atmak için değil yaşlanmak istemedikleri için geliyordu. Artık gençler nasıl daha iyi yaşlanabilirim, nasıl daha doğal yaşlanabilirim gibi süreci daha doğal ve doğru yönetmek amacıyla geliyor. Minik yatırımlar ile genç yaştan başlayan oyuncuların yaşlılıklarında ne kadar doğal yaşlandıklarını görebiliyoruz. Abartılı estetik işlemleri insanları çirkinleştirebiliyor. Medikal estetik ile yapılanlar geri dönüştürülebilir işlemler. Kendi bedeninizin daha iyi, daha sağlıklı bir yapıya ulaşmasını sağlıyor. Tabi ki tek çözüm medikal değil aynı zamanda sağlıklı beslenmek de çok önemli. Genetik de asla göz ardı edemeyeceğimiz noktalardan biri” diye konuştu.

 

MAKYAJDA PASTEL RENKLER MODA

 

Güzellik ve Bakım Fuarı “Beauty on the Stage” bölümünde ise ünlü make up artisti Corci 2022’nin yeni trendlerini ziyaretçilerle paylaştı. Kış mevsiminin gelmesiyle makyajda pastel renklerin moda olacağını belirten Corci, “Yeni dönemde canlı renklerden ziyade pastel içinde çok hafif parlaklık tercih edilecek. Aynı zamanda takma kirpik modası da devam edecek. Ayrıca makyaj ne kadar doğal olursa olsun kırmızı gibi canlı renk rujlar ile tamamlanacak” diye konuştu. 

 

Etkinlik programındaki oturumların “Skin Care in the Spotlight” bölümünde ameliyatsız bir yüz germe çalışması olan manuel buccal yüz modelajı hakkında bilgi veren Dr. Pelin Bali ise, “Yüzde yüz doğal bal ve hindistan cevizi yağı kullanıyoruz. Uygulamadaki asıl amacımız bal kullanarak kılcal damar seviyesinde fasyanın açılımını sağlamak. Haftada bir, sekiz ya da 12 seans uygulandığında gerçekten kırışıklıkların açıldığını, yüz asimetrilerinin düzenlendiğini ve cildin renk tonunun dengelendiği gözlemliyoruz. Dokunma sanatı ve doğanın şifalı etkenleriyle geleneksel ve tamamlayıcı bir gençleştirme yapıyoruz” dedi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM