Bilgi

  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
Lila Group’a Yeni ‘Modern Kanal Grup Müdürü’

Lila Group’a Yeni ‘Modern Kanal Grup Müdürü’

Türkiye’nin önde gelen hijyenik temizlik kâğıdı üreticisi Lila Group’un Modern Kanal Grup Müdürü Ali Sadak oldu.  Sadak, Lila Group’da Ulusal ve Yerel Zincirlerin yönetiminden sorumlu olacak.

1982 yılında Burdur’da dünyaya gelen Ali Sadak, Lise’ye kadar eğitimini burada sürdürdü. Liseyi Denizli’de bitiren Sadak, 2001 yılında Üniversite eğitimi için İstanbul’a gelerek Marmara Üniversitesi Endüstri Mühendisliğinde yükseköğrenime başladı. 2006 yılındaki mezuniyetiyle birlikte Danone Tikveşli’de Satış Süpervizörlüğü görevi ile profesyonel iş hayatına başladı ve burada Saha Yöneticiliği, Yerel Zincirler Yöneticiliği ve Ulusal Zincir Mağazalar Müşteri Yöneticiliği görevlerinde bulundu. Eylül 2010 itibarıyla GlaxoSmithKline Tüketici Sağlığı’na geçerek Eczane Kanalı Kilit Müşteri Müdürlüğü ve Bölge Müdürlüğü görevinde bulunan Ali Sadak, Ocak 2012’de 3M Türkiye’ye geçiş yaptı. 3M Türkiye’de ev bakım ve hırdavat ürünleri bölümlerinde Ulusal Zincir, Yerel Zincir ve Geleneksel Kanal satışlarında sorumluluk alan Sadak, Eylül 2014 itibarıyla Evyap’a geçiş yaptı. 2,5 yıl süreyle Kazakistan, Özbekistan ve Kırgızistan Ülke Müdürlüğü görevinde Kazakistan’da yerleşik olarak bulunan Sadak, Şubat 2017’de Türkiye’ye dönüş yaparak, Evyap’ta sırasıyla Migros ve İndirim Marketlerden sorumlu Müşteri Müdürlüğü ve Ticari Pazarlama Departmanı Kategori ve Kanallar Müdürlüğü görevini yürütmüştür.

Evli ve 2 çocuk babası olan Sadak’ın gelecek planları arasında FMCG satış alanı ile ilgili kişisel gelişim ve değişim atölyesi kurmak yer alıyor. Ali Sadak, 2020 yılı Temmuz ayı itibarıyla Lila Group bünyesine katılarak Modern Kanal Grup Müdürü olarak görev yapmaya başlamıştır.

Lila Group Hakkında

Kökleri 100 yıl öncesine dayanan Lila Group, 2006 yılında yatırım kararı almasıyla yüzde yüz yerli sermaye ile 2007 yılında Çorlu’da dünya standartlarında temizlik kağıtları üretme vizyonuyla hijyenik temizlik kağıtları üretime başladı. 2012 yılında yapılan yeni yatırımlarla faaliyet alanını genişleten Lila Group, 2020 yılı ilk çeyreğinde hayata geçirdiği kağıt üretim yatırımı ile kapasitesini 220.000 tona ve konverting yatırımıyla da konverting üretim kapasitesini 120.000 tona yükselten Lila Group bu yatırımlarla birlikte Avrupa’da aynı kampüste üretim yapan sektörünün tam entegre en büyük ikinci oyuncusu olmuştur. Bugün yaklaşık 3 Milyar TL’lik Türkiye temizlik kağıtları pazarı toplamında ilk 3’te yer alan Lila Group, Türkiye’deki kullanıcılarına Sofia, Maylo, Berrak ve Nua Professional markaları ile ulaşırken dünyanın dört bir yanında yer alan 80’i aşkın ülkeye yarı mamul ve mamul ihracatı yaparak ülke ekonomisi için katma değer sunuyor.

BEYAZ HABER AJANSI (BHA)

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM