Bilgi

  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
Köse: “Cumhuriyet Halk Partisi Dimdik Ayaktadır”

Köse: “Cumhuriyet Halk Partisi Dimdik Ayaktadır”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Danışmanı Fatma Köse, Cumhuriyet Halk Partisi’nin kuruluşunun 98. yıl dönümü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Köse mesajında: “Cumhuriyet Halk Partisi, Atatürk'ün kurduğu, ilkelerini saptadığı ve yaşadığı sürece başkanlığını yaptığı partidir. Milli Mücadelenin içinden süzülüp gelmiş, Müdafaa-i Hukuk Cemiyetleri temeli üzerinde yükselmiştir. Atatürk'e ve onun devrimlerine gönül vermiş olanların partisidir. CHP çağdaş Türkiye’nin fikir kaynağı, değişimin iteleyici gücüdür. Aralarında geçmişte iktidar olan partilerinde bulunduğu birçok partinin bugün birçok kimse adını dahi hatırlamaz iken Cumhuriyet Halk Partisi dimdik ayaktadır.
Değişen ve yenilenen CHP, başta Kurtuluş Savaşımız olmak üzere özgürlük hareketlerinden, emek mücadelesinden ve evrensel dayanışmadan kaynağını alan sosyal demokrasinin ‘insan hakları, hukukun üstünlüğü, özgürlük, eşitlik, dayanışma, barışçı ve adil bir dünya, emeğin yüceliği, sürdürülebilir ve dengeli kalkınma, doğanın ve çevrenin korunması, katılımcı demokrasi' değerlerine dayanan, kadın erkek eşitliğine inanan, bu değerleri gerçekleştirmeyi hedefleyen, devleti, kişilerin özgürlüklerini ve refahını sağlamaya yönelik bir hizmet aracı olarak kabul eden bir kurumdur. Geçmişte olduğu gibi bu gün ve gelecekte cumhuriyetimizin misakı milli sınırlarının en temel koruyucusudur.

Devletimizin gücü, milletimizin birlik ve beraberliği sınanmaya kalkanların sonu geçmişte olduğu gibi gelecekte de aynı olacaktır aziz Türk milleti gaflet dalalet ve hıyanet içine düşmüş zihniyetleri hiçbir zaman affetmeyecektir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin ülkesi ve milleti ile birlikte sonsuza dek tek bayrak, tek devlet, tek millet, tek vatan toprağında varlığını devam ettireceği asla unutulmamalıdır. Milletimizin sabrı, azmi, gücü, birliği, beraberliği, kararlılığı varlığına kasteden düşmanlara asla geçit vermeyecektir. Ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü korumak için gerektiğinde hiçbir şekilde bedel ödemekten çekinmeyecektir. Aziz vatan toprağı, milletimizin karakterinin temelini oluşturan bağımsızlık ve özgürlüğümüzün ölümsüzleşen simgeleri olmuştur ve bu vatan toprağı yüzbinlerce kefensiz şehit ile doludur.

Ülkemizi, demokrasimizi, toplumumuzu sıkıntıya sokan iç ve dış güçlere karşı Atatürk ilke ve devrimlerini, Cumhuriyetin temel ilkelerini, demokratik, laik hukuk devleti ve hukukun üstünlüğü mücadelesini CHP ailesi olarak daha çok kararlılık ve daha büyük inançla sürdüreceğiz. Duraksamayacağız, yılmayacağız. CHP, emperyalizme geçit vermeyenlerin, dayatmalara direnen tam bağımsızlık ruhu ile yaşayan yüce Türk ulusunun partisi olmaya devam edecektir. Çağdaşlaşma yolundaki yürüyüşümüzü ara vermeden devam ettireceğiz. Herkesin demokrasi içerisinde özgürce yaşadığı, baskılardan uzak, sevgi ve barışın hâkim olduğu bir Türkiye dileğiyle, Cumhuriyet Halk Partisi’nin kuruluşunun 98.yıl dönümü kutlu olsun” dedi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM