Bilgi

  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
Koruncuk Vakfı, Kız Çocuklarının Eğitime Erişimleri için Herkesi Destek Olmaya Çağırıyor

Koruncuk Vakfı, Kız Çocuklarının Eğitime Erişimleri için Herkesi Destek Olmaya Çağırıyor

 Koruncuk Vakfı, 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü öncesinde “Kız çocuklarının eğitimi için #BirGünDeğilHerGün” sloganıyla kız çocuklarının eğitime erişimlerinin önemine dikkat çekmeye devam ediyor. Koruncuk Vakfı tarafından yapılan açıklamada, kız çocuklarının her anlamda güçlü bireyler olarak toplumda yer almaları için onların kesintisiz ve nitelikli eğitime erişimlerinin zorunlu olduğu belirtiliyor. Kız çocuklarının güçlendirilmesi için herkese büyük görevler düştüğü ifade edilen açıklamada, bu doğrultuda yardımseverler düzenli bağış yapmaya davet ediliyor.

Kız çocuklarının eşit haklara sahip eğitimli ve donanımlı bireyler olarak hayata hazırlanması amacıyla çalışmalar yürüten Koruncuk Vakfı, Dünya Kız Çocukları Günü öncesinde yaptığı açıklamada kız çocuklarının güçlendirilmesi amacıyla onlara verilecek her türlü desteğin toplumsal açıdan yaratacağı olumlu etkiye dikkat çekiyor. 

Kız çocuklarının toplumda fark yaratmaları için onların nitelikli ve kesintisiz eğitim almaları gerektiğini belirten Koruncuk Vakfı Genel Müdürü Oya Aydınlık, “Dünya Kız Çocukları Günü’nün öncesinde çocuklarımızın eğitime erişimleri önündeki engelleri kaldırmak için ne yapmamız gerektiğini konuşmamız lazım. Potansiyellerini gerçekleştirmeleri, donanımlı ve güçlü bireyler olarak yarınlara hazırlanmaları için onları bir gün değil her gün desteklememiz gerekiyor. Bu amaçla, herkesi kız çocuklarımızın eğitime erişimleri için destek olmaya çağırıyorum.” dedi.

Koruncuk Vakfı, okuma isteği duyan ancak sosyo-ekonomik koşullar nedeniyle nitelikli eğitime erişimleri risk altındaki kız çocuklarını akademik başarı önkoşulu olmaksızın, ortaokuldan başlayarak üniversite eğitimleri boyunca, meslek sahibi bireyler olarak toplumda yer almaları için destekliyor. Koruncuk Vakfı, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından ilan edilen 2011 yılında ilan edilen 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü öncesinde, eğitimin kız çocuklarının hayatında yarattığı olumlu etkiyi ortaya koyarak toplumda farkındalık yaratmayı amaçlıyor.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM