Bilgi

  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
Kahve Dünyası’ndan Dünya Çikolata Günü’ne Özel Anket

Kahve Dünyası’ndan Dünya Çikolata Günü’ne Özel Anket

 “Hepimizin Ortak Noktası” Kahve Dünyası’nın, 7 Temmuz Dünya Çikolata Günü kapsamında gerçekleştirdiği anket serisi sosyal medyada büyük ilgi gördü. Binlerce kişinin katıldığı anketin sonuçlarına göre her iki kişiden biri her gün mutlaka çikolata tüketiyor. En çok mutlu olunca ve motivasyonu artırmak için tüketilen çikolata, canı tatlı çekenlerin de ilk aklına gelen lezzet. Binlerce kişi açık ara farkla çikolatanın yanına en çok kahveyi yakıştırıyor. Katılımcıların yüzde 81’i ise çikolatasız bir dünyayı hayal bile edemiyor.

 

Kakao çekirdeklerinin 1550 tarihinde Avrupa’ya ilk kez getirildiği 7 Temmuz, her yıl dünya genelinde Çikolata Günü olarak kutlanıyor. Çikolata mutluluğunu doyasıya yaşamak isteyen misafirlerine her zevke ve bütçeye uygun enfes seçenekler sunan Kahve Dünyası, 7 Temmuz Dünya Çikolata Günü’ne özel bir anket serisi gerçekleştirdi. Türk insanının çikolataya olan tutkusunu bir kez daha ortaya koyan anket serisine sosyal medyada ilgi büyüktü. Binlerce kişinin çikolatasız bir dünyayı hayal bile edemediğini belirttiği ankette çikolatanın hepimizin ortak noktası olduğu sonucu bir kez daha gözler önüne serildi.

 

Hem bitter hem sütlü ama mutlaka kahveyle!

Ankete göre, çikolataya en çok mutlu olunca ve motivasyon için ihtiyaç duyuluyor. Sütlü mü bitter mi sorusunu da gündeme getiren ankette eşitlik yine bozulmadı ve katılımcıların yarısı bitter çikolatayı yarısı ise sütlü çikolatayı tercih ettiğini belirtti. Çikolata tüketme sıklığı ise Türkiye’nin çikolata tutkusunu bir kez daha ortaya koydu. Buna göre ankete katılanların yarısı her gün yarısı ise haftada bir kez çikolata tüketiyor. Çikolata çoğunluk tarafından  ‘En büyük keyfim’ olarak tanımlanırken, en çok tercih edilen eşlikçisi de değişmiyor. Katılımcıların yüzde 87 gibi büyük çoğunluğu, çikolatanın yanına en çok kahveyi yakıştırıyor. En çok tatlı ihtiyacı duyulan anlarda da ilk koşulan lezzet olan çikolata, emoji olarak da en çok enfes ifadeli surat emojisiyle tanımlanıyor.

 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM