Bilgi

  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
İzmir’deki STK’lar Filistinli Mülteciler İçin Harekete Geçti

İzmir’deki STK’lar Filistinli Mülteciler İçin Harekete Geçti

Lübnan’daki Filistinli mültecilerin hayat şartlarının iyileştirilmesi amacı ile başlatılan “Filistin Kampları Kalkınma ve İyileştirme Kampanyası”na İzmir’deki paydaş STK’lar da destek verdi. Toplantıya ev sahipliği yapan MÜSİAD İzmir Başkanı Bilal Saygılı, “Filistinli mülteci kardeşlerimizin her zaman yanında yer alacağız” dedi.

Lübnan’da nüfusları 500 bini aşan ve tamamen dışarıdan gelen yardımlarla hayatlarını idame ettirebilen Filistinli mültecilerin bulunduğu kamplara yönelik geçen ay İstanbul’da “Filistin Kampları Acil Yardım Bekliyor” sloganıyla iyileştirme ve kalkınma projeleri başlatan sivil toplum kuruluşlarına İzmir’deki paydaş 11 STK destek verecek.

FİLİSTİN KAMPLARI ACİL YARDIM BEKLİYOR

İzmir’deki STK’ların temsilcilerinin katılımıyla Bilal Saygılı Camii ve Külliyesi’nde düzenlenen toplantı, MÜSİAD İzmir Başkanı Bilal Saygılı’nın ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Toplantı hakkında açıklama yapan Saygılı, “İşgalci İsrail’in saldırıları sonucunda topraklarından koparılan ve halen zorla yerlerinden edilmeye devam eden Filistinli mülteci kardeşlerimizin her zaman yanında yer alacağız. İzmir’deki sivil toplum kuruluşları olarak Lübnan’da yaşayan Filistinli mülteci kardeşlerimizin bulunduğu kamplara yönelik iyileştirme ve kalkınma projelerine destek vereceğiz. Filistinli kardeşlerimizin sorunlarının çözülmesi için üzerimize düşen tüm sorumlulukları halkımızın ve hayırseverlerimizin desteğiyle yerine getireceğiz.” açıklamasında bulundu.

KAMPANYAYA DESTEKÇİLERİ

Toplantıya, kampanya destekçisi olan STK’lardan; MÜSİAD İzmir Şubesi, İHH İnsani Yardım Vakfı İzmir Şubesi, Deniz Feneri İzmir Temsilciliği, Hayrat Yardım Derneği İzmir Temsilciliği , HAK-İŞ Konfederasyonu İzmir İl Başkanlığı, İlim Yayma Cemiyeti İzmir Şubesi, İMH İnsan ve Medeniyet Hareketi İzmir Temsilciliği, Cihannüma İzmir Temsilciliği, Memur-Sen İzmir Temsilciliği, Hüdai Vakfı İzmir Temsilciliği, Diyanet Vakfı İzmir Şubesi temsilcileri katıldı.

5 milyondan fazla Filistinli mültecinin, yıllardır farklı ülkelerde, vatanlarından uzakta kötü hayat koşulları altında yaşamlarını sürdürdüğü vurgulanan toplantıda, Lübnan’da birçok haktan mahrum olarak 12 kampta zorlu koşullarda yaşamlarını sürdüren Filistinli mültecilerin yaşadıkları sorunların çözülmesi için İzmirli paydaş STK’lar olarak kampanyaya destek vereceklerini duyurdular.

BEYAZ HABER AJANSI (BHA)

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM