Bilgi

  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
Kınık'ta bu sene 34'üncüsü düzenlenen Geleneksel Deve Güreşleri büyük ilgi gördü

Kınık'ta bu sene 34'üncüsü düzenlenen Geleneksel Deve Güreşleri büyük ilgi gördü

Kınık Belediyesi ve Poyracık Deveciler Derneği işbirliği ile düzenlenen etkinlik yediden yetmişe çok sayıda vatandaşın beğenisini kazandı

Kınık’ta develerin güreştiği festival, renkli görüntülere sahne oldu

Kınık’ta bu yıl 34’üncüsü düzenlenen Deve Güreşi Festivali büyük coşkuya sahne oldu. Mehteran Takımı eşliğinde Kortej Yürüyüşü yapıldı.

BÜYÜK COŞKU YAŞANDI

Kınık Belediyesi ile Poyracık Deveciler Derneğinin düzenlediği 34. Geleneksel Deve Gösterisi Festivali saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Farklı bölgelerden katılan 130 deve kıran kırana kupa mücadelesi verdi. Mücadele sonucunda galip gelen develere kupaları protokol üyeleri tarafından verildi.

Program Kınık Kaymakamı Abdurrahman Çelebi, İlçe Jandarma Komutanı İsmail Mustafa Şimşek, İlçe Emniyet Müdürü Sami Bakbak, meclis üyeleri, muhtarlar katılım sağladı. Ayrıca Kınıklı ve çevre ilçelerden vatandaşların katılımı ve yoğun ilgisi de dikkat çekti.

ÖRF VE ADETLERİMİZDE ÖNEMLİ BİR YERİ VAR

Güreş alanında vatandaşları selamlayan Kınık Belediye Başkanı Dr. Sadık Doğruer gösterdikleri yoğun ilgiden dolayı Kınıklılara ve çevre ilçelerden gelen katılımcılara teşekkürlerini iletti. Konuşmasında deve güreşleri festivalinin bu yıl 34’üncüsünün düzenlendiğini hatırlatan Doğruer; “Deve güreşlerinin, örf ve adetlerimizde önemli bir yeri var. Bu geleneği yıllardır yaşatıyoruz. Burada birlik, beraberlik ve coşkuyu gösteren manzara mutluluk verici. Geçen sene 6 Şubat Maraş depremiyle derin üzüntü yaşadığımızdan dolayı canla başla deprem bölgesine katkı olmak adına es geçmiş olduğumuz deve güreşlerimize, bu sene afet bölgesindeki hemşehrilerimize elimizden gelen desteği vermiş olarak devam ediyoruz. Allah birlik beraberliğimizi daim etsin.” dedi.

Kınık Belediye Başkanı Dr. Sadık Doğruer Poyracık Deve Kültürünü Yaşatma Derneği’ne de ayrıca teşekkürlerini iletti.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM