Bilgi

  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
İstanbul’un en keyifli koşusu her Pazar Üsküdar’da

İstanbul’un en keyifli koşusu her Pazar Üsküdar’da

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, belediye yöneticileri, çalışanlar ve Üsküdarlılar her hafta boğazın en güzel manzarası eşliğinde Üsküdar meydanı – Harem arasında pazar koşusu yapıyor. Koşu sonrası etkinliğe katılan vatandaşlar hep birlikte Üsküdar sahildeki Nevmekan’ın bahçesinde kahvaltıda buluşuyor.

 

 

Sağlığa, çevreye ve yaşama dair hayata geçirdiği sayısız proje ve etkinlikte adından sıkça söz ettiren Üsküdar Belediyesi, her hafta düzenlemeye başladığı halk koşusu ile de tüm Üsküdarlıları harekete davet ediyor.  Geçtiğimiz hafta ilki düzenlenen halk koşusunda Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen cumartesi günü sosyal medya üzerinden tüm ilçe halkını Pazar koşusuna davet etti. 

 

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Belediye Başkan Yardımcıları, Daire Başkanları, Müdürler ve belediye çalışanları ile çok sayıda vatandaş saat 08.00 sıralarında Üsküdar meydanında bir araya geldi. Koşu, Üsküdar meydanından başlayarak, Şemsipaşa, Kızkulesi ve Salacak üzerinden Harem’e kadar devam etti. Ardından koşarak yeniden Üsküdar meydana gelindi. Başkan Hilmi Türkmen de dahil yapabilenler aynı mesafeyi ikinci kez koştular.  Hayli neşeli geçen yazar koşusuna, sadece belediye çalışanları ve vatandaşlar değil zaman zaman Üsküdar’ın sevimli sokak hayvanları da eşlik etti.  

 

Bir saat kadar süren koşu sonrası Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, belediye yöneticileri ve vatandaşlar Nevmekan Sahil’in bahçesinde buluşarak doyumsuz boğaz manzarası eşliğinde Pazar kahvaltısı yaptı. Etkinlikle Üsküdarlılar hem spor ve koşuyla hareket etme hem de birlikte hoş vakit geçirme imkanı buldular. 

 

Pazar koşusunu bir gelenek haline getirmeye çalıştıklarını söyleyen Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “ Pandemi sebebiyle biliyorsunuz uzun süre herkes evlerinde kaldı ve toplu etkinliklerimizi yapabilme imkanımız neredeyse hiç yok. Birçok vatandaşımız da ne yazik ki, spordan uzak, evlerinde hareketsiz bir yaşam sürdürmek zorunda kaldı. Şimdi kısıtlamaların kalkmasıyla birlikte vatandaşlarımızla güzel bir gelenek başlattık. Her zaman, benimle birlikte belediyedeki mesai arkadaşlarım ve çok sayıda vatandaş sabah saatlerinde Üsküdar meydanında buluşarak Harem’e kadar koşuyoruz. Yapabilenler bunu iki tur olarak gerçekleştiriyor. Tabi bu halk koşumuzun bir diğer özelliği dünyanın belki de en güzel manzarası eşliğinde olması. O doyumsuz manzara eşliğinde hep birlikte koşmak gerçekten insana büyük bir mutluluk ve keyif veriyor. Koşu sonrası Üsküdarlılarla Nevmekan sahilin bahçesinde bir araya geliyoruz, kahvaltı eşliğinde harika sohbetler ediyoruz.  Haftaya da yine tüm Üsküdarlıları bu keyifli Pazar koşusuna bekliyoruz.” 

 

 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM