Bilgi

  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
İşbir Sentetik’in Talep Toplama Süreci Başarıyla Tamamlandı

İşbir Sentetik’in Talep Toplama Süreci Başarıyla Tamamlandı

İşbir Holding A.Ş.’nin (İşbir Holding) bağlı ortaklığı, İşbir Sentetik Dokuma Sanayi A.Ş.’nin (İşbir Sentetik), halka arzında talep toplama dönemi başarıyla tamamlandı. 10-11-12 Kasım 2021 tarihlerinde gerçekleşen talep toplama sonuçları Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda (KAP) yayınlandı. 1 TL nominal değerli pay için fiyatın 11,85 TL olarak belirlendiği İşbir Sentetik halka arzında, ek satışsız halka arz büyüklüğünün 8,5 katına, ek satışlı halka arz büyüklüğünün 7 katına denk gelen, 218.963.629 TL nominal değere tekabül eden talep toplandı. 85.082 yatırımcıdan talep toplanan halka arzda, kurumun borsa kodu ise “ISSEN” olarak belirlendi.

İşbir Holding’in ilk ve en büyük şirketi İşbir Sentetik’in sermaye artırımı ve ortak satışı yoluyla gerçekleşen halka arzında talep toplama süreci 10-11-12 Kasım 2021 tarihlerinde gerçekleşti. Garanti BBVA Yatırım’ın liderliğinde gerçekleşen talep toplama sürecinde ek satışsız halka arz büyüklüğünün 8,5 katına, ek satışlı halka arz büyüklüğünün 7 katına denk gelen talep toplandı.

Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamaya göre arzda; toplam 85.082 yatırımcıdan 218.963.629 TL nominal değerli pay talebi toplandı. Ek satış dahil toplam 31.020.000 TL nominal değerli paylar halka arz edilmiş oldu.

Yoğun ilgi ile karşılanan talep toplama süreci sonucunda; halka arz edilen payların yüzde 36,4’ü yurt içi bireysel yatırımcılara, yüzde 32,1’i yurt içi yüksek başvurulu yatırımcılara, yüzde 29,8’i yurt içi kurumsal yatırımcılara ve yüzde 1.7’si şirket çalışanlarına dağıtıldı.

Ek satış dahil bakıldığında, yurt içi bireysel yatırımcılara ayrılan tahsisat tutarının 2,3 katı, yurt içi yüksek başvurulu yatırımcılara ayrılan tahsisat tutarının 12,3 katı, yurt içi kurumsal yatırımcılara ayrılan tahsisat tutarının 7,5 katı ve şirket çalışanlarına ayrılan tahsisat tutarının 1,2 katı talep geldi.

“Yatırımcılarımıza teşekkür ediyoruz…”

İşbir Sentetik’in talep toplama sürecinde gördüğü ilgiden dolayı çok mutlu olduklarını ifade eden İşbir Holding CEO’su ve İşbir Sentetik Genel Müdürü Metin Gültepe, “Endüstriyel Ambalaj ve Teknik Tekstil'de 53 yıllık tecrübeye sahip bir kurumuz. Bugüne kadar pek çok projeyi başarıyla hayata geçirdik. Balıkesir’de Türkiye ve Avrupa’nın en büyük üretim tesislerinden birine sahibiz. Dört kıtada 40 ülkeye ihracat yapıyoruz. Üretimimizin yüzde 65’ini ihraç ediyoruz. ABD, Almanya, İngiltere, İsrail’de satış ofislerimiz, Hindistan’da ise bir diğer üretim tesisimiz bulunuyor. Halka arzımızda talep toplama sürecimizi de başarıyla tamamladık. Bundan sonra da şimdiye kadar olduğu gibi Türkiye için katma değer üretmeye devam edeceğiz. Kendimizi sürekli geliştirerek rekabet eden, kaliteye önem vererek en iyi ürün ve hizmeti sunan, müşteri memnuniyetini her zaman en üst düzeyde tutan çalışma anlayışımızı sürdüreceğiz. Halka arzımıza ilgi gösteren ve bize güvenen bütün yatırımcılarımıza çok teşekkür ediyoruz” dedi.

“3 ana grupta değerlendireceğiz…”

Halka arzdan elde edilen gelirin kullanımına da değinen Gültepe, “Halka arzdan elde ettiğimiz kaynağı üç ana grupta değerlendirmeyi planlıyoruz: Halka arz gelirinin yüzde 27,5 ila 37,5’luk bir kısmını işletme sermayesi ihtiyaçlarının giderilmesinde, yüzde 47,5 ila 52,5’luk kısmını devam eden finansal yükümlülüklerimizin azaltılmasında, geriye kalan yüzde 15 ila 20’lik kısmını ise devam eden veya gelecekte yapılabilecek yatırımların finansmanında kullanmayı planlıyoruz. Halka arzdan gelen kaynakla yapacağımız yatırımlar sonucunda, Türkiye ve yurtdışı yatırımlarımızda toplamda 2024 yılı sonuna kadar yüzde 60 miktarsal büyüme hedefliyoruz” dedi. 

 “Büyümeye devam edeceğiz”

Kurumun gelecek hedeflerinden de bahseden Gültepe, “500’e yakın çalışanımız ile ülkemiz ekonomisine önemli katkılar sağlamaya devam ediyoruz. Önümüzdeki yıl yaklaşık 7,5 milyon dolar seviyesinde bir yatırım planımız var. Bunun bir kısmı yenilenebilir enerji yatırımı bir kısmı da üretim kapasitemizin artırılmasına yönelik yatırımlar olacak. 2023 yılı içerisinde de Hindistan’daki Bigbag üretim tesisimizin kapasitesini arttırmaya yönelik yatırımlar gerçekleştireceğiz. Çalışmalarımız devam ediyor. Kuruluş amacında milli bilinç ve sosyal sorumluluk gibi önemli değerler bulunan bir kurum olarak, istikrarlı ve sürdürebilir büyümeye inanıyoruz. Halka arzımızdan aldığımız güç ile planlı büyümeye devam edeceğiz” dedi. 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM