Bilgi

  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
İş dünyasının önemli isimleri Türkiye yatırım zirvesinde buluştu

İş dünyasının önemli isimleri Türkiye yatırım zirvesinde buluştu

Yatırım, yönetim danışmanlığı ve sosyal sorumluluk projeleri alanlarında faaliyet gösteren Applied Value Group, iş dünyasının önemli isimlerini buluşturdu. Grubun dünya genelindeki portföy şirketlerinden C level yöneticilerinin ve danışmanlık alanında üst düzey isimlerin katılımıyla düzenlenen ‘off-site’ etkinliği, The Ritz-Carlton İstanbul Hotel’de gerçekleştirildi. Etkinlikte söz alan Applied Value Yönetim Kurulu Başkanı Bruce Grant, “Pandemi sürecinde grup olarak yüzde 55 büyüdük, bu süreçte 10 şirket satın aldık, 4 yeni girişim başlattık ve 2 şirkete de yatırım yaptık” dedi. 

 

Yatırım, yönetim danışmanlığı ve sosyal sorumluluk projeleri alanlarında faaliyet gösteren Applied Value Group, Türkiye’deki faaliyetlerine hız kesmeden devam ediyor. 30'dan fazla ülkede faaliyet gösteren ve bünyesinde 30’u aşkın şirket bulunan grup, Türkiye’de ev sahipliği yaptığı ‘off-site’ etkinliğiyle sektörün üst düzey isimlerini İstanbul’da ağırladı. Applied Value Group’un dünya genelindeki portföy şirketlerinden C level yöneticilerinin ve danışmanlık alanında üst düzey isimlerin katılımıyla düzenlenen etkinliğe iş dünyasının önde gelen isimleri katıldı.

 

Etkinlikte, Applied Value Yönetim Kurulu Başkanı Bruce Grant, Applied Value Türkiye Genel Müdürü Reyhan Baylan, İsveç Eski Başbakanı Carl Bildt, Alarko Holding Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Garih ve BNP Paribas Cardif CEO’su Cemal Kişmir konuşmacı olarak yer aldı.

 

Bruce Grant, “Pandemi sürecinde yüzde 55 büyüdük”

 

Etkinlikte söz alan Applied Value Yönetim Kurulu Başkanı Bruce Grant, “Applied Value Group,  olarak iş ortaklarımızla birlikte toplumsal anlamda fayda yaratacak proejlere odaklanmaya devam ediyoruz. Grup olarak, pandeminin başından bu yana beri faaliyet gösterdiğimiz alanda yüzde 55 büyüdük. Pandemi boyunca 10 şirket satın aldık, 4 yeni girişim başlattık ve 2 şirkete de VC yatırımı yaptık. Bu süreçte, San Francisco, Miami, Helsinki ve İstanbul’daki ofislerimizi faaliyete geçirdik. Değer kazanacağını öngördüğümüz firmalara uzun vadeli yatırımlar yapıyoruz. Yatırımlarımızın temelinde uzun vadeli taahhüt, şirket yapısında yapılacak iyileştirmeler ve tabii ki büyüme stratejisi yer alıyor. Yatırımlarımızın kısa vadeli sonuçlarına odaklanmıyoruz, hem danışmanlık operasyonlarımızdan hem de portföy şirketlerimizden edindiğimiz bilgi ve tecrübemizi katma değer elde etmek için kullandığımızı söyleyebilirim. Faaliyet gösterdiğimiz tüm ülkelerde ana hedefimiz çok çalışmak ve kazandığımızı yardıma muhtaç olanlara geri vermek” dedi.

 

Reyhan Baylan, “Kadınlara daha fazla iş olanağı yaratmayı hedefliyoruz”

Applied Value Türkiye Genel Müdürü Reyhan Baylan, “Türkiye’de sağlık, yazılım ve sosyal girişim alanlarında yatırım yaptık. Kenmak, Medrics ve Sourcing Value yatırım yaptığımız firmalar arasında. Türkiye için daha büyük bir ekip ve daha fazla yatırım da dâhil olmak üzere pek çok planımız var. Dikey tarım, SaaS ve inşaat sektörlerinde de yeni yatırımlarımız oldu, siber güvenlik ve bioteknoloji alanlarında yeni projelerimiz var. Ayrıca, Türkiye'de yurtdışında incelediğimiz sektörleri eş zamanlı olarak değerlendiriyoruz, en son yatırımımızı kadınlara istihdam yaratmaya yönelik bir sosyal girişim olarak belirledik. Türkiye’de şu anda güneş paneli üreten bir şirketle de ilgileniyoruz. Aynı zamanda, sağlık, dikey tarım, genetik ve siber güvenlik alanlarında da yatırımlar planlıyoruz.” diye konuştu.

Carl Bildt, “Uzun vadeli düşünüyorsanız Türkiye yatırım yapmak için çok doğru bir yer”

Etkinlikte söz alan İsveç Eski Başbakanı Carl Bildt, İstanbul’un yüzlerce yıldır farklı uygarlıklara ev sahipliği yaptığını vurguladı. Bild, “İstanbul, Asya ve Avrupa’yı buluşturan dünyanın en önemli şehirlerinden biri. 90 milyonluk nüfusuyla Türkiye’de genç nüfusun sayısı giderek artıyor. Uzun vadeli düşünüyorsanız Türkiye yatırım yapmak için çok doğru bir yer. 2023 seçimlerinin de  çok önemli olduğunu düşünüyorum” dedi.

Pandeminin kontrol edilmesinde önemli rol oynayan aşılamanın önemini de değinen Carl Bildt, “Çok kısa zamanda dünya nüfusunun büyük bir kısmını aşılamayı amaçlıyoruz. Bilimin gücüne inanıyoruz. Bilim sayesinde birkaç ay içinde aşı bulundu.  Hedefimiz dünya nüfusunun yüzde 70’ini aşılamak, şu anda bu oran yüzde 25’e yaklaştı. Virüs mutasyon geçiriyor ve değişiyor. Kontrol edemezsek güvende de olamayız. Aşılama konusunda ilerleme kaydediyoruz ve bu anlamda ileriye dönük düşünerek planlamalarımızı bu yönde yapıyoruz. İlk amacımız pandemiyi kontrol altına almak, ikinci aşama ise olası bir sonraki pandemiye hazırlanmak” şeklinde sözlerini sürdürdü.

Ahmet Özal: “Yapılan yatırımların uzun dönemde karlı kararlar olduğu görülecek”

Konuşmacılar arasında yer alan iş insanı ve siyasetçi Ahmet Özal, "Applied Value Group'u Türkiye'deki potansiyeli görüp yatırım yapma kararı aldığı, cesur ve çevik davrandığı için tebrik ediyorum. Türkiye ekonomik sıkıntılar yaşıyor olabilir ama uzun dönemde şimdi yapılan yatırımların ileride çok karlı kararlar olduğunu göreceğiz. Applied Value Türkiye Genel Müdürü Reyhan Baylan ve şirketin kurucusu Bruce Grant'e memnuniyetle elimden gelen desteği vereceğim" dedi. 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM