Bilgi

  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
IDC’ye göre hem KOBİ’lerin hem de büyük ölçekli şirketlerin tercihi ESET

IDC’ye göre hem KOBİ’lerin hem de büyük ölçekli şirketlerin tercihi ESET

Siber güvenlikte dünya lideri olan ESET, IDC tarafından düzenlenen Dünya Modern Uç Nokta Güvenliği Kurumsal 2021 Satıcı Değerlendirmesi  ve Dünya Modern Uç Nokta Güvenliği KOBİ 2021 Satıcı Değerlendirmesi raporlarında ‘Ana Oyuncu’ (Major Player) olarak tanımlandı. 

 

Teknoloji konusunda dünyanın önde gelen analiz kuruluşlarından biri olan IDC  pazar liderleri, katılımcılar ve son kullanıcılar ile yapılan anket ve görüşmeler yoluyla, teknoloji pazarındaki farklı üretici özelliklerini nicelik ve nitelik açısından derinlemesine değerlendiriyor. Raporların değerlendirme kriterleri, iki ana kategoriye odaklanıyor; kuruluşun özellikleri ve stratejileri. Özellikler kategorisi şirketin günümüzde sunduklarına odaklanırken, stratejiler kategorisi ise üreticinin stratejisinin üç ile beş yıllık süre zarfında müşterilerin ihtiyaçlarına nasıl cevap vereceğini inceliyor.

 

İki rapor da küçük ve büyük kuruluşlar için sağlam modern uç nokta güvenliğinin önemine odaklanıyor. Modern uç nokta güvenliği ürünleri, kişisel bilgi işlem araçlarını algılama ve tepki mekanizmaları yoluyla siber saldırılardan korur. İki mekanizmadan biri olan uç nokta koruma platformları (EPP), algılama kararlarına ulaşır ve insan etkileşimi olmadan, gerçek zamanlı ve otonom olarak tepkileri başlatır. Uç nokta algılama ve tepki mekanizması (EDR), EPP algılamayı aşan siber saldırılara karşı algılama ve tepkinin ikinci aşamasıdır. EDR sayesinde algılama kararlarına ulaşma ve tepki başlatma süresi, tehditlerin boyutuna bağlı olarak dakikalarla günler arasında değişiklik gösterebilir. 

 

ESET uzmanlığını geliştirmek için yatırım yapıyor 

Her iki raporda da ESET, elde ettiği kârı yazılım geliştirmeye, temel tehdit araştırmalarına ve tehdit avına yatırmasıyla dikkat çekiyor. Bunlar, ESET’in ürünlerini geliştirdiği başlıca alanlar. ESET, geniş bir alana yayılan küresel müşterileri için yerel dilde destek vermesiyle de övgü aldı. ESET’in bağımsız EPP ve EDR değerlendirmelerine katılımı ve ürünlerini test ettirmekteki istekliliği dikkatleri çekerken geniş bir yelpazeye sahip, yapısal olarak entegre olabilen platform çözümleri de takdir gördü. Müşteriler, şirket içi tehdit avlama hizmetlerinden ve ESET’in topladığı ve analiz ettiği benzersiz tehdit verilerinden de yararlanıyor. Kurulduğu günden bu yana ESET’in sürekli olarak kendini geliştirmede, sağlam araştırmalar yürütmede, teknoloji odaklı kültür oluşturmada istekliliği ve istikrarlı liderliği sayesinde bu başarıya ulaşılmıştır. 

 

ESET Kurumsal Segment Direktörü Pavol Balaj bu konudaki düşüncelerini şöyle ifade etti: “Uç nokta çözümlerimizin değerlendirildiği IDC MarketScape’te Ana Oyuncu olarak görülmekten gurur duyuyoruz. ESET olarak, modern şirketler açısından en önemli tehditlerden biri olan siber saldırılara karşı sürekli değişen tehdit ortamı için çözümler sunmak üzere çalışanlarımıza ve teknolojimize ciddi anlamda yatırımda bulunuyoruz. Müşterilerimize ve iş ortaklarımıza olası en yüksek seviyede korumayı sunmak üzere inovasyon alanında ilerlemeye devam edeceğiz.”

 

ESET’in KOBİ ve MSP Segment Direktörü Michal Jankech şu değerlendirmelerde bulundu: “ESET olarak tüm ölçeklerdeki şirketleri koruyup güçlendirmeye ve bu şirketlerin yanı sıra MSP ortaklarımıza son teknoloji modern uç nokta güvenliği sunmaya kararlıyız. Sürekli olarak geliştirdiğimiz hizmetlerimiz ve çözümlerimiz yoluyla müşterilerimize ve iş ortaklarımıza yatırım yapmaktan ve bunun başka kaynaklar tarafından fark edilmesinden gurur duyuyoruz.”

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM