Bilgi

  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
İBB Şehir Tiyatroları’nın Düzenlediği Çocuk Hakları Festivali “Rüya” Oyunuyla Sona Erdi

İBB Şehir Tiyatroları’nın Düzenlediği Çocuk Hakları Festivali “Rüya” Oyunuyla Sona Erdi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Şehir Tiyatroları’nın, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü kapsamında düzenlediği Çocuk Hakları Festivali, “Rüya” adlı çocuk oyununun sahnelenmesiyle sona erdi.

Müze Gazhane’de düzenlenen Çocuk Hakları Festivali’nde, İstanbul’un farklı ilçelerinden, farklı yaş gruplarından çocukların katıldığı etkinlikler ücretsiz olarak gerçekleştirildi.

3 Gün süren festival boyunca çocukların, gençlerin ve yetişkinlerin katıldığı atölyeler, Müze Gazhane Meydan Sahne’de çocuk merkezli ve interaktif olarak yapıldı.

Festival, çocuk hakları konusunda toplumsal farkındalık sağlamayı, çocuk bakışlı politikaların inşasına yardımcı olmayı ve çocuk haklarının toplum tarafından bilinirliğinin arttırılmasını amaçlıyor. Düzenlenen atölyelerde çocuk ve gençlere söz hakkı vermek, onlara alan açmak ve bu sayede eleştirel düşüncenin gelişmesini sağlamak hedeflendi. Geleceği şekillendirmek için çocuk, genç ve yetişkinlerin görüşleri alındı.

Müzik, çizim, yaratıcı yazma, yaratıcı drama, çocuklarla felsefe disiplinlerinde düzenlenen atölye çalışmaları, “hak” kavramına odaklanarak çocuk, genç ve yetişkinlerle yapıldı.

“Rüya” Ekibi Çocukların Sorularını Cevapladı

21 Kasım 2021 Pazar günü Özge Midilli-Ertan Kılıç’ın yazdığı Özge Midilli’nin yönettiği “Rüya” oyunu Müze Gazhane Büyük Sahne’de seyirciyle buluştu. Oyun sonrasında çocuklar, “Rüya” oyununun oyuncuları, yazarları ve yönetmeniyle bir araya geldiler. Çocuklar oyun hakkındaki düşüncelerini paylaşarak, hayvan haklarına dikkat çektiler, oyun ekibine sorularını yönelttiler.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM