Bilgi

  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
Hosting Nedir? Nasıl Alınır?

Hosting Nedir? Nasıl Alınır?

Hosting Nedir? Nasıl Alınır?

Özellikle yeni web sitesi açmak isteyenler için hosting nedir? Yazımızda değinmeye çalışacağız. Yeni bir internet sitesi açanların önemsemesi gereken bazı kriterler bulunuyor. Sizlere bahsedeceğimiz web sunucusu konusu ise bu detaylar arasında yer almakta.

Bilgisayarda verilerin hard diskler içerisinde saklandığını birçoğumuz biliyoruz. Bu diskler sayesinde kullanıcılar istedikleri verilere istedikleri zaman ulaşabilirler. İşte internet ortamında gezindiğimiz web sitelerinin de bir bilgisayarda depolanması gereklidir.

Ancak web siteleri sürekli erişilebilir olmak zorunda olduğu için sitenin saklandığı bilgisayar sürekli açık olmalıdır. Bunun yanı sıra siteye daha kaliteli erişim sağlanabilmesi için internetin bant genişliği de yüksek olmalıdır. İşte bu yüzden birçok firma kullanıcılar için sunucu hizmeti verirler.

Web Hosting Nedir?

Bir internet sitesi için fazlasıyla önemli olan hosting ne işe yarar? Ayrıntılarıyla birlikte sizlere aktarmak istiyoruz. Belirttiğimiz gibi yeni bir internet sitesi için bazı ihtiyaçlar var. İşte web sunucusu da bunlar arasında bulunuyor.

Birçok yerden satın alınabilen sunucu paketleri bir web sitesi için büyük önem taşıyor. İlk olarak verilerin bilgisayarın hard diski içerisinde saklandığını tekrar hatırlatalım. Böylece kullanıcılar istedikleri zaman bu verilere erişebiliyorlar.

İşte internet sitesinin de saklanması gereken bir sunucu mevcut. Siteyi aslında bir dosya gibi düşünebilirsiniz. Bu dosyaya sürekli erişim sağlanabilmesi için sürekli açık bir bilgisayar ve bant genişliği yüksek bir internete ihtiyaç var.

İşte birçok firma da kullanıcılara bu yüzden web hosting hizmeti sunuyor. Birçok farklı şekilde karşımıza çıkan sunucu paketleri, kullanıcılara birçok farklı seçenekle birlikte sunuluyorlar. Örneğin, bir sunucu paketi Linux işletim sistemi seçeneği sunarken, diğer bir paket Windows işletim sistemi seçeneği sunabiliyor.

Bunun yanı sıra bir pakette limitsiz SSD disk seçeneği bulunabilirken, diğer pakette 10 GB SSD disk seçeneği bulunabiliyor. Bu nokta da kullanıcılar siteleri için uygun paketi seçerek satın alma işlemini gerçekleştirebiliyorlar.

Hosting Nasıl Alınır?

Yeni bir internet sitesi oluşturmak istiyorsanız hosting paketi nasıl alınır? Kısmını mutlaka merak ediyorsunuzdur. Hostingin ne olduğunu yazımızın geri kalanında açıklamıştık. Soruyu cevaplamadan önce internet siteniz için iyi bir sunucu tercih etmeniz gerektiğini vurgulamamızda fayda var.

Çünkü tercih ettiğiniz sunucu problemli olursa insanlar sitenize erişimde sorunlar yaşayabilirler. Hostingi nasıl alacağınıza dönecek olursak, ilk olarak bu hizmeti sunan çok fazla firma olduğunu belirtelim. Sizin yapmanız gereken ise internette araştırma yaparak güvenilir ve kaliteli sunucu hizmeti sunan firmaları bulabilmek.

Hosting Nedir? Nasıl Alınır?

Birçok forumda vs. araştırma yaparak birçok sunucu firması hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz. Daha sonra tercih ettiğiniz firmanın sitesine gidip sunucu paketlerine göz atmalısınız. Bu noktada karşınıza Linux, Windows ve WordPress gibi sunucu seçenekleri çıkabilir. Örneğin, WordPress tabanlı bir siteniz varsa WordPress paketine göz atabilirsiniz.

Daha sonra sitenizin ihtiyacına göre paketlerin sunduğu seçeneklere de göz atmalısınız. Örneğin, yüksek trafiğe sahip bir site için aylık trafik limiti dâhil üst seviye seçenekler sunan bir paket alabilirsiniz. Paketi tercih edip satın aldıktan sonra geriye web sitenizi yayınlamanız kalıyor.

Kaynak: https://enestalha.com/hosting-nedir-nasil-alinir/

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM